İçeriğe atla

Brandon Swanson'un ortadan kaybolması

Vikipedi, özgür ansiklopedi

14 Mayıs 2008 gece yarısından kısa bir süre sonra, Marshall, Minnesota, Amerika Birleşik Devletleri'nden Brandon Swanson (30 Ocak 1989 doğumlu),[1] bahar döneminin sonunu diğer öğrencilerle kutlamak için Minnesota Batı Topluluğu ve Teknik Koleji'nin Canby kampüsünden eve giderken arabasını bir hendeğe sürdü. Yara almadan dışarı çıktı ve cep telefonundan ailesini aradı. Tam konumundan emin olmadığından onlara Lynd'in yakınında olduğuna inandığını söyledi ve onu almak için yola çıktılar; ancak onu bulamadılar. Swanson, 47 dakika sonra "Ah, kahretsin!" diye bağırdıktan sonra sessiz kalana kadar onlarla telefonda kaldı. O zamandan beri ne görüldü ne de ondan haber alındı.[2]

Sabah Swanson'un ebeveynleri, onun yaşındaki gençler için bu tür davranışların nadir olmadığı için polise beklemelerini tavsiye eden Swanson'un kaybolduğunu bildirdi.[3] O günün ilerleyen saatlerinde, cep telefonu kayıtları onun Porter'ın yakınında, Swanson'un söylediği yerden 25 mil (40 km) uzakta, farklı bir yönde olduğunu gösterdiğinde, ortadan kaybolmasının koşulları daha da karmaşık hale geldi. Bu bilgi arabasının Taunton yakınlarında bulunmasına yol açtı.

Brandon Yasası[değiştir | kaynağı değiştir]

Aramalardan sonra Annette Swanson, Lynd polisinin oğlunun kaç yaşında olduğunu söylediğinde "kayıp olmaya hakkı" olduğu yönündeki ilk tepkisi karşısında hala şaşkına dönmüştü. Daha sonra "Ben onun annesiyim ve bir şeylerin korkunç derecede yanlış olduğunu biliyordum" dedi. O ve Brian, kayıp bir yetişkin vakasına ilişkin soruşturmanın rapor edilir edilmez başlatılmasını gerektirecek eyalet yasalarında değişiklik yapılması için lobi faaliyetlerine başladılar; bu, muhtemelen kaçırılan çocuklar vakalarında da gerekliydi.[4]

Valinin imzasının ardından yasa Temmuz 2009'un başında yürürlüğe girdi.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Brandon Swanson". National Center for Missing and Exploited Children. 2013. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  2. ^ Divine, Mary (13 Ekim 2015). "Brandon Swanson search resumes in western Minnesota". St. Paul Pioneer Press. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  3. ^ Weed, Alexis (18 Ocak 2010). "Teen drove into ditch, vanished as parents searched". CNN. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  4. ^ "'Brandon's Law' merits support". Minneapolis Star-Tribune. 26 Nisan 2009. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2018. 
  5. ^ Dunsmoor, Ben (7 Mayıs 2009). "MN Governor Signs 'Brandon's Law'". KELO-TV. 8 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2018.