Criminal Case karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu liste, Pretty Simple tarafından 2012 yılında yayınlanmaya başlayan gizli nesne bulma türündeki Facebook oyunu Criminal Case'te yer alan karakterlerin alfabetik sıralanmış listesidir.

Ana Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Alex Turner[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezonda; Grimsborough Emniyet Müdürlüğünde çalışmakta olan teknoloji uzmanıdır. "Teknoloji Dehası" olarak anılmaktadır. Oyuncunun bulduğu teknolojik ipuçlarına analiz yaparak katilin yakalanmasına yardımcı olur. Alex, ekipteki diğer üyelere göre daha gençtir ve daha farklı hobileri vardır. Grimsborough Bilimkurgu Fantezi Festivali'nde Joe Turner'ın öldürülmesi vakasında; Jones'un yerine gelip oyuncuya partnerlik etmiştir. Daha sonra Amir King'in torunu Cathy King'e âşık olmuştur. 1. Sezon finalinde oyuncunun Pacific Bay'a gidişinde ona veda etmiştir.

5. Sezonda; Alex, mesleğini bırakmış ve Cathy ile evlenmiştir. Görevinden istifa ettiğinden beri de çocuklarına bakmaktadır. Onun yerine Cathy ekibe katılmıştır fakat Alex gerektiğinde analizler yaparak ekibe yardımcı olmuştur.

Amy Young[değiştir | kaynağı değiştir]

2. Sezonda; Pacific Bay Emniyet Müdürlüğünde çalışmakta olan acemi polistir. Oyuncunun yanında giderek uzmanlaşmış ve ondan çok şey öğrenmiştir. Yine ekipten olan Russell Crane'e âşıktır. İlerleyen zamanlarda ikisinin de duygularının karşılıklı olduğu anlaşılmıştır. Şehirdeki Uyurgezer Seri Katil'in kardeşi Duncan Young olduğu anlaşılmış ve bu durum onu oldukça sarsmıştır. Ekipteki hainin arandığı 56.vakada da oyuncuyla birlikte Frank'i tutuklamıştır. Fakat Frank'in, karısı tarafından kaçırılması sonrası oyuncuyla birlikte Çöl'e gidip Tesla'yı engellemeye çalışmışlardır. Sonunda şehri kurtarmayı başarmışlardır. 2. Sezon finalinde de oyuncuya veda etmiştir.

6. Sezonda; T.I.M.E'ın ekip koordinatörüdür. Görevi yolculukta liderlik yapıp vakaları şefe bildirmektir. Eski Amy'e göre daha tecrübeli bir hale gelmiştir. Şefin ölümü sonrası oldukça üzülse de zamandaki bozulmayı düzelterek onu kurtarmışlardır.

Andrea Marquez[değiştir | kaynağı değiştir]

2. Sezonda; Pacific Bay Emniyet Müdürlüğünde çalışmakta olan emniyet amiridir. Enerjik bir yapısı vardır ve işine çok önem verir.

Angela Douglas[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'da çalışmakta olan otopsi uzmanıdır. Lars'ın karısıdır ve üçüzleri vardır. İlerleyen vakalarda hain olduğı ve SOMBRA'ya çalıştığı ve hatta bu yüzden cinayet işlediği anlaşılmıştır. Tutuklanması üstüne birkaç kez hapiste gözükmüştür. Yerine Grace Delaney gelmiştir.

Armand Dupont[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'da çalışmakta olan tarihçidir. Yaşlı ve tecrübelidir. 3. Sezon finalinde Sarah Bennett ile yapılan mücadelede, Jack ve oyuncuyu mermilerden korumak için onların önüne atlamıştır. Yediği mermiler sonucunda hayatını kaybetmiştir. Ölmeden önce oyuncuya defterini vermiştir. 4. Sezon onun defterinde yazanları konu almıştır.

