Brigham Young'un eşleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste, Brigham Young'un eşleri listesidir.[1]

No. Evlilik tarihi ve Young'un evlendiğindeki yaşı Resim İsim, yaşadığı süre, evlendiği yaş Eşinin evlilik tecrübesi Notlar
1 08 Ekim 1824 (23 yaşında)
Miriam A. Works.jpg
Miriam Angeline Works (1806–1832) (18 yaşında) ilk evliliği 2 çocuk; kısa bir süre sonra öldü ve Brigham Young vaftiz oldu
2 31 Mart 1834 (32 yaşında)
Mary Ann Angell Young2.jpg
Mary Ann Angell (1808–1882) (27 yaşında) ilk evliliği Bu çok eşli bir evlilik değildi, Young çoğunlukla bekar gibiydi
3 14 Haziran 1842 (41 yaşında)
Lucy A. Decker.jpg
Lucy Ann Decker (1822–1890) (20 yaşında) Mormon olmayan William Seeley tarafından terk edildi (boşanmadı) Brigham Young'un ilk çok eşli evliliği; 7 çocuk
4 02 Kasım 1843 (42 yaşında)
Augusta Adams.jpg
Augusta Adams (1802–1886) (40 yaşında) Mormon olmayan Henry Cobb ile evliydi (1847'de boşandı) Young daha sonra onun oğlunun eski eşi olan Mary Van Cott Cobb ile evlendi.
5 02 Kasım 1843 (42 yaşında)
Harriet Elizabeth Cook Young.jpg
Harriet Elizabeth Cook (1824–1898) (19 yaşında) ilk evliliği 1 çocuk
6 08 Mayıs 1844 (42 yaşında)
Clarissa C. Decker.jpg
Clarissa Caroline Decker (1828–1889) (15 yaşında) ilk evliliği 5 çocuk
7 Eylül 1844 (43 yaşında)
Emily Dow Partridge Smith Young2.jpg
Emily Dow Partridge (1824–1899) (20 yaşında) Joseph Smith'in ölümüyle dul kaldı Edward Partridge'nin kızı; Joseph Smith, Jr. ile sonsuza kadar mühürlü, Young'un yaşamında; 7 çocuk; Don Carlos Young'un annesi
8 10 Eylül 1844 (43 yaşında)
Clarissa Ross.jpg
Clarissa Ross (1814–1857) (30 yaşında) ilk evliği 4 çocuk; Maria Young Dougall ve Willard Young'un annesi
9 19 Eylül 1844 (43 yaşında)
Louisa Beman.jpg
Louisa Beaman (1815–1850) (29 yaşında) Joseph Smith, Jr.'in ölümüyle dul kaldı Joseph Smith, Jr. ile sonsuza kadar mühürlü, Young'un yaşamında; 5 çocuk
10 03 Ekim 1844 (43 yaşında)
Eliza Roxcy Snow photograph.PNG
Eliza R. Snow (1804–1887) (40 yaşında) Joseph Smith'in ölümüyle dul kaldı Joseph Smith ile sonsuza kadar mühürlü
11 03 Ekim 1844 (43 yaşında) Elizabeth Fairchild (1828–1910) (16 yaşında) ilk evliliği 1855'de boşandı
12 08 Ekim 1844 (43 yaşında) Clarissa Blake (1796–?) (48 yaşında) Morse'un ölümüyle dul kaldı; bir Mormon olan Lyman Homiston ile evlendi
13 09 Ekim 1844 (43 yaşında) Rebecca Holman (1824–1849) (20 yaşında) ilk evliliği
14 10 Ekim 1844 (43 yaşında) Diana Chase (1827–1886) (17 yaşında) ilk evliliği 1849'de dini olarak boşandı
15 31 Ekim 1844 (43 yaşında)
Susannah Snively Young.jpg
Susanne Snively (1815–1892) (29 yaşında) ilk evliliği 1 kız çocuk
16 07 Kasım 1844 (43 yaşında) Olive Grey Frost (1816–1845) (28 yaşında) Joseph Smith'in ölümüyle dul kaldı Joseph Smith ile sonsuza kadar mühürlü
