CSI: Miami (video oyunu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
CSI: Miami
Oyunun Windows kapağı.
Geliştiriciler369 Interactive (Windows)
Gameloft (iOS)
YayımcılarUbisoft (Windows)
Gameloft (iOS)
SeriCSI
PlatformlarMicrosoft Windows
iOS
Symbian
ÇıkışWindows
24 Nisan 2004
iOS
7 Kasım 2008
Symbian
2009
TürMacera
ModTek oyunculu

CSI: Miami, kendi adını taşıyan televizyon dizisinden esinlenen, 369 Interactive tarafından geliştirilmiş ve Ubisoft tarafından 24 Nisan 2004 tarihinde yayınlanmış bir Microsoft Windows macera video oyunudur. Gameloft oyunu iOS platformu için tekrar geliştirmiştir. Oyun CSI: Crime Scene Investigation oyununun devamı niteliğindedir ve bir önceki oyun gibi dört vakayı birbirine bağlayan son vakayla birlikte beş vakadan oluşur.

Davalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilgisayar versiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dava 1 - Later, Gator[değiştir | kaynağı değiştir]

Palm Glen golf sahasında bir timsah cesedinin yanında bir kol bulunmuştur. Bu davada Calleigh Dusquesne ile çalışacaksınız.

Dava 2 - Crack or Jack[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir gece kulübünün sahibi dans pistinin ortasında ölü bulunur. Bu davada Tim Speedle ile çalışacaksınız.

Dava 3 - The Hate Boat[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir kadın, boğulma izleri ve başında kurşun yarası ile gizemli bir teknede ölü bulunmuştur. Bu davada Eric Delko ile çalışacaksınız.

Dava 4 - Sunstroke[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir adam evinin dışındaki sahilde bir sandalyede otururken ölü bulunur ve yanında da evcil köpeğinin cesedi vardır. Cinayetle ilgili görsel bir işaret yoktur ancak aynı anda ikisinin ölümü cinayet olasılığını artırmaktadır. Bu davada Yelina Salas ile çalışacaksınız.

Dava 5 - Final Judgement[değiştir | kaynağı değiştir]

Yargıç Lawford, çalışma odasında başından vurulmuş şekilde ölü bulunmuştur. Diğer tüm davalardaki şüpheliler bu davaya dahil edilmiştir, bu sebeple diğer tüm davaları birbirine bağlanmıştır. Bu davada Horatio Caine'le çalışacaksınız. Ancak şüphelilerle röportaj yaparken, görüştüğünüz kişiye bağlı olarak diğer CSI üyeleriyle çalışacaksınız.

iOS versiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

iOS versiyonunda sadece bir vaka bulunmaktadır Omzundan ateşli silahla yaralanmış ve ciğerleri sıvıyla dolmuş bir kadının cesedi Güney Sahili'nde keşfedilir. Bu davada Horatio Caine olarak çalışacaksınız. Omzundan ateşli silahla yaralanmış ve ciğerleri sıvıyla dolmuş bir kadının cesedi Güney Sahili'nde keşfedilir. Bu davada Horatio Caine olarak çalışacaksınız. Adının Madison Healey olduğunu, ciğerlerindeki suyun klorlu olduğunu ve silahın cinayet silahı olmadığını biliyoruz. Alexx'in otopsi raporu ölüm sebebinin boğulma, ölüm zamanının sabah 9-10 olduğunu ve Güney Sahili'nin suç mahalli olmadığını söyleyecek. İlk şüphelimiz aynı sahilde ölü bulunan Joshua Martin. İkinci şüphelimiz ise Ema Rodriguez. Kendisi kurbanı kıskançlık yüzünden öldürdüğünü itiraf edecek. Son şüphelimiz ise Diego Sanchez. Bunu Madison'ı öldürmek için kullanılan asıl suç mahalli olduğunu tespit ettiğimiz yatta öğreniyoruz. Kendisi Joshua'yı susturmak için öldürdüğünü itiraf edecek.

Tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun "karışık" incelemeler aldı. GameRankings, PC versiyonuna 57.89% puan verdi.[1] Metacritic ise oyuna 100 üzerinden 54 puan verdi.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "CSI: Miami". Metacritic (İngilizce). 10 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2020.