Carmen Martinez[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'da çalışmakta olan dedektiftir. Oyuncunun üç partnerinden biridir. Macerası sırasında hayatı değişmiştir. Evlatlık edinmiş ve 3. Sezon finalinde daha mutlu bir hayatı olmuştur.

Cathy Turner[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezonda, Üniversite'de okuyan bir öğrencidir. Tam adı "Catherine Turner"dır. Emniyet Amiri Samuel King'in torunudur fakat bu sonradan öğrenilmiştir. En başta @rtist kod adıyla gizemli bir hacker gibi davranmıştır. Birkaç vakada şüpheli olmuştur. Alex'e âşık olmuştur. Dedesinin ölümünden sonra da oldukça üzülmüştür. 1. Sezon finalinde oyuncuya veda partisi hazırlanmasında önemli bir görev üstlenmiştir.

5. Sezonda, Grimsborough Emniyet Müdürlüğünde çalışan teknoloji uzmanıdır. Alex ile evlenmiş, çocukları olmuştur. Alex, çocuklara bakmak için istifa ettiğinde Cathy onun yerine geçmiştir. Tıpkı Alex gibi teknoloji vakalarıyla sezon boyu ilgilenmiş ve cinayetlerin çözülmesinde oyuncuya önemli katkılar sağlamıştır.

Charles Dupont[değiştir | kaynağı değiştir]

4. Sezonda; Concordia Uçan Takım'da çalışmakta olan olan mucittir. Armand Dupont'un atasıdır. Madeline O'Malley ile evlenmiş ve bebekleri olmuştur. Bir araştırma sırasındayken Lawson tarafından yakalanmıştır. Lawson, yanına sızmış kılık değiştirmiş Diego'ya güven testi uygulamak istediğinde ona Charles'ı öldürtmüştür.

Christopher Scott[değiştir | kaynağı değiştir]

6. Sezonda; T.I.M.E'ın şefidir. İlk vakada gözükmüş ve ekibe zamanda yolculuk görevi vermiştir. Fakat onlarla seyahat etmemiştir. İlerleyen vakalarda ekip yolculuğunu tamamlayıp New York'a döndüğünde her şey değişmiştir. New York Mısırlılar'ın eline geçmiş ve zaman kırılması yaşanmıştır. Şef Scott'un ekip tarafından cesedi bulunmuştur. Katili Abrax Tiakken'dir. 6. Sezon finalinde zamandaki bozulma düzeltilmiş ve yaşanan olaylar yaşanmamış hale gelmiştir. Böylece Scott da ölmemiş ve ekibi ofiste karşılamıştır.

David Jones[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezonda; Grimsborough Emniyet Müdürlüğünde çalışmakta olan bir dedektiftir. Oyuncunun şehre gelişinden sonra ona şehri tanıtmış ve yardımcı olmuştur. Geçmişte bir evlilik yapmıştır fakat boşanmıştır. Öfke kontrolü konusunda problemleri olduğundan sıkıntılar çekmiş, bu sorunu yüzünden bazen Amir King tarafından azarlanmış hatta bir vakada yer alamamıştır. Jones, Sanayi Bölgesi'nde Ginger isimli bir kadından hoşlanmış ama ilişkileri olmamıştır. Öte yandan büyük düşmanı Tony Marconi ile de birçok kez karşı karşıya gelmiş ve en sonunda onu tutuklamayı da başarmıştır. Jones ilerleyen zamanlarda Margaret Littlewood tarafından zehirlenmiş ama kurtulmuştur. Kısa süreliğine Tess Goodwin'in hipnozu altına girmiş ama bundan da kurtulmuştur. Amir King'in, Adam Bentley'i öldürüp daha sonra aniden intihar etmesi; Jones'u sarsmış ve Jones çökmüştür. Yaşanan olayların gizemini çözmek için hep oyuncunun yanında olmuştur. 1. Sezon Finalinde de Kızıl Tarikat'ın üssüne oyuncuyla birlikte baskın yapmış ve tüm üyeleri tutuklamıştır. Daha sonra oyuncuya veda etmek zorunda kalmıştır.

