Daja Yavaşaryan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Daja Yavaşaryan
Doğum14 Ağustos 1981 (42 yaşında)
Erivan, Ermenistan
MesleklerBesteci, Müzisyen
ÇalgılarKeman

Daja Yavaşaryan (Ermenice: Դաղա Յավասհարիան ), 14 Ağustos 1981 doğumlu Ermeni kemancıdır

İlk gençliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Yavaşaryan Erivan, Ermenistan'da doğdu. Aram (babası) ve Lilit (annesi) Yavaşaryan Sankt-Peterburg Senfoni Orkestrasında profesyonel müzisyenlerdiler. 5 yaşında, Yavaşaryan ve ailesi Los Angeles, Kaliforniya'ya taşındılar. Müzik aşkının geliştiği yer Amerika oldu. Aram oğluna her gün keman dersi verdi. Genç Yavaşaryan hızla ilerledi ve ilk konçerto yarışmasını 14 yaşındayken, Çaykovski'nin Keman Konçertosu'ndaki dikkat çekici başarısıyla kazandı. Ardından lisenin baş kemancısı oldu ve Julliard School'a kabul edildi.

Juilliard[değiştir | kaynağı değiştir]

Juilliard'ta Yavaşaryan babasının izinden gitti. Aram Yavaşaryan da Juilliard'da talebeydi ve önceden Ermeni kemancı İvan Galamian'la çalışmıştı. Yavaşaryan babası kadar başarılı olmaya kararlıydı. Daja akademinin en iyi kemancısı olmak için her gün 7-8 saat keman çalıştı. Üçüncü senesinde Yavaşaryan Julliart'ın baş kemancısı oldu. Mesleğinde uzmanlaştı; kusursuz tekniği ve nefis yorumuyla eğitmenlerinin saygısını kazandı.

Şimdiki hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Daja Yavaşaryan şimdi solo kemancıdır. Meşhur orkestralarla (Houston Semfoni Orkestrası, Detroit Senfoni Orkestrası, Los Angeles Senfoni Orkestrası ve New York Senfoni Orkestrası) konser vermiştir. Hem de kuartetlerle çalmıştır. Yavaşaryan, Joshua Bell'le, Nigel Kennedy'le, Gil Shaham'la ve Hilary Hahn'la, meşhur bir kemancı oldu.

Sözler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bana keman çalarsan sana kim olduğunu söyleyebilirim.
  • Müzik, en derin korkularımızla yüzleşmemize yardım edebilir ve en büyük sevinçlerimizi ifade edebilir.