Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
撲殺天使ドクロちゃん
(Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan)
TürKomedi, mahō shōjo[1]
Light novel
YazarMasaki Okayu
ÇizerTorishimo
YayımcıMediaWorks
BaskıDengeki Bunko
DergiDengeki hp
DemografikShōnen
Yayın tarihiHaziran 2003Ekim 2007
Cilt sayısı11
Manga
YazarMitsuna Sakuse
ÇizerMitsuna Ouse
YayımcıMediaWorks
DergiDengeki Comic Gao!
DemografikShōnen
Yayın tarihiAğustos 2004Haziran 2006
Cilt sayısı3
Orijinal video animasyonu
YönetmenTsutomu Mizushima
Yapımcı
  • Kōhei Kawano
  • Takaya Ibira
  • Kazuma Miki
  • Atsushi Wada
SenaristTsutomu Mizushima
MüzikKaoru Akizuki
StüdyoHal Film Maker
Lisans
Yayın tarihi 12 Mart 2005 10 Eylül 2005
Bölüm sayısı4
Oyun
Game ni Natta yo! Dokuro-chan: Kenkō Shindan Daisakusen
GeliştiriciIdea Factory
YayımcıIF Mate
TürGörsel roman
PlatformPlayStation 2
Çıkış tarihi10 Kasım 2005
Manga
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan Ripiru
YazarMitsuna Sakuse
YayımcıMediaWorks
DergiDengeki Maoh
DemografikSeinen
Yayın tarihiEkim 2006Ekim 2008
Cilt sayısı3
Orijinal video animasyonu
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan Second
YönetmenTsutomu Mizushima
Yapımcı
  • Kōhei Kawano
  • Takaya Ibira
  • Kazuma Miki
  • Atsushi Wada
SenaristTsutomu Mizushima
MüzikKaoru Akizuki
StüdyoHal Film Maker
Lisans
Yayın tarihi 11 Ağustos 2007 10 Kasım 2007
Bölüm sayısı2

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan (Japonca撲殺天使ドクロちゃん; "Dövüşen Melek Dokuro-Chan"), Masaki Okayu tarafından yazılan bir light novel serisidir. Seri, Haziran 2003-Ekim 2007 tarihleri arasında MediaWorks'ün Dengeki hp dergisinde Dengeki Bunko baskısı altında yayınlandı. Daha sonra, Mitsuna Sakuse tarafından yazılan bir manga uyarlaması Ağustos 2004-Haziran 2006 tarihleri arasında Dengeki Comic Gao! dergisinde yayınlandı. Seri, sürekli belaya sokan ve onu șiddetle ve tekrar tekrar öldüren, genellikle kafasını "Excalibolg" adlı çivili sopasıyla çıkaran, ancak saniyeler sonra dirilten genç bir çocuk ve gelecekten gelen bir katil meleğe odaklanır.

Hal Film Maker tarafından hazırlanan bir OVA serisi Mart-Eylül 2005 tarihleri arasında yayınlandı. İkinci bir OVA serisi ise Ağustos-Kasım 2007 arasında yayınlandı. Game ni Natta yo! Dokuro-chan: Kenkō Shindan Daisakusen adlı bir görsel roman ise 10 Kasım 2005 PlayStation 2 için piyasaya sürüldü.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan, "Lolicon's World" yaratmak için yirmi yıl sonra tüm kadınların on iki yașına geldtiken sonra fiziksel yaşlanmayı durdurmasına neden olan bir teknoloji geliştiren 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Sakura Kusakabe'nin hikâyesini anlatıyor. Ancak bu davranış, insanlar arasında yanlışlıkla ahlaksızlığa neden olur ve böylece Tanrı'yı gücendirir. Lulutie adlı bir suikastçı melekler düzeninin üyesi olan Dokuro Mitsukai, onu öldürmesi için gelecekten gönderildi. Sakura'nın kurtarılabileceğine inanan Dokuro, bunun yerine Sakura'yı ölümsüzlük teknolojisini asla geliștiremeyecek kadar meșgul etmeye ve dikkatini dağıtmaya karar verir. Suikast görevini tamamlama konusundaki isteksizliğine yanıt olarak, Lulutie düzeninin bir başka sukiastçısı olan Sabato, Tanrı'nın görevinin yerine getirilmesini sağlamak için gönderilir. Kadınsı hilelerini ve elektrikli copunu tercih ettiği silah olarak kullanan Sabato, Sakura'yı öldürmeye çalıșır ve Dokuro ona karșı çıkmak zorunda kalır.