17 15 Ocak 1845 (43 yaşında) Mary Ann Clark (1816–?) (28 yaşında) Haziran 1851'de boşandı
18 16 Ocak 1845 (43 yaşında)
Margaret P. Young.jpg
Margaret Pierce (1823–1907) (22 yaşında) Morris Whitesides'tan dul kaldı Morris Whitesides ile sonsuza kadar mühürlü, Young yaşamında; 1 çocuk
19 16 Ocak 1845 (43 yaşında) Mary Pierce (1821–1847) (25 yaşında) ilk evliliği
20 30 Nisan 1845 (43 yaşında)
Emmeline Free.jpg
Emmeline Free (1826–1875) (18 yaşında) ilk evliliği 10 çocuk
21 22 Mayıs 1845 (43 yaşında) Mary Elizabeth Rollins (1818–1910) (26 yaşında) Mormon olmayan Adam Lightner ile evlendi, Joseph Smith'in ölümüyle dul kaldı Joseph Smith ile sonsuza kadar mühürlü
22 14 Ocak 1846 (44 yaşında) Margaret Alley (1825–1852) (20 yaşında) ilk evliliği 2 çocuk
23 15 Ocak 1846 (44 yaşında) Olive Andrews (1818–?) (27 yaşında) Joseph Smith, Jr. babasının ölümünden sonra evlendi Joseph Smith ile sonsuza kadar mühürlü
24 15 Ocak 1846 (44 yaşında) Emily Haws (1823–?) (22 yaşında) William Whitmarsh'tan dul kaldı
25 21 Ocak 1846 (44 yaşında)
Martha Bowker.jpg
Martha Bowker (1822–1890) (23 yaşında) ilk evliliği 1 kız çocuk
26 21 Ocak 1846 (44 yaşında) Ellen Rockwood (1829–1866) (16 yaşında) ilk evliliği
27 28 Ocak 1846 (44 yaşında) Jemima Angel (1803–1869) (42 yaşında) Valentine Young'tan boşandı (ilişki olmadı)
28 28 Ocak 1846 (44 yaşında) Abigail Marks (1781–1846) (69 yaşında) Asa Works'ten dul kaldu Asa Works ile sonsuza kadar mühürlü
29 28 Ocak 1846 (44 yaşında) Phebe Morton (1776–1854) (59 yaşında) James W. Angel'dan dul kaldı Angel ve Young ile sonsuza kadar mühürlü
30 28 Ocak 1846 (44 yaşında) Cynthia Porter (1783–1861) (62 yaşında) William Weston ile evliydi
31 31 Ocak 1846 (44 yaşında) Mary Eliza Nelson (1812–1885) (33 yaşında) John P. Greene'den dul kaldı John P. Greene ile sonsuza kadar mühürlü, Young'un yaşamında; 1850'ler de boşandı
32 31 Ocak 1846 (44 yaşında)
Rhoda Richards Smith Young.jpg
Rhoda Richards (1784–1879) (61 yaşında) Joseph Smith'ten dul kaldı Joseph Smith, Jr. ile sonsuza kadar mühürlü
33 02 Şubat 1846 (44 yaşında)
Zina D. H. Young.JPG
Zina D. H. Young (1821–1901) (25 yaşında) Kendisi de bir Mormon olan Henry Bailey Jacobs ile evlendi; Joseph Smith'ten dul kaldı Joseph Smith ve Jacobs ile sonsuza kadar mühürlü; Young'un yaşamında; 1 çocuk
34 03 Şubat 1846 (44 yaşında) Amy Cecilia Cooper (1804–1852) (41 yaşında) Joseph Aldrich (Mormon olup olmadığı bilinmiyor) ile evlendi; daha sonra ayrıldı ve tekrar evlendi
35 03 Şubat 1846 (44 yaşında) Mary Ellen de la Montaigne (1803–1894) (42 yaşında) James Boyd Woodward'tan boşandı Woodward ile 13 Aralık 1846'da boşandı ve tekrar evlendi
36 03 Şubat 1846 (44 yaşında) Julia Foster (1811–1891) (36 yaşında) Kendisi de bir Mormon olan Jonathan Hampton'tan boşandı, 1844'te Nauvoo'da öldü. Brigham Young Utah'a 1847'de göç ederken o, Illinois'ta bekliyordu. Young 1855'te ona geri döndü