5. Sezonda; oyuncu şehre geri döndüğünde onu karşılamış ve geri dönüşüne çok sevinmiştir. Daha sonra oyuncuyla birlikte Nathan'ın çalıştığı hayvanat bahçesine gitmişler ve burada Nathan'ın cesedini görmüşlerdir. Bu vakayla başlayan cinayetler dizini devam etmiş ve Jones yine oyuncuya partnerlik etmiştir. Jones, sevdiği kadın Zoe'nun kayboluşunu araştırırken Marconi ile yeniden karşılaşmıştır. Zoe'yu bulmayı başarmıştır fakat ilerleyen zamanlarda Zoe tutuklanınca çok üzülmüştür. Marconi'nin öldürüldüğü gün büyük sorumsuzluklar yapmış ve yaptığı hareketlerin sonucunda cinayet şüphelisi olmuştur. Katil olmasa bile Jones yaptığından duyduğu pişmanlık yüzünden istifa etme kararı almıştır. Fakat ekip ve oyuncu onu geri döndürmeyi başarmıştır. Daha sonra Zoe akıl hastanesinde öldürülmüş ve Jones zor günler yaşamıştır. Hepsinde bir şekilde toparlanmayı başarmıştır. 5. Sezon finalinde; kubbedeyken kubbeye yerleştirilen bombanın patlamasıyla ağır yaralanmıştır. Bir gözünü kaybetmiş ama ölmemiştir. Kutlamadayken oyuncuyla vedalaşamadan, oyuncu Jack Archer ile gitmiştir.

8.Sezonun Ve Son Sezonunun Romantizmin Kenti 13.Vakada Tekrar Karşılaşır.

Eduardo Ramirez[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezonda; Grimsborough Emniyet Müdürlüğünde çalışmakta olan bir polis memurudur. Saf ve eğlenceli bir yapısı vardır. Oyuncuya vakalarda yardım eder. Birçok kez de onun ve Jones'un hayatını kurtarmıştır. Oyuncu şehre veda ederken,Ramirez onun gidişine çok üzülmüştür.

2. Sezonda; Grimsborough'taki görevinden istifa etmiş ve Pacific Bay'a uzman danışman olarak gelmiştir. Oyuncuya bazı vakalarda yardımcı olmuştur.

5. Sezonda; oyuncu Grimsborough'a geri dönünce o da gelerek sürpriz yapmıştır. Burada da danışmanlığını sürdürmüş ve gerektiğinde ekibe yardım etmiştir. 5. Sezon finalinde de Amir ve Jasper'ı evlendirirken görülmüştür.

Edward Dante[değiştir | kaynağı değiştir]

2. Sezonda; Pacific Bay'da çalışmakta olan yargıçtır. Lakabı Saygıdeğer Dante'dir. Katillerin cezalarını belirler.

Elizabeth Ripley[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'nun şefidir. Yaşlı ve tecrübeli bir kadındır. Büro'yu toplayan kişidir. Daha ilk vakalarda bir kutlama sırasında boynuna bir dart oku yemiş ve ondaki zehrin etkisiyle yere yığılmıştır. Hastaneden ölüm haberi gelmiştir. SOMBRA'nın emriyle "Kılıç" kod adlı Ömer Bahir tarafından öldürülmüştür. Ekip "Kılıç" kod adlı katili yakaladıktan sonra Şef Ripley yeniden ortaya çıkmıştır. Aslında ölmeden önce suikast istihbaratını almış ve panzehri şampanyasına koymuştur. Kendini öldü gibi göstermesindeki amaç düşmanlarının amaçlarına ulaştığına inanıp daha hızlı yakalanmasını sağlamaktır. Nitekim Ömer Bahir de çok uzun süre geçmeden yakalanmış ve Şef Ripley amacına ulaşmıştır. Daha sonra tüm ekibiyle birlikte SOMBRA'ya karşı savaşmış ve 3. Sezon finalinde ekip SOMBRA'yı onun öncülüğünde yıkmıştır.

