Damat Tween

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Damat Tween
Kuruluş1986
KurucuSüleyman Orakçıoğlu, Halidun Orakçıoğlu
Genel merkezi
İstanbul
,
Türkiye
Web sitesiTween, Damat

Damat ve Tween markalarını bünyesinde barındıran ORKA Tekstil 1986 yılında Süleyman Orakçıoğlu ve Halidun Orakçıoğlu tarafından ORKA Group'un bir parçası olarak, moda sektöründe geniş bir yelpazede ürün seçeneği sunan global bir erkek giyim şirketi olarak kurulmuştur. Dünyaca tanınmış, yaşam tarzını yansıtan markalarımız Damat ve Tween Türkiye'de tasarlanmakta ve üretilmektedir.

Türkiye'de lüks erkek giyimi segmentinde pazar lideri olan ve 40 ülkeye ürünlerini ihraç eden şirket merkezi olan İstanbul'da 307 yetenek ile müşterilerine mükemmel kalitede ürünler ve yüksek seviyede servis sunmaktadır.

Bu özverili çalışma şirketi ve markalarını dünya modasında önemli bir yere ulaştırmıştır. Ernst & Young'ın 37 ülkede düzenlediği ve 2004 yılı itibarıyla Türkiye'nin de dahil olduğu "World Entrepreneur Of The Year - Dünya'da Yılın Girişimcisi" yarışmasının 2004 yılı Türkiye birincisi, şirket CEO'su Süleyman Orakçıoğlu seçilmiştir. "Yılın Girişimcisi" ödülü başarılı girişimcileri ödüllendirmek amacıyla dünya genelinde düzenlenen ve halen dünyanın ilk ve tek en kapsamlı iş dünyası ödül programıdır.

ORKA bünyesinde yer alan Tween'in İspanya, Hindistan, Dubai, Ukrayna, Lübnan ve bunun gibi birçok yerde mağazası, Londra, Moskova ve Benelüx'de showroom'u bulunmaktadır. Markaları Türkiye'de dağılım olarak kendi konsept mağazalarının yanı sıra departman mağazalarında da yer almakta, yurt dışında ise başarılı franchise ortakların yanı sıra özenle seçilmiş satış noktalarında moda severlerle buluşmaktadır.

Damat ve Tween markasının boy gösterdiği fuarlar ve etkinliklerden bazıları; Pitti Immagine Uomo, Florence; Premium+, Berlin; CPD, Düsseldorf; Project, New York; Project, Los Angeles; IF, Istanbul; Magic, Las Vegas; CPM, Moscow; İstanbul Fashion Week; LONDON FASHION WEEK.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]