Den of Geek

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Den of Geek filmler, televizyon yapımları, video oyunlar ve kitaplar hakkında yayın yapan bir internet sitesidir.[1] Web sitesiyle aynı adı taşıyan basılı bir dergisi de bulunmaktadır.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Den of Geek sitesi 2007 yılında Simon Brew tarafından Londra'da kuruldu.[2] 2012'de DoG Tech LLC, Amerika ve Kanada pazarları için Den of Geek'in yayın haklarını satın aldı. İnternet sitesi ABD'de özelinde genişlemeye devam etti. Şirket için New York'ta bir ofis kuruldu. 2017 yılında, DoG Tech'in Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ve dünya çapındaki hızlı büyümesinden sonra, Dennis Publishing, DoG Tech LLC ile bir ortak girişim anlaşmasına imza attı. 2015 yılında Den of Geek, senede iki defa yayımlanan ve her yılın temmuz ayında San Diego Comic-Con ve New York Comic Con etkinliklerinde okurla buluşturulan matbu bir dergi hazırlamaya başladı. 2017'de Den of Geek etiketini taşıyan ilk kitap Movie Geek: The Den of Geek Guide to the Movieverse yayımlandı.[3] Onu 2019 yılında TV Geek: The Den of Geek Guide for the Netflix Generation takip etti.[4]

İçerik[değiştir | kaynağı değiştir]

Den of Geek eğlence haberleri, incelemeler,[5] röportajlar ve tüm bunlara dair özel içerikler yayınlamaktadır. İnternet sitesinin aylık trafiği yaklaşık olarak 10 milyon[6] ziyaretçiyi bulmaktadır.

Sitenin amacı ise "güncel popüler kültür ve eğlence haberlerini bir hayran perspektifinden aktarmak" olarak tanımlanmaktadır. Den of Geek US baş editör Mike Cecchini[7][8] tarafından yönetilirken, web sitesinin İngiltere edisyonu Rosie Fletcher tarafından hazırlanmaktadır.[9]

Den of Geek ayrıca ünlülerle video formatında röportajlar gerçekleştirmekte, onlarla özel etkinlikler yapmakta, film ve dizi kritikleri yayınlamakta ve fragman analizleri hazırlamaktadır. Bu video içerikler Dailymotion, YouTube ve sosyal medyada paylaşılmaktadır.[10]

Dergi[değiştir | kaynağı değiştir]

Den of Geek, ilk basılı dergisini Ekim 2015 tarihinde New York Comic Con'da yayımladı. Yılda iki defa yayımlanan dergi temmuz ayında San Diego Comic-Con'da ve ekim ayında ise New York Comic Con'da okurlarla buluşturulmaktadır. Dergi, Chris Longo tarafından hazırlanmaktadır.[11] Temmuz 2018'de Den of Geek, Aquaman filmi hakkındaki özel içerikleri San Diego Comic-Con'da yayımlanan dergisinde kapağa taşımıştır.[12]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Den of Geek editor in chief and founder Simon Brew stands down". The Drum. 26 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "About Us". Den of Geek. 18 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Book Review | Movie Geek: The Den of Geek Guide to the Movieverse". 14 Şubat 2018. 23 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "TV Geek : The Den of Geek Guide for the Netflix Generation". 10 Nisan 2018. 23 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi – books.telegraph.co.uk vasıtasıyla. 
  5. ^ "Watership Down revival slammed as "tame" and "confusing" by critics – but the all-star voice cast gets glowing reviews". Radio Times. 27 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "TV Geek: The Den of Geek Guide for the Netflix Generation by Simon Brew - Books". www.hachette.com.au. 23 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Den of Geek | Maximum Fun". www.maximumfun.org. 25 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Who will save the world in Avengers: Endgame? Here are the leading fan theories". 21 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "DCM April Podcast 2019: Rosie Fletcher, Editor, Den Of Geek | DCM". www.dcm.co.uk. 23 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Den of Geek videos". Dailymotion. 17 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Authors". Den of Geek. 18 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "New 'Aquaman' Movie Magazine Cover Revealed". DC. 23 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2021.