Coupe de la Ligue finalleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Fransa Lig Kupası

Coupe de la Ligue, 1994 yılından beri Ligue de Football Professionnel tarafından düzenlenen Fransa'nın futbol lig kupasıdır. Bu turnuvaya Ligue 1, Ligue 2 ve Championnat National liglerinden takımlar katılmaktadır.

Kupayı en çok kazanan takımlar; 3'er kez Bordeaux ile Paris Saint-Germain olurken, Bordeaux kupada en çok final yaşayan takım unvanına sahip.[1] İlk üç yıl finaller Prensler Parkı'te yapıldıktan sonra 1998 yılından beri final maçları Fransa Stadyumu'nda oynanmaktadır. Paris Saint-Germain ve Strasbourg, iki ayrı stadyumda da final görüp kupayı kazanmışlardır.[2] Gueugnon ise, 2000 yılında bu kupayı kazanarak Ligue 1 takımları dışında bu kupayı kazanan ilk ve son takım olmuştur.[2]

Finaller[değiştir | kaynağı değiştir]

Anahtarlar
Maçın sonucu uzatma dakikaları sonucunda belirlendi
* Maçın sonucu penaltı vuruşları sonucunda belirlendi
Final Şampiyon Sonuç İkinci Yer Seyirci
1995 Paris Saint-Germain 2-0 Bastia Prensler Parkı 24,663
1996 Metz  *0-0 *[A] Olympique Lyonnais Prensler Parkı 45,368
1997 Strasbourg  *0-0 *[B] Bordeaux Prensler Parkı 39,878
1998 Paris Saint-Germain  *2-2 *[C] Bordeaux Fransa Stadyumu 77,700
1999 Lens 1-0 Metz Fransa Stadyumu 78,180
2000 Gueugnon 2-0 Paris Saint-Germain Fransa Stadyumu 75,400
2001 Olympique Lyonnais  †2-1 † Monaco Fransa Stadyumu 78,000
2002 Bordeaux 3-0 Lorient Fransa Stadyumu 75,923
2003 Monaco 4-1 Sochaux Fransa Stadyumu 75,379
2004 Sochaux  *1-1 *[D] Nantes Fransa Stadyumu 78,409
2005 Strasbourg 2-1 Caen Fransa Stadyumu 78,732
2006 Nancy 2-1 Nice Fransa Stadyumu 76,830
2007 Bordeaux 1-0 Olympique Lyonnais Fransa Stadyumu 79,072
2008 Paris Saint-Germain 2-1 Lens Fransa Stadyumu 78,741
2009 Bordeaux 4-0 Vannes Fransa Stadyumu 75,000
2010 Marseille 3-1 Bordeaux Fransa Stadyumu 79,000
2011 Marseille 1-0 Montpellier Fransa Stadyumu 74,259
2012 Marseille  †1-0 † Olympique Lyonnais Fransa Stadyumu 78,877
2013 Saint-Étienne 1-0 Rennes Fransa Stadyumu 79,087

Finalde mücadele eden takımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Takım Şampiyonluk
sayısı
İkincilik
sayısı
Kazandığı
yıl(lar)
İkinci olduğu
yıl(lar)
Bordeaux 3 3 2002, 2007, 2009 1997, 1998, 2010
Paris Saint-Germain 3 1 1995, 1998, 2008 2000
Marseille 3 0 2010, 2011, 2012
Strasbourg 2 0 1997, 2005
Olympique Lyonnais 1 3 2001 1996, 2007, 2012
Metz 1 1 1996 1999
Lens 1 1 1999 2008
Monaco 1 1 2003 2001
Sochaux 1 1 2004 2003
Gueugnon 1 0 2000
Nancy 1 0 2006
Saint-Étienne 1 0 2013
Bastia 0 1 1995
Lorient 0 1 2002
Nantes 0 1 2004
Caen 0 1 2005
Nice 0 1 2006
Vannes 0 1 2009
Montpellier 0 1 2011
Rennes 0 1 2013

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Arşiv
Genel
  1. ^ Ligue de Football Professionnel. "Roll of Honour". 10 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2009. 
  2. ^ a b Ligue de Football Professionnel (26 Mart 2007). "League Cup History". 19 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]