Demir Adam (roman)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Demir Adam
The Iron Man
YazarTed Hughes
İllüstratörGeorge Adamson
ÜlkeBirleşik Krallık
Dilİngilizce
Yayım1968
Sayfa64

Demir Adam, Birleşik Krallık Kraliyet Şairi Ted Hughes tarafından yazılan 1968 tarihli bir bilim kurgu romanıdır. İngiltere'de George Adamson'ın çizimleriyle yayımlanmıştır.[1] Modern peri masalı olarak tanımlanan roman,[2] kökeni bilinmeyen dev bir "metal adamın" İngiltere'ye inmesi, tarım aletlerini yiyerek çiftliklerde yıkıma yol açması, ardından küçük bir çocukla arkadaş olması ve dünyayı uzaydan gelen bir ejderhadan savunmasını anlatmaktadır. Anlatıyı savaş ve insanlar arası çatışma eleştirisinin ötesine genişleten Hughes, daha sonra çevre kirliliği ile ilgili temalar içeren Demir Kadın (1993) adlı bir devam romanı yazdı.

Uyarlamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

1999'da Warner Bros., Brad Bird'ün yönettiği ve Pete Townshend'in ortak yapımcılığını üstlendiği Demir Dev adlı bir animasyon filmi yayınladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The subtitle of the first edition was A Story in Five Nights. See also The Iron Man page 28 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on the official George Adamson web site 28 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  2. ^ "The Iron Man". Presentation of the 2010 edition by publisher Walker Books. 16 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Aralık 2010.  Quote: "Reckoned one of the greatest of modern fairy tales." Observer.

Kaynak hatası: <references> üzerinde tanımlanan "isfdb" adındaki <ref> etiketi önceki metinde kullanılmıyor. (Bkz: Kaynak gösterme)

Kaynak hatası: <references> üzerinde tanımlanan "bizland" adındaki <ref> etiketi önceki metinde kullanılmıyor. (Bkz: Kaynak gösterme)