Daniel Zhang

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Daniel Zhang veya Zhang Yong (basitleştirilmiş Çince: 张勇; geleneksel Çince: 張勇; pinyin: Zhāng Yǒng) (d. 11 Ocak 1972) Çinli iş insanı.

Halen Alibaba Group CEO'sudur.CEO olmadan önce Zhang, en iyi Taobao CEO'su ve Tmall (Alibaba'ya ait) başkanı olarak rolleriyle tanındı. Zhang, Tmall'u yönetirken, Singles 'Day alışveriş tatilini yarattı.Kariyer DüzenlemeMezun olduktan sonra, tüccar Nick Leeson nedeniyle iflastan hemen önce İngiliz bankası Barings Bank'ta çalıştı.1995-2002 yılları arasında Enron skandalı nedeniyle çökmüş olan eski "Big Five" muhasebe şirketlerinden Arthur Andersen için çalıştı. Daha sonra 2002'den itibaren 2 yıl boyunca PwC'de çalıştı.

Zhang, Taobao'ya (bir Alibaba iştiraki) ilk olarak 2007'de Finans Direktörü olarak katıldı. Ertesi yıl Taobao'nun Baş İşletme Müdürü oldu. 2011 yılında Zhang, Taobao'dan işletmeden tüketiciye alışveriş dönüşü olan Tmall'ın Başkanlığına terfi etti. Tmall'u yönettiği süre boyunca Zhang, Single's Day alışveriş etkinliğini başlattı.

2013 yılında Zhang, Alibaba Group'un CEO'su olarak terfi etti ve sonunda Jonathan Lu'yu 2015 yılında CEO olarak başardı.10 Eylül 2018'de Jack Ma, Zhang'ın 10 Eylül 2019'da 1 yıl içinde geçerli olacak şekilde yürütme başkanı olarak devralacağını açıkladı.