Elliot Clayton[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'da çalışmakta olan teknoloji uzmanıdır. Tarzıyla dikkat çekmektedir.

Evelyn Holloway[değiştir | kaynağı değiştir]

4. Sezonda; Concordia Uçan Takım'da çalışmakta olan arşivcidir.

Frank Knight[değiştir | kaynağı değiştir]

2. Sezonda; Pacific Bay Emniyet Müdürlüğünde çalışmakta olan tecrübeli dedektiftir. Oyuncunun iki partnerinden biridir. Uzun zamandır polistir. Birtakım kötü alışkanlıkları vardır ve fevri biridir. İlerleyen zamanlarda ekibe bilgi verecek bir köstebeği öldürmüştür. Oyuncu ve Amy onu tutuklamış ama Frank'in karısı Karen, Andrea Marquez'i esir alarak Frank'i kurtarmıştır. Frank'in her şeyi karısı ve çocukları için yaptığı anlaşılmışsa bile karısının öldürmesi onu yeniden delirtmiştir. Amacı tıpkı ekip gibi Tesla'yı yok etmek olmuştur. Karısının katili Alden Greene'i öldürmüş ve daha sonra Tesla'nın peşine düşmüştür. Tesla'yı yakalamaya çalışırken onun görevlendirdiği Bobby Prince tarafından öldürülmüştür.

Grace Delaney[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezonda; Grimsborough Emniyet Müdürlüğünde laboratuvar şefidir. Kan lekeleri,DNA'lar, bilinmeyen maddeler ve daha birçok adli konuda ekibe yardımcı olur. Gerektiğinde oyuncuya partnerlik de etmiştir. Grace, yumuşak kalbi ve sakin tavırlarıyla dikkat çekmiştir. Oyuncuya veda ederken de oldukça üzülse de onun geleceği açısından mutlu olmuştur.

3. Sezonda Büro'da görevli otopsi uzmanıdır. Angela Douglas'ın ihaneti ve tutuklanması üzerine onun yerine gelmiştir. Çok uzun bir süreliğine olmasa da oyuncuyla bir süre daha çalışmış ve 3. Sezonda Büro'nun dağılışıyla yeniden yolları ayrılmıştır.

Hannah Choi[değiştir | kaynağı değiştir]

2. Sezonda; Pacific Bay Emniyet Müdürlüğünde çalışmakta olan teknoloji uzmanıdır.

Ingrid Bjorn[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'nun ekip koordinatörüdür. Şef Ripley'e rapor vermekle görevlidir. Onun yokluğunda liderliği üstlenmiştir.

Isaac Bontemps[değiştir | kaynağı değiştir]

4. Sezonda;Concordia Uçan Takım'da çalışmakta olan tecrübeli dedektiftir. Oyuncunun iki partnerinden biridir. 4. Sezon finalinde Charles'ın ölümünde şüpheli olmuştur ama katil değildir. Lawson'u tutuklamaya gittiklerinden Lawson tarafından vurulmuş ama giydiği çelik yelek sayesinde ölmemiştir. Lawson neler olduğunu anlayamadan Isaac, Lawson'u öldürmüştür.

Jack Archer[değiştir | kaynağı değiştir]

2. Sezon finalinde; oyuncuyu Pacific Bay'dan almaya gelmiştir. Onu uluslararası bir Büro'ya davet etmiştir. Oyuncu da Jack ile birlikte Pacific Bay'dan ayrılmıştır.

3. Sezonda; Büro'da çalışmakta olan dedektiftir. Oyuncunun üç partnerinden biridir. Gerektiğinde eğlenceli bir yapısı vardır. Asal ile aşk yaşamıştır. 3. Sezon finalinde hafif yaralanmıştır. Armand Dupont'un defterini okurken gözükmüştür.

