David Mirkin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
David Mirkin

David Mirkin (d. 18 Eylül 1955; Philadelphia, Pensilvanya), Amerikalı asıl film ve televizyon yönetmeni, yazar ve yapımcı. Daha çok Simpsonlar'daki çalışmalarıyla bilinmektedir. Philadelphia yerlisidir ve Layola Marymount Üniversitesi mezunudur. Peabody Ödülü yanı sıra birçok Emmy kazandı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Mirkin'in televizyondaki ilk yazı çalışması Amerikan versiyonu olan Three's Company oldu. 1984 ile 1985 yılları arasında Newhart'ın yönetici metin şefi ve yazarıydı. 1986 yılında, yönetici yapımcı ve showrunner olarak çalıştı. Ayrıca bölüm yazarlığı ve yönetmenliği yaptı. 1987 yılında "Komedi Dizilerinde En iyi Senaryo" dalında bir Emmy kazandı.

1990'ların başında Mirkin, komedyen Chriss Eliott ile Get a Life adında bir televizyon dizisi oluşturdu ve bu çalışmada yazarlık ile yönetmenlik yaptı. Ayrıca Julie Brown ve Charlie Coffey ile birlikte The Julie Show'un pilot bölümünü yazdı.

Mirkin, FOX kanalının The Edge adlı skeç komedi şovunda 1992 ile 1993 arasında yazarlık yaptı ve ayrıca şovu yönetti.

Mirkin, animasyon dizisi Simpsonlar'ın beşinci ve altıncı sezonlarında (1993-1995) yönetici yapımcı/showrunner olarak görev yaptı. Ayrıca programın ilk solo showrunner'ıdır. Homer ile Barney'in NASA tarafından askere alındığı "Deep Space Homer" bölümünü yazdı. 2008'deki bir bölümde ("That's 90's Show") "Margerine" adlı müzik videosunun yönetmeni olarak listelendi.

1992 ile 1998 arasında HBO dizisi The Larry Sanders Show'un birkaç yönetmeninden biriydi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]