Dedektif Julia

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dedektif Julia, İtalyan çizgi roman yazarı Giancarlo Berardi’nin yarattığı bir çizgi roman karakteridir. İtalyan yayınevi Bonelli’nin ilk sürekli, ilk gerekçi ve ilk “modern” kadın kahramanı olan Julia’nın çizimlerinde model olarak Hollywood’un efsanesi Audrey Hepburn alınmıştır.

Julia, New Jersey’de hayali bir kent olan “Garden City”de başlar. İlginç olan, New Jersey’de olmasa bile ABD’nin Atlantis kıyısı yakınlarındaki Long Island Adası’nda gerçekten Garden City denen bir yer vardır.

Çizgi romanın yaratıcısı Gincarlo Berardi, aylar boyunca gözlemci olarak Cenova Adli Tıp Enstitüsü’ndeki kriminoloji derslerini takip etmiştir. Karakterlerin olabildiğince gerçek olmasına özen göstermiştir ve uygulama metotlarını gerçek hayattan almıştır. Julia’nın suçluları tespit etmekte kullandığı metotlar sıklıkla bilimsel bulgular takip edilerek oluşturulmuştur. Ağırlıklı olarak psikanalizi kullanan Julia’yı diğer çizgi romanlardan ayıran bir özelliği vardır ki o da geçmişte yaşadığı ancak ne olduğu tam açıklanmayan “travmasıdır”. Travmatik bir olay sebebiyle psikolojisi derinden etkilenen Julia uykusunda sürekli olarak kabuslar görür ve her macera onu kendi dünyasında yolculuklara çıkarır.