37 03 Şubat 1846 (44 yaşında) Abigail Harback (1790–1849) (55 yaşında) John Calvin Hall ile evlendi
38 03 Şubat 1846 (44 yaşında) Mary Ann Turley (1827–1904) (18 yaşında) ilk evliliği 1851'de boşandı
39 06 Şubat 1846 (44 yaşında)
Naamah Carter Young.jpg
Naamah Carter (1821–1909) (24 yaşında) John S. Twiss'ten boşandı
40 06 Şubat 1846 (44 yaşında) Nancy Cressy (1780–1872) (65 yaşında) Oliver Walker'dan dul kaldı
41 10 Şubat 1846 (44 yaşında) Jane Terry (1819–1847) (26 yaşında) George W. Young'tan dul kaldı (ilişkisi olmadı) Brigham Young ile sonsuza kadar mühürlü; evliliğinden dört gün sonra öldü
42 20 Mart 1847 (45 yaşında)
Lucy Bigelow Young.jpg
Lucy Bigelow (1830–1905) (16 yaşında) ilk evliliği 3 çocuk
43 20 Mart 1846 (44 yaşında) Mary Jane Bigelow (1827–1868) (19 yaşında) ilk evliliği 1851'de boşandı
44 18 Nisan 1848 (46 yaşında) Sarah Malin (1804–1858) (43 yaşında) ilk evliliği Sonra boşandı
45 03 Ekim 1852 (51 yaşında)
Eliza Burgess Young.jpg
Eliza Burgess (1827–1915) (25 yaşında) ilk evliliği 1 çocuk
46 16 Aralık 1852 (51 yaşında) Mary Oldfield (1793–1875) (59 yaşında) Eli Kelsey'den dul kaldı
47 1853'ten önce (51 yaşında)[2] Eliza Babcock (1828–1868) (24 yaşında)[2] ilk evliliği 1853'te boşandı
48 10 Haziran 1855 (54 yaşında) Catherine Reese (1804–1860) (51 yaşında) Zephaniah Clawson'dan dul kaldı
49 14 Mart 1856 (54 yaşında)
Harriet Barney Young.jpg
Harriet Barney (1830–1911) (25 yaşında) W. H. H. Sagers'dan boşandı 1 çocuk
50 24 Ocak 1863 (61 yaşında)
Amelia Folsom Young.jpg
Amelia Folsom (1838–1910) (24 yaşında) İlk evliliği Young'un en favori evliliği olduğu rivayet edilir.[3]
51 08 Ocak 1868 (66 yaşında) [4][5]
Mary V. Cott.jpg
Mary Van Cott (1844–1884) (23 yaşında) James Thornton Cobb'dan boşandı 1 çocuk
52 07 Nisan 1868 (66 yaşında)
AEYoung.jpg
Ann Eliza Young (1844–1917) (24 yaşında) James L. Dee'den boşandı 1875'te boşandı; daha sonra çok eşliliğin eleştirmenlerinden oldu
53 03 Temmuz 1869 (68 yaşında) Elizabeth Jones (1814–1895) (55 yaşında) David T. Lewis ve Dan Jones'tan dul kaldı
54 08 Mayıs 1870 (68 yaşında) Lydia Farnsworth (1808–1897) (61 yaşında) Elijah Mayhew ile evlendi Brigham Young ile sonsuza kadar mühürlü fakat Mayhew ile birlikte yaşadı
55 08 Aralık 1872 (71 yaşında)
King Hannah T.jpg
Hannah Tapfield (1807–1886) (65 yaşında) Mormon olmayan Thomas O. King ile evlendi Brigham Young ile sonsuza kadar mühürlü fakat King ile birlikte yaşadı

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Listedeki Notlar başlığında yer alan sonsuza kadar mühürlü ifadesi; Mormon inancına göre, kilisede yapılan, bireyler arasında varılan anlaşma sonucu, kişilerin öbür hayatta da sonsuza dek birlikte yaşayacaklarına yönelik dini bir evlilik terimidir.