Ironik olarak, kaprisli ve son derece değișken kișiliğinin bir sonucu olarak kendisi de büyük bir tehdi olușturuyor. Dürtüsel doğası ve süper insan gücü nedeniyle, sık sık dikkatsizce veya düșünmeden devasa çivili kanabo (kulüp), Excalibolg, ile onu öldürür, ancak birkaç dakika sonra pișman olur ve "Pipiru-piru-piru-pipiru-pii" tuhaf kișisel ilahisi eșliğinde melek gücüyle onu hayata döndürür.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sakura Kusakabe
Seslendiren: Reiko Takagi (Japonca), Johnny Yong Bosch (İngilizce)
Sakura, hayatı "Bokusatsu Tenshi" Dokuro-chan'ın ortaya çıktığı günü değiştiren 13 yaşında ikinci sınıf bir ortaokul öğrencisidir. O zamandan beri hayatı, onun ihtişamlı kulüplerinden ve yeniden dirilişlerinden biri haline geldi. Bu gerçeklești, çünkü gelecekte bir süre Sakura, kızların on iki yașına geldikten sonra yașlanmasını önleyen bir teknoloji yaratmaya mahkum edildi. Bir melek suikastçı olan Dokuro, onu öldürerek bunu önlemek için zamanda geriye gönderilir. Așık olduğu için yapamıyor. Sakura'nın hayatı hala tehlikede çünkü ikinci bir melek suikastçı, onun ortadan kaldırılmasını sağlamak için zamanda geri gönderildi. Iki genç, kalp kırıcı derecede güzel meleğin kendisine çekilmesi nedeniyle, Sakura okulda lolicon olarak ün kazanır (bunun nedeni yalnızca erkek nüfusun onu kıskanmasıdır). Doğası gereği sapık olmayan Dokuro ve kız kardeși Zakuro ile zor durumlarda bulur. Sakura, zamanının çoğunu birlikte geçiren ancak duygularını itiraf edemeyecek kadar korkan sınıf arkadașı ve çocukluk arkadașı Shizuki Minakami'ye așıktır. Dokuro'ya karși yavaș yavaș gelișen duygulara, ona nasıl davrandığına rağmen, Sakura Shizuki'yi takip etmeye devam ediyor, hatta onunla bir randevuya gidiyor ama Dokuro ve Sabato araya girince bașarısız oluyor. Kararsızdır ve dizinin sonuna doğru bile Shizuki ile Dokuro arasında seçim yapamamaktadır.