5. Sezon finalinde; oyuncu Grimsborough'da kutlamadayken onu 2029'a, T.I.M.E'a davet etmiştir.

6. Sezonda; T.I.M.E'da çalışmakta olan dedektiftir. Oyuncunun iki partnerinden biridir.

Jonah Karam[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'da çalışmakta olan silah uzmanıdır. Ekibe sonradan alınmış ve Marina ile aşk yaşamıştır.

Justin Lawson[değiştir | kaynağı değiştir]

4. Sezonda; Concordia'da çalışmakta olan yargıçtır. Vali'nin öldürülmesi üstüne yeni vali olarak atanmıştır. Ama yasalarıyla ve rejimiyle büyük bir kesimin dikkatini çekmiştir. Ona karşı "Direniş" diye bir harekât başlatmışlardır. Her geçen gün daha da acımasızlaşan Lawson, ekibe de karşısına almıştır. Ekipten Diego kılık değiştirip onun yanına sızmıştır. Lawson da Charles'ı yakalayıp onu Diego'ya öldürtmüştür. Ölmemek için öldüren Diego yakalandıktan sonra ekip Lawson'a operasyon düzenlemiştir. Lawson,Isaac'i vurmuş ama çelik yelek giyen Isaac kurtulmuştur. Kurşundan kurtulan Isaac silahını çıkarıp Lawson'ı öldürmüştür. Böylelikle rejim yıkılmıştır. Onun ölümü Concordia'yı değiştirmiştir. Ama ondan bahsederken bile Isaac, başka şartlar altında çok iyi bir insan olabileceğini söylemiştir.

Lars Douglas[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'da çalışmakta olan laboratuvar şefidir. Angela ile evlidir. Üçüzleri vardır. Lars'ın komikleşebilen bir yapısı vardır, Jack ile çok iyi anlaşmaktadır. Angela'nın tutuklanması sonrası oldukça sarsılmış, bir süre kendine gelememiştir. Onun işlerine Grace bakmış ama en sonunda toparlanan Lars dostlarının yanına geri dönmüştür.

Madeline O'Malley[değiştir | kaynağı değiştir]

4. Sezonda; Concordia Uçan Takım'da çalışmakta olan dedektiftir. Oyuncunun iki partnerinden biridir. Güçlü bir kadındır. Charles ile evlenmiş ve çocukları da olmuştur. 4. Sezon finalinde kendi kocası olan Charles'ın cinayet soruşturmasını oyuncuyla birlikte soruşturmuştur.

Marina Romanova[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'da çalışmakta olan profil uzmanıdır. Rus kökenlidir. Jonah Karam ile aşk yaşamıştır.

6. Sezonda; T.I.M.E'da çalışmakta olan profil uzmanıdır.

Michelle Zuria[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'da çalışmakta olan partnerdir. Önceleri SOMBRA'nın avukatlığını yapmıştır fakat daha sonra onların gizli bilgilerini ifşa edip büroya katılmıştır. Ekipte çok uzun kalamamış ve çanların altında ezilerek öldürülmüştür. Katili "El Rey" kod adlı Arsenio Castillo'dur.

Nathan Pandit[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezonda; Grimsborough Emniyet Müdürlüğünde görevli otopsi uzmanıdır. Soğukkanlı bir yapısı vardır. Kurbanlara otopsi yapar. Bunun yanı sıra kurbanlara ait parçalara veya başka delillere de analiz yapabilmektedir. Grace'in yokluğunda tüm analizleri yapmayı başarmıştır. Oyuncunun vedasında da onu uğurlamıştır.

5. Sezonda; hayvanat bahçesinde veteriner olarak çalışmaya başlamıştır. Oyuncu şehre geri döndüğünde, ilk vakada Jones ve oyuncu onu ziyarete geldiğinde cesedini bulmuşlardır. Katili Kit Partridge'dir. Öldürülme sebebi Nathan'ın geçmişte haksızlıklara karşı duruşu olmuştur.

