Clackers (marka)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Clackers
Türkahvaltılık gevrek
SahibiGeneral Mills
KökeniABD
Çıkış1968

Clackers, General Mills tarafından üretilen bir kahvaltılık gevrek markasıdır. 1968'den 1973'e kadar üretti ve pazarladı.

Öncelikle, bir kutu mısır gevreğinin aniden ortaya çıkacağı ve bazı diğer aktivitelere müdahale edeceği TV reklamları aracılığıyla tanıtıldığına dikkat çeken Clackers, lezzetinin graham krakerine benzemesi amaçlanan buğday bazlı bir kahvaltı gevrekiydi. Tahılların her bir parçası, bir çay kaşığı üzerine sığacak kadar büyüktü ve tipik bir parçanın şekli, ortasında delik bulunan küçük bir dişliye benziyordu.[1]

Önceden tatlandırılmış, besleyici olarak tanıtılmış ve kahvaltı gevrekleri ortalamasından daha uzun süre sütte gevrek olması için formüle edilmiş olan Clackers, öncelikle on üç yaşından küçükler için pazarlanmıştır.

Ancak, tahıl, kısmen, çoğu yetişkin izleyicinin can sıkıcı olduğunu düşündüğü reklamlar, aslında başka tahılların gölgesinde kaldığı için, General Mills için büyük bir başarı değildi.[2] Bir promosyonda kullanılacak olan oyuncak kumul arabalarının zamansız teslimi, tahılı da başarısızlığa mahkûm etti.

General Mills, 1973 yılında Clackers markasının üretimini durdurdu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]