Conspiracy Encyclopedia

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Komplo Ansiklopedisi: Komplo Teorileri Ansiklopedisi, komplo teorileri hakkında, editör Thom Burnett'in girişiyle birlikte kurgu olmayan bir referans kitabıdır. 2005'te Chamberlain Bros. ve 2006'da Collins & Brown tarafından yayınlandı. Çalışmaya katkıda bulunanlar arasında Thom Burnett, Nigel Cawthorne, Richard Emerson, Mick Farren, Alex Games, John Gill, Sandy Gort, Rod Green, Emma Hooley, Esther Selsdon ve Kenn Thomas yer alıyor. Ansiklopedide çoğu siyasi olan 365 komplo teorisi ele alınıyor.

Ansiklopedi, The Guardian'da olumlu bir şekilde değerlendirildi ve burada "güzelce üretilmiş bir cilt" olarak anıldı.[1] The Times'ta iki farklı yazardan hem olumlu hem de olumsuz eleştiri aldı. 2008 yılında ansiklopedi, Harvard Üniversitesi'ndeki komplo konulu bir derste zorunlu okumalar listesine alındı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Mueller, Andrew (24 Eylül 2005). "The Guide: Preview: Books: Conspiracy Encyclopedia". The Guardian. s. 31. 
  2. ^ Anderson, William Henry (Bahar 2008). "SSCI E-132 – Conspiracy" (PDF). dcewww.harvard.edu. Harvard University. 17 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2014.