Nigel Adaku[değiştir | kaynağı değiştir]

3. Sezonda; Büro'nun tutukladığı katillerin yargılanmasını yapan uluslararası yargıçtır. Dünya'daki yakalanan tehlikeli suçluların kaderini belirlemiştir.

Olivia Hall[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezonda Grimsborough'da çalışan yargıçtır. Tutuklanan katillerin cezalarını belirleyen kişidir. Boynunda adaleti temsil bir adet terazi şeklinde kolyesi vardır. 1. Sezon finalinde şehrin gelmiş geçmiş en önemli mahkemesini gerçekleşmiştir. Kızıl Tarikat üyelerine cezalarını vermiştir.

Richard Wells[değiştir | kaynağı değiştir]

4. Sezonda; Concordia Uçan Takım'da çalışmakta olan otopsi uzmanıdır.

Rose Zhao[değiştir | kaynağı değiştir]

4. Sezonda; Concordia Uçan Takım'da çalışmakta olan silah uzmanıdır.

Roxie Sparks[değiştir | kaynağı değiştir]

2. Sezonda; Pacific Bay Emniyet Müdürlüğünde çalışmakta olan otopai uzmanıdır.

Russell Crane[değiştir | kaynağı değiştir]

2. Sezonda; Pacific Bay Emniyet Müdürlüğünde çalışmakta olan profil uzmanıdır. Amy Young'a aşıktır ve ilerleyen vakalarda sevgili olmuşlardır.

Samuel King[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezonda; Grimsborough Emniyet Müdürlüğünde emniyet amiridir. Oyuncu ve Jones'un amiridir. Genelde vakaların öncesinde vakayı bildirir veya vaka sonunda oyuncuyu tebrik eder. King, yapısı gereğince bazen sinirlenebilen bir adamdır. Şehirdeki seçim gününde Adam Bentley'in öldürülmesi vakasında King, şüpheli olmuştur. En sonunda da şaşırtıcı bir şekilde King'in katil olduğu anlaşılmıştır. Oyuncu ve Jones onu tutuklamaya gittiğinde King intihar etmiştir. Arkasında büyük bir bilinmezlik bırakan King'in intiharının sebebi zamanla ortaya çıkmıştır. Kızıl Tarikat isimli bir tarikatın varlığı ekip tarafından keşfedilmiştir. Adam Bentley'in bu konuda bir şeyler öğrenmesi yüzünden öldüğü belli olmuştur. Onu öldüren King, bu emri Serena Johnson'dan almıştır. Eğer King bu cinayeti işlemezse de torunun hayatıyla onu tehdit etmişlerdir. Tüm olanlardan sonra suçluluk duygusuyla yaşayan Samuel King; hayatta olduğu sürece torununun tehlikede olduğunu düşünmüş ve bu yüzden de hayatına son vermiştir.

Satoshi Takakura[değiştir | kaynağı değiştir]

4. Sezonda; Concordia'da görevli yargıçtır. İlerleyen zamanlarda emekliye ayrılmış fakat bazı durumlarda yargılamalar yapmıştır. Charles ve Madeline'nin de nikahını kıymıştır. Lawson'un baskıcı rejimi yüzünden başlayan Direniş'e gizlice destek vermiştir. Bu yüzden Lawson hayranı bir genç kız olan Florance Samuels tarafından kafası ezilerek öldürülmüştür.

Viola Pemberton[değiştir | kaynağı değiştir]

4. Sezonda; Concordia Uçan Takım'da çalışmakta olan laboratuvar şefidir.

Yann Toussiant[değiştir | kaynağı değiştir]

2. Sezonda; Pacific Bay Emniyet Müdürlüğünde çalışmakta olan laboratuvar şefidir.

Diğer Önemli Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Alden Greene[değiştir | kaynağı değiştir]

Zengin bir iş adamı ve Grimsborough'taki Finans Merkezi'nin en güçlü ailesi Greene'lerin lideridir. Ağzından hiç düşürmediği purosuyla özdeşleşmiştir.

