Boulders Plajı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Boulders Plajı (Boulders Beach), adının geldiği granit kayalar arasındaki koylardan oluşan korunaklı bir plajdır.[1] Güney Afrika'nın Western Cape eyaletinde, Cape Town'un bir banliyösü olan Simon's Town'da, Cape Yarımadası'nda yer almaktadır.[1] Boulders Körfezi (Boulders Bay) olarak da bilinir. Buraya 1982'de yerleşen Afrika pengueni kolonileri nedeniyle ilgi çeken bir turistik yerdir. Boulders Plajı, Table Mountain Ulusal Parkı'nın bir parçasını oluşturuyor.[1]

Bu Afrika penguenleri yalnızca Güney Afrika kıyılarında bulunur - (Güney Afrika ve Namibya). Bu penguenlerin şu anda nesli tükenme eşiğindedir.[1] Sonuç olarak, penguenler Cape Nature Conservation'ın koruması altındadır.

Bir yerleşim bölgesinin ortasında olmasına rağmen, korunaklı bir tabii ortamda serbestçe dolaşan bu savunmasız kuşun (Spheniscus demersus) yakın mesafeden gözlemlenebildiği birkaç yerden biridir. Penguen kolonisi, 1982'de sadece iki üreyen çiftten, son yıllarda yaklaşık 3.000 kuşa ulaştı. Bu kısmen False Bay'deki ticari pelajik trolün yasaklanmasından kaynaklanıyor ve karabatların beslenmesinin bir parçası olan sardalya ve hamsi arzını artırıyor.

Bir tarafta yüksek su işaretinin üzerindeki yerli çalılarla, diğer tarafta False Körfezi'nin berrak suyuyla çevrelenen alan, kısmen 540 milyon yıllık granit kayalarla çevrelenmiş bir dizi küçük korunaklı koydan oluşmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d Nijman, Jan (2020). Geography: Realms, Regions, and Concepts (20. bas.). Wiley. ISBN 978-1119607410. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]