Cafe Hummel

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Cafe Hummel, Viyana’nın 8. Bölgesi Josefstadt’da Josefstädter Straße 66 adresinde bulunan geleneksel Viyana Kahvesi. Geleneksel kahvehanelerin en büyüklerinden biri.

Kahvehanenin eski adı Cafe Parsifal’di. 1935 yılında kahvehaneyi Karl Hummel devraldı ve o tarihten sonra da kahvehaneyi Hummel ailesi işletti. Bugün de kahvehaneyi Christina Hummel işletmektedir.

II. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından el konan ve posta sansür dairesi olarak kullanılan kahvehane savaştan sonra Josefstadt'ın Amerikan bölgesi olması nedeniyle Amerikan askerlerinin uğrak yerlerinden biri haline gelmiştir.

1973 yılında kahvehane bir cafe-restaurant olarak geliştirildi ve daha sonar birçok kez tadilattan geçti. Günümüzde bir gece lokali (Josefstüberl) ve canlı futbol karşılamalarının izlenebildiği bir kulüp odası olan Die Premiere Sports Bar kahvehaneye dahildir.

Cafe Hummel tatil günü olmamasıyla ve resmi tatil günlerinde bile açık olmasıyla ünlüdür. Saat 23:30’a kadar mutfak açıktır. Kahvehanenin müşteri profili çeşitlidir. İç dizaynı kahverengi yapay deri döşemeleriyle 1970'li yılları hatırlatır. Duvarlarda Cafe Parsifal döneminden görüntüler bulunduran resimler asılıdır. Geniş bir menüye sahiptir. Ayrıca son yıllarda kahvehanede kimi kültürel etkinlikler de düzenlenmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]