1. Sezonda; dört farklı vakada şüpheli olmuştur ayrıca Rachel Priest'in katilidir. General James Marsh'ın önderliğinde yapılan süper asker projesine destek vermiş e cinayeti bu yüzden işlemiştir. Tutuklanmasına rağmen iki vakada daha şüpheli olmuştur. 1. Sezon Finalinde Kızıl Tarikat'ın üssüne yapılan baskında onun da bir üye olduğu anlaşılmış ve tutuklanmıştır.

2. Sezonda; Pacific Bay'da oyuncunun karşısına çıkmış ve Tesla adına çalıştığı anlaşılmıştır. Aynı zamanda Karen Knight'ın da katilidir. Frank, karısını öldürenin Alden olduğunu öğrenmiş ve onu kafasından vurarak öldürmüştür.

Ash Bison[değiştir | kaynağı değiştir]

Grimsborough'un büyük çetelerinden Engerekler'in üyesidir.

1. Sezonda; oyuncunun ilk vakasında şüpheli olmuştur. Salvador Cordero'nun sağ kolu olduğu öğrenilmiştir. Onun ölümünden sonra da Engerekler'in lideri olup savaşı bitirmiştir.

5. Sezonda; sokakta Tim Cooper tarafından cesedi bulunmuştur. Katili Joy Schneider'dır.

Howard Johnson[değiştir | kaynağı değiştir]

Grimsborough'da yaşayan Kırmızı Parti üyesi politikacıdır.

1. Sezonda; belediye başkanlık görevini sürdürmektedir. Bazı özel vakalardan sonra oyuncuyu, Jones'u ve Samuel King'i tebrik etmiştir. Sezonun sonlarına doğru giderek daha çok gözükmeye başlamıştır. Bazı vakalarda şüpheli olmuştur. Şehirde seçimlerin yapıldığı gün, partisinin merkezinde Adam Bentley'in cesedi bulunmuştur. Cinayet soruşturması devam ederken Jones ve oyuncu onun Marconi ve Alden Greene gibi insanlarla olan ilişkisini sorgulamaya başlamıştır. Seçimlerin sonucunda Howard, rakibi Martha'yı yenmiştir. Samuel King'in intiharı sonrası onun cenazesini de katılmıştır. 1. Sezon finalinde aslında Kızıl Tarikat üyesi olduğu ve komplonun parçası olduğu anlaşılmıştır. Görevi düşen Howard, diğer üyelerle birlikte hapse gönderilmiştir.

James Marsh[değiştir | kaynağı değiştir]

Ordunun önemli isimlerinden biri olan acımasız bir generaldir.

1. Sezonda; askerleri güçlendirmek için süper asker projesini geliştirmiştir. Yapılan bu projeyle bazı askerler kimyasallarla süper asker haline getirilmiştir. Bu büyük bir suç olmasına rağmen birçok kişiye uygulanmıştır. Rachel Priest bunu anlayınca James Marsh, Alden Greene'e onun ölüm emrini vermiştir. Vaka sonunda azmettirici olarak tutuklanıp yaptıklarının bedelini ödemiştir.

Margaret Littlewood[değiştir | kaynağı değiştir]

Grimsborough'da yaşamakta olan yaşlı bir kadındır.

1. Sezonda; Tarihi Merkez'de ekibin ve oyuncunun karşısına çok çıkmış ve birçok kez şüpheli olmuştur. Jones, onun kurabiyelerini çok sevmektedir. 31. vakada Molly Robinson ve köpeğinin katilidir. Bunun yanı sıra başka köpekleri de öldürmüştür. Sebebi yapılacak köpek yarışmasını kazanmaktır. Oyuncu ve Jones vakayı araştırmaya başladığında, oyuncunun bu vakadan uzaklaşması için Jones'u zehirlemiştir. Yaptığı her şey anlaşıldıktan sonra tutuklanmıştır. Aynı zamanda özür olarak panzehir ve köpeğini Jones'a göndermiştir. İyileşen Jones yarışmaya onun köpeğiyle katılmış ve kazanmıştır.

