Coherence (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Coherence
YönetmenJames Ward Byrkit
SenaristJames Ward Byrkit
Hikâye (eser)James Ward Byrkit Alex Manugian
MüzikKristin Øhrn Dyrud
Görüntü yönetmeniJames Ward Byrkit
DağıtıcıOscilloscope Laboratories (ABD)
Metrodome Distribution (BK)
CinsiSinema filmi
Çıkış tarih(ler)i2013
Süre88 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe50,000$
Hasılat102,617$

Coherence, ABD yapımı bilimkurgu ve gerilim filmi. Coherence sözcüğü "bütünleşme" anlamına gelir ve paralel evrenlerin birbiri üzerine çökerek birleşmesi kavramına atıfta bulunur. Türkiye'de vizyona girmeyen film Türkçede Paralel Evren olarak da bilinir. Yönetmen James Ward Byrkit'in ilk uzun metrajlı sinema filmidir. Başrolünde Emily Baldoni'nin bulunduğu film düşük bir bütçeyle, set ekibi kullanılmadan ve doğaçlama şeklinde çekilmiştir. Eleştirmenlerden genellikle olumlu not alan filmin Rotten Tomatoes sitesindeki skoru %85'tir.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Emily ve sevgilisi Kevin, arkadaşları Mike'in evine akşam misafirliğine gider. Yemek masasında toplam sekiz kişi vardır. Kevin'in eski sevgilisi Laurie de aynı partidedir ve ortamı gerecek davranışlar sergiler. Aynı esnada bir kuyruklu yıldız dünyanın çok yakınından geçmektedir ve olağanüstü olaylar gerçekleşmeye başlar.

Tüm mahallede elektrik, telefon ve internet kesilince, zifiri karanlıkta, uzakta ışıkları yanan bir eve gitmeye karar verirler. Uzaktaki eve ulaştıklarında yeniden Mike'ın evine geldiklerini anlarlar.

Film arka planda kuantum fiziğinin çokluevren kavramını işler ve filmde sık sık Schrödinger'in kedisi referansları verilir. Aynı zamanda kadın erkek ilişkilerini konu alan bir dramadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Coherence 17 Kasım 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Rotten Tomatoes.