Crowd surfing

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Amsterdam'da bir Heideroosjes konserinde sörf yapan kalabalık, Ocak 2019.

Crowd surfing, bir kişinin kişiden kişiye (genellikle bir konser sırasında) havadan geçirildiği ve kişiyi mekanın bir bölümünden diğerine aktardığı süreçtir. "Crowd surfing", herkesin elleri kişinin ağırlığını destekleyerek herkesin başının üzerinden geçirilir. Çoğu konser ve festivalde crowd surfer, kalabalık tarafından sahnenin önündeki bir bariyere doğru geçirilir ve burada güvenlik görevlileri tarafından çıkarılıp ayağa kaldırılır. Ardından, bariyerin sonunda kalabalığın yanına veya arkasına geri gönderilecekler veya sahadan dışarı atılabilecekler (uygulanan politikaya bağlı olarak). Diğer mekanlar, crowd surfer'ün, sahne dalışından veya sahneden çıkarılmadan önce kısa bir süre için sanatçıyla birlikte sahneye çıkmasına izin verebilir.

Crowd surfing genellikle yalnızca kalabalığın bir kişinin vücudunu destekleyecek kadar yoğun olduğu bir seyircinin önüne doğru gerçekleşir. En çok metal, punk, rock, rave ve indie konserlerinde popülerdir.

Herkesin başının üstüne çıkmak için, bir kişiye bir destek verilebilir, burada bir kişi diğerini alıp insanların başlarının üzerinden fırlatabilir veya dalış yapabilirler.

Bunun, başkaları tarafından sürpriz bir şekilde desteklenen isteksiz katılımcıların başına geldiği bilinmektedir, bu durumda, bu katılımcılar da atılabilir.