Chartered Scientist

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Chartered Scientist (CSci), lisanslı üye kuruluşları aracılığıyla Bilim Kurulu tarafından Birleşik Krallık'ta verilen profesyonel bir unvandır.

Chartered Scientist unvanına sahip olan bilim insanları, bilimi tam profesyonel düzeyde uygulayan ve / veya ilerleten profesyonel ve bu düzeydeki bilimsel bilgi veya uygulamanın rollerinin önemli bir unsurunu oluşturduğu bireylerdir. Chartered Scientist kaydı için gerekli standart,[1] 4 yıllık lisansüstü iş tecrübesine sahip bir Master düzeyinde fen bilimleri yeterliliğidir (veya eşdeğeri).

Chartered Scientist unvanının standartları, üyeleri lisanslı organlardan temsilciler seçilen ve diğer alanlardan uzmanlar tarafından atanan Bilim Kurulu Kayıt Otoritesi tarafından onaylanır.

Chartered Science Öğretmeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Birincil mesleği öğretmenlik olan bilim adamları için unvanın uzmanlık bölümü vardır. Bilim Konseyi tarafından Bilim Eğitimi Derneği ile ortaklaşa 2007 yılında geliştirildi ve ayrıca ödüller Royal Society of Biology ve Royal Society of Chemistry tarafından verildi.[2][3]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Standards section of Chartered Scientist website http://www.charteredscientist.org/about/standards.html 20 Eylül 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ www.charteredscientist.org 23 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. SSciTeach Brochure
  3. ^ Education in Chemistry, March 2014 p3 "RSC to award CSciTeach"

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]