Büyük Takip

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Büyük Takip
Hallelujah Trail
YönetmenJohn Sturges
Oyuncular
DağıtıcıUnited Artists
CinsiSinema
RenkRenkli
Yapım yılı1965, ABD
Süre165 dakika
Dilİngilizce
Bütçe7 milyon dolar

Büyük Takip (Hallelujah Trail) 1965 yılı Amerikan yapımı hiciv yönü ağır basan bir Vahşi Batı (Western) filmidir. Bill Guilick tarafından yazılan bir romans dayanan filmim yönetmeni John Sturges'tir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

1867 yılında Amerika Birleşik Devletlerinin Kolorado eyaletinde Denver dolaylarındaki bir madenci beldesi yaklaşan kışa hazırlanmaktadır. En endişe ettikleri konu kışın yollar kapandığında viskisiz kalmaktır. Bu sebepten kışı idare etmek için çok miktarda viski sipariş ederler. Ancak bu durum bölgede büyük bir kargaşaya yol açar ve birkaç farklı grup mücadele etmeye başlarlar. Viski getiren konvoy Frank Wallingham baskanlığında yola çıkar. Fakat İrlandalı kökenli araba sürücüleri viskiden pay istemektedirler. Kale komutanı Albay Thaddeus Gearhert Yüzbaşı Paul Slater komutasında bir askeri birliği konvoyu korumak için görevlendirir. Bu arada, madencilerin eşleri beldeye içki getirilmesine karşı oldukları için konvoyu durdurmak istemektedirler. Bu grubu Cora Templeton Massingale adında içki düşmanı güzel bir kadın yönetmektedir. Yüzbaşı Slatter kale komutanı Albay Gearhart’ın kızı Louisa ile nişanlıdır. Albay da Cora’ya tutulur.

Öte yandan Sioux kızılderilileri de arazileri yakınından geçen konvoyu ele geçirme planı yapmaktadırlar. Gruplar arasında bitip tükenmeyen mücadeleler çeşitli komik olaylara yol açar. Kızılderililer bir ara kadınları rehin alırlar. Ancak ele geçirdikleri arabaları bataklık bir alandan geçirmek zorundadırlar. Sonuç arabaların bataklıkta kaybolmaları olur.[1]

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Sinefil". 3 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2020.