Cinnet Gecesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cinnet Gecesi
Asylum Blackout
YönetmenAlexandre Courtès
YapımcıWassim Béji
Emilie Châtel
Doug Davison
Roy Lee
YazarS. Craig Zahler
Jérôme Fansten
OyuncularRupert Evans
Dave Legeno
Anna Skellern
MüzikChristophe Chassol
Görüntü yönetmeniLaurent Tangy
KurguBaxter
StüdyoArtémis Productions
Marquis Productions
Vertigo Entertainment
Wy Productions
DağıtıcıSND Groupe M6
Çıkış tarih(ler)i12 Eylül 2011 (2011-09-12) (Toronto)
Süre85 dk
ÜlkeABD
Fransa
Belçika
Dilİngilizce

Cinnet Gecesi (Orjinal adı: Asylum Blackout), Alexandre Courtès tarafından yönetilen S. Craig Zahler tarafından yazılan 2011 yılı Amerikan-Fransız-Belçika yapımı korku filmidir.[1] Filmin oyuncu kadrosunda Rupert Evans, Dave Legeno, Anna Skellern, Richard Brake, Kenny Doughty, Joseph Kennedy yer almaktadır. Konusu 1989 yılında Washington'da bir akıl hastanesinde çalışan George'un başından geçen olaylar hakkındadır.

Film, Brüksel Uluslararası Fantastik Film Festivali'nde, Altın Kuzgun ödülüne aday gösterildi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

1989 yılında Washington'da George, Max ve Ricky bir müzik grubunda yer alırlar, ancak grup dağılmak üzeredir. Üçü, aynı zamanda geçimlerini sağlamak için William'la beraber bir akıl hastanesinin kafeteryasında da çalışırlar. George baş aşçıdır ve iyi yemek hazırlamak ve mahkumlara karşı nazik olmak için çaba göstermektedir. Mahkumlar aldıkları haplar nedeniyle genellikle uysaldır, ancak özellikle Harry Green adında bir mahkum, davranışları dolayısıyla George'u endişelendirir. Bir sabah, gece geç saatlerde yapılan bir rock gösterisinin ardından George, şiddetli sağanak yağmur altında, bitkin bir şekilde işe erken gelmek zorunda kalır.

Ardından garip ve kötü olaylar yaşanırken George, hem grup arkadaşlarına hem de ona tehditkar bir şekilde bakan Harry'ye karşı öfkesini kaybeder. George ayrıca Harry'nin bir mahkum arkadaşını haplarını tükürmeye ikna ettiğini düşünür. Max, George'a akşam yemeğini hazırlarken biraz dinlenmesini söyler ve George dinlenir. Birkaç saat sonra bir patlama duyulur ve Max, George'u uyandırarak ona binadaki elektriğin kesildiğini söyler. Dış kapılar kilitlendiğinden ötürü herkes binanın içinde mahsur kalır.

Bazı mahkûmlar, binanın diğer tarafındaki gardiyanları ve hemşireleri yakalayıp öldürmeye başlarlar. George ve William birkaç mahkumu hücrelerine götürmeyi başarır, ancak işlerin yolunda gitmediğini görürler. Mutfağa döndüklerinde baş koruyucunun ortadan kaybolduğunu ve Ricky ile Max'in dondurucuda barikat kurduklarını görürler. Aniden birkaç mahkum yemek alanına girip mutfağa girmeye çalışır. Max, William ve George, mahkumlar içeri girdikten sonra gizlice mutfaktan çıkmayı başarırlar ancak Ricky onlarla gelmeyi reddeder.

George, tüm bu olaylara Harry'nin sebep olduğunu görür. Üçlü sonunda baş güvenliğin ofisine giderler ve sabit hatlı telefonu kullanarak polisi ararlar, ancak polisin en az bir saat yanıt veremeyeceği söylenir. Sonunda mahkumlar Ricky'yi yakalar ve onu George, Max ve William'ın önünde ölümcül bir şekilde kazığa saplarlar. Harry'nin ısrarı üzerine mahkumlar baş gardiyanın ofisine saldırırlar.

Üçü mutfağa kaçar ama sonunda George bayılır ve Max yakalanır. George uyandığında çıplaktır ve bir masaya bağlanmıştır. Mahkumlar, George'un gözü önünde Max'i fırının üstünde diri bir şekilde yakarlar. George sonunda kendisinin parmağını yemeye başlayan Harry ile yüzleşir. George, Harry'ye buna son vermesi için bağırır ama sonuç alamaz. George polis sirenlerini duyar ve çok geçmeden polisler gelir. William polisi mutfağa götürür, ancak Harry ortada yoktur.

Sağlık görevlileri George'u akıl hastanesinden dışarı çıkarırken George, Harry'nin cesedine bakar ve ayrıca parmaklarının sağlam olduğunu görür. Görünüşe göre Harry, isyanın en başında öldürülmüştü ve George, gece boyunca Harry'i halüsinasyon olarak görmüştü. Film, George'un hâlâ kafeteryada grup arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı ve mahkumların hâlâ serbest olduğu zihnine zoom yaparak son bulur.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Ödül sahibi/Ödüle aday gösterilen Sonuç
2011 Brüksel Uluslararası Fantastik Film Festivali - Altın Kuzgun Alexandre Courtès Adaylık

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Leydon, Joe (2 Ekim 2011). "Variety Reviews – The Incident". Variety. 21 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]