Charles Konig

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Charles Dietrich Eberhard Konig ya da Karl Dietrich Eberhard König, KH (1774 - 6 Eylül 1851) Alman doğa bilimciydi.

Brunswick'te doğmuş ve Göttingen'de eğitim görmüştür. Kraliçe Charlotte'un koleksiyonlarını düzenlemek için 1800 yılının sonunda İngiltere'ye geldi. Bu işi tamamladıktan sonra Joseph Banks'in kütüphanecisi Dryander'in yardımcısı oldu. 1807'de George Shaw'ın yerine British Museum'da doğa tarihi bölümünün müdür yardımcısı oldu. Üstünün 1813'te ölümü üzerine onun yerine müdür oldu.

Daha sonra jeoloji ve mineraloji sorumlusu oldu ve dikkatini mineral ve fosillere çevirerek Bay Greville'in yeni edindiği koleksiyonu düzenledi. Bu görevi 1851 yılında Londra'da ani ölümüne kadar sürdürdü.

Konig, 1807'de sorumlu yardımcısı olarak atanmasının ardından adını İngilizceleştirdi. 1837'de Avam Kamarası'nın British Museum'la ilgili seçkin komite raporunun ardından Doğa Tarihi Bölümü üç şubeye ayrılmış ve Konig Mineralojik ve Jeolojik şubenin başına getirilmiştir[kaynak belirtilmeli].

Dergiler için çeşitli makaleler yazmanın yanı sıra Konig, Annals of Botany'nin 1805'ten 1807'ye kadar olan sayısında John Sims ile birlikte çalışmıştır. British Museum'daki birçok fosili Icones fossilium sectiles (1820-1825) adlı klasik eserinde tanımlamıştır.