Brüksel Antlaşması (1924)
Brüksel Antlaşması (resmi adıyla Zührevi Hastalıkların Tedavisi için Tüccar Denizcilere Verilecek İmkânlara İlişkin Uluslararası Antlaşma), devletlerin cinsel yolla bulaşan hastalıklar için tedavi görebilecekleri limanlarda ücretsiz veya düşük maliyetli tıbbi imkânlar sağlamayı kabul ettikleri 1924 tarihli çok taraflı antlaşma.
Brüksel Anlaşması Brüksel, Belçika'da 1 Aralık 1924 ) tarihinde imzalanmıştır. Anlaşma 21 Kasım 1925 ) tarihinde yürürlüğe girmiştir. Anlaşma geniş çapta onaylandı ve etkileri 1958 Dünya Sağlık Örgütü (WHO) çalışma grubu tarafından incelendi.[1] DSÖ, Anlaşmanın denizcilerin sağlığını iyileştirmede başarılı olduğunu tespit etmiştir. Anlaşma 70 devlet için halen yürürlüktedir. En son 1977 yılında Papua Yeni Gine tarafından onaylanmıştır.
Belçika, anlaşmanın resmi depozitörüdür.
Kaynakça
[değiştir | kaynağı değiştir]- ^ "Zührevi hastalıkların tedavisi için tüccar denizcilere sağlanacak kolaylıklara ilişkin 1924 Brüksel Uluslararası Anlaşması: Genel Müdürün notu" (PDF). 1957. 20 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF).
- 1924'te Belçika
- Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
- Avustralya antlaşmaları
- Belçika antlaşmaları
- Brezilya antlaşmaları
- Kanada antlaşmaları
- Şili antlaşmaları
- Danimarka antlaşmaları
- Finlandiya antlaşmaları
- İtalya antlaşmaları
- Nazi Almanyası antlaşmaları
- Yeni Zelanda antlaşmaları
- Norveç antlaşmaları
- Pakistan antlaşmaları
- İsveç antlaşmaları
- Türkiye'nin antlaşmaları
- Yugoslavya antlaşmaları
- Üçüncü Fransa Cumhuriyeti antlaşmaları
- Romanya Krallığı antlaşmaları
- Hollanda antlaşmaları
- Birleşik Krallık antlaşmaları