5. Sezonda; yine bir cinayet soruşturmasında ekibin karşısına şüpheli olarak çıkmıştır.

Rachel Priest[değiştir | kaynağı değiştir]

Grimsborough'da yaşamakta olan gazetecidir.

1. Sezonda; meraklı tavrıyla hep dikkat çeken biri olmuştur. Birçok vakada şüpheli olmuştur. 21.vakada cesedi kimyasalların içinde eritilmiş olarak bulunmuştur. Katili Alden Greene, azmettirici James Marsh'tır. Yaptığı araştırmalarda, askerleri canavara dönüştüren süper asker projesini keşfetmiş ve bu keşfin ortaya çıkmaması için öldürülmüştür.

Ramirez[değiştir | kaynağı değiştir]

Memur Ramirez olarak bilinen bir polistir. Eduardo Ramirez'in atası olduğu tahmin edilmektedir.

4. Sezonda; Concordia Emniyet Müdürlüğünde çalışmaktadır. Bazı vakalarda şüpheli olmuştur. Gerektiğinde Uçan Takım'a yardımları dokunmuştur.

Salvador Cordero[değiştir | kaynağı değiştir]

Grimsborough'un büyük çetelerinden Engerekler'in lideridir.

1. Sezonda; bir cinayet soruşturması sırasında oyuncuyla tanışmıştır. 11.vakada ise Engerekler'in mekanında cesedi bulunmuştur. Katili Ginger'a yaptıkları yüzünden ondan intikam alan Tony Marconi'dir. Onun ölümü çeteler arası savaşı bitirmiştir.

Samuel Bennett[değiştir | kaynağı değiştir]

Grimsborough'da yaşayan evsiz ve fakir bir adamdır. "Tek Dişli Sam" adıyla bilinmektedir.

1. Sezonda; belirli vakalarda şüpheli olmuştur. 11.vakada ona ait bir mücevher bulunmuş ve Samuel bir anda zengin bir adam haline gelmiştir.

5. Sezonda; yine ekibin karşısına çıkmıştır. Zengin bir adam olarak eski Sanayi Bölgesi'ni fazlasıyla geliştirmiştir.

Tony Marconi[değiştir | kaynağı değiştir]

Grimsborough'daki gangsterlerden biridir.

1. Sezonda;2.vakada ekibin karşısına çıkmış ve Jones onun katil olmasa da azmettirici olduğunu düşünmüştür. Ama bu kanıtlanamamıştır. Çeşitli vakalarda şüpheli olmuş ama en sonunda bir kadına zarar verdiği için Engerekler Çetesi lideri Salvador Cordero'yu öldürmüştür. Bu olaydan sonra tutuklanmasına rağmen 49. ve 51.vakalarda da şüpheli olmuştur.

5. Sezonda şehre sonradan geri dönmüş ve yine Jones'un hedefinde olmuştur. Marconi, ısrarla artık değişip iyi bir insan olduğunu söylese de Jones inanmamıştır. 36.vakada kubbede cesedi bulunmuştur. Katili oğlu Emilio'dur.

Troy Cassidy[değiştir | kaynağı değiştir]

Grimsborough'un büyük çetelerinden Kurukafalar'ın lideridir.

1. Sezonda; iki farklı cinayet vakasında ortaya çıkmıştır. En büyük düşmanı Salvador Cordero'dur. Onun ölümünden sonra uzun zamandır savaş halinde olan çeteler barışmış ve Troy da kirli işleri bırakıp mucitliğe yöneleceğini belirtmiştir.

5. Sezonda; Troy yine oyuncu ve Jones'un karşısına çıkmıştır ve dediği gibi artık kirli işleri bırakmıştır. Ash Bison'un öldürülmesi vakasında şüphelidir fakat katil o değildir. Hatta Salvador'un ölümü sonrası Ash ile çok iyi dost olduğu öğrenilmiştir.