Dokuro Mitsukai
Seslendiren: Saeko Chiba (Japonca), Wendee Lee (İngilizce)
Dokuro, geleckten Sakura Kusakabe'yi öldürmek için zamanda geri gönderilen Lulutie'nin (Tanrı'nın alanını koruyan meleklerden oluşan bir komite) 12 yaşında bir döven meleğidir, ancak ona aşık olduktan sonra onu kurtarmaya karar verir. Sonuç olarak, Dokuro, kendisini ortaya çıkabilecek herhangi bir tehlikeden korumak için yanında kalmaya yemin eder. Kurbanlarını sopalamak veya hoșnutsuzluğunu ifade etmek için (neredeyse sadece Sakura) kullandığı sihirli çivili sopa "Excalibolg"u kullanıyor. Dokuro insanüstü bir güce ve dayanıklılığa sahiptir (bu nedenle sık sık kendi gücünü hafife alır ve istemeden Sakura'ya zarar verir) ve aynı zamanda "Pipiru piru piru pipiru pii" diyerek herkesi Excalibolg ile hayata döndürme yeteneğine sahiptir. Insanları hayvanlara dönüştürmek veya onları varoluştan tamamen silmek için sihrini kullanabilir ve kullanıyor, özellikle de Sakura ile eşleşmek için bir bahane olarak. Sakura'yı vahşice öldürmediği zamanlarda, çoğunlukla cinsel imalar kullanarak acımasızca onunla dalga geçer. Sonunda, "dişlerinin sinirlerini" içeren bir tür işkence kullanarak bir öğretmenin onayını aldıktan sonra, ahşap yapiştırıcının kurumasını izlemeye adanmış bir okul kulübü kurar. Sakura'yı derhal ikinci üye olmaya zorlar (onu bir tahtaya yapıştırıp katılana kadar orada bırakarak) ve bu özel 'sporda' ulusal şampiyonluğu elde etme arzusunu dile getirdi. Ikinci sezon olarak, Dokuro, Sakura'nın onu çıplak görmesiyle daha "rahat" hale geldi. Dokuro'nun söylediği her cümle "dayo" ile bitiyor.
Sabato Mihashigo
Seslendiren: Rie Kugimiya (Japonca), Elle Deets (İngilizce)
Sabato, "Lolicon'un Dünyası"nı yaratmadan önce Sakura'yı öldürmek için gelecekten gönderilen 12 yaşındaki bir melektir. Ayrıca insanüstü bir güce sahip, kafasında koç boynuzları var. Sabato, yenilgisinden bu yana bir köprünün altında küçük bir karton kutuda yaşıyor. Geçim parası bilinmeyen bir kaynaktan geliyor. Silahı, ölümcül şok sopası "Durandal"dır ("mavi balinaları göz açıp kapayıncaya kadar kömürleştirebilir"). Daha sonra annesinin, Lulutie'nin başkanı ve Sakura'yı öldürme operasyonunun baş kışkırtıcısı olan Babel Mihashigo olduğu ortaya çıkar. Dokuro ve Sabato'nun zıt amaçları olsa da aslında arkadaştırlar ve Sakura için savaşmadıklarında birlikte takılırlar. Sabato'nun söylediği her cümle "desu" ile bitiyor.
Zansu
Seslendiren: Nobuo Tobita (Japonca), Kirk Thornton (İngilizce)
Zansu, Sakura'nın hayatını kurtarma girişiminde Dokuro'ya eşlik eden geleckten gelen bir başka melek. Görünüşü çok tuhaf, daha çok bir motorcu çetesinin üyesi gibi görünüyor. Diğer meleklerin aksine, Zansu, Sakura'nın etrafında ne zaman görünse, genellikle sopanın alıcı tarafındadır. Onun ticari markası pembe Mohawk, onun en belirleyici özelliğidir. Daha sonra, içinde Zakuro'nun erotik fotoğraflarını çekmek için kullandığı gizli bir kamerası olduğu ortaya çıkar. Ne yazık ki, bazı sapkın eğilimleri olduğu ortaya çıkıyor ve ikinci dizide sıklıkla çıplak. Zansu'nun söylediği her cümle "Zansu" ile bitiyor. Sakura onu "eskiden bir death metal punk" ve bir "lolicon" olarak tanımlıyor.
Zakuro Mitsukai
Seslendiren: Akeno Watanabe (Japonca), Dorothy Fahn (İngilizce)
Zakuro, ablası Dokuro'dan çok daha büyük bir büstü olan 9 yaşında bir melek (onlu yaşlarının sonlarında gibi görünse de). Çoğu meleğin insanüstü güçlerine sahiptir ve bir deniz subayı üniforması giyer ve bilinmeyen nedenlerle sol gözüne bir göz bandı takar. Zakuro alışılmadık bir şekilde kibar, insanlara resmi olmayan "-kun" veya "-chan" yerine adlarından sonra resmi "-san" eki ile hitap ediyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jensen, Paul (16 Aralık 2016). "Rise of the Dark Magical Girls". Anime News Network. 6 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]