Bloody Heart

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bloody Heart
Red Single Heart
Red Heart
Tanıtım posteri
TürTarihi
Romantik
SenaristPark Pil-joo
YönetmenYoo Young-eun
BaşrolLee Joon
Kang Han-na
Jang Hyuk
Park Ji-yeon
Heo Sung-tae
Choi Ri
Bitiş müziği"It's Red" - ID:Earth
"Let It Flow" - Lim Sang-hyun
"Wish Becomes Stars" - Kim Yeon-woo
BesteciChoi In-hee
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı16
Yapım
Yönetici yapımcıKim Sang-hui
YapımcıOh Seong-min
Kwak Hong-seok
Kim Chu-seok
Gösterim süresi70 dakika
Yapım şirketiGnG Production
Yayın bilgileri
KanalKBS2
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Yayın tarihi2 Mayıs 2022 (2022-05-02) - 21 Haziran 2022 (2022-06-21)
Dış bağlantılar

Bloody Heart (Korece붉은 단심, romanizeBulg-eun Dansim) Lee Joon, Kang Han-na, Jang Hyuk, Park Ji-yeon, Heo Sung-tae ve Choi Ri'nin başrollerini paylaştığı 2022 Güney Kore televizyon dizisidir. 2 Mayıs - 21 Haziran 2022 tarihleri arasında KBS2'nin Pazartesi ve Salı günleri saat 21:30'da (KST) 16 bölüm olarak yayınlandı.[1] Ayrıca belirli bölgelerde Disney+'ta akış için kullanılabilir.[2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bloody Heart, bir isyan nedeniyle tahta çıkan Kral Seonjong ve ondan sonra kral olan Yi Tae hakkında kurgusal bir tarihi dramadır.[3]

Hayatta kalmak için sevdiği kadını terk etmek zorunda olan bir kral olan Yi Tae'nin, hayatta kalmak için kraliçe olması gereken bir kadın olan Yoo Jeong'un ve Joseon'daki ilk başbakan yardımcısı ve gerçek iktidar başkanı Park Gye-won'un hikâyesini takip ediyor.[4][5]

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Joseon'un 12. kralı. Kral Seonjong'dan sonra Joseon Kralı olur. Tahta çıkan eski kral ve kraliçenin sefil hayatlarını izleyen Yi Tae'nin tek bir amacı vardı, kralın otoritesini güçlendirmek ve Pak Gye-won ile saray mensuplarını öldürmek. Babasının aksine mutlak monarşiyi ve güçlü bir hükümdar olmayı hayal ediyor. Hedefine ulaşmak için herhangi bir eylemin haklı olduğuna inanıyor. Etrafındaki her şeyi kontrol ettiği için her şey Yi Tae'nin planına göre gidiyor gibiydi. Ta ki Yoo Jeong sarayda ortaya çıkana kadar. Yoo Jeong ile tanıştığında Yi Tae'nin tüm planları suya düşmeye başlar.
Yi Tae'nin aşık olduğu özgür ruhlu bir kadın. Yi Tae onu veliaht prensesi olarak seçer ve güç savaşına karışır ve bu da ailesinde bir krize yol açar.
Gücün yaşayan bir sembolü ve herkesin itaat ettiği bir figür olan ilk başkan yardımcısı. Joseon'un temellerini bir daha asla bir tiran tarafından sarsmamak için bilge ve yardımsever bir kral yaratmaya kararlı bir "kral yapıcı"dır. Şu anda, hükümetin kontrolünü ele geçiren mutlak bir hükümdardır, ancak gerçekte, komploları öldürmekten ve kullanmaktan çekinmez. Joseon'nu en çok önemseyen kişi olduğu için iktidarı tek başına elinde tutması gerektiğine inanan sapkın bir diktatör ve aynı zamanda kibirli bir sadık.
Kral Seonjong'un ilk aşkı Park Gye-won olan Kraliçe Eşi. Saraya cariye olarak girdi. Mahkemeyi ve kraliyet ailesini istediği gibi kontrol ediyor. Bununla birlikte, Ga-yeon'un gerçek niyeti, bakire olduğu zamankiyle aynıdır ve ona aşık olan Park Gye-won'a olan aşkı aynı kaldı. Çift olarak evli olmasalar da siyasi yoldaşlarla aynı yolda oldukları için mutlular.
Hırsları Park Gye-won tarafından engellenen Savaş Bakanı. Dövüş sanatlarında üstündür, iyi bir kişiliğe sahiptir ve kendine saygılı bir insandır ve insanların onu çok sevdiğine dair bir eğilimi vardır, bu yüzden çevresinde insan sıkıntısı yoktur. Şimdi, aynı zamanda iç finans departmanı başkanı olarak da görev yapan bir askeri asistan. Değerli kızı yüzünden Yi Tae'den beklenmedik bir teklif alır ve Park Gye-won tarafından engellenen Jo Won-pyo'nun hırsı başını kaldırdı.
Jo Won-pyo'nun olgunlaşmamış ve kibirli kızı. Yi Tae ile tanışana kadar güçlü bir adamın kızı olarak rahat bir hayat yaşadı. İlk aşkından acı çekmeye başladığında, Yeon-hee kadınlar arasında en yüksek pozisyonu işgal etmeye hayal eder. Joseon kraliçesi olmayı hayal etmeye başlar.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yi Tae çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Her tarafta düşmanları olan Yi Tae'nin tek yardımcısıdır ve elinde kılıç tuttuğunda, dünyada korkacak hiçbir şeyi olmayan güçlü bir savaşçıdır. Ona bir insan olarak davranan tek kişi olan eski kral ve kraliçeye olan sadakati ve sevgisi Yi Tae'ye geçti ve Eui-kyun'un dünyasında mutlak olan tek kişi Yi Tae'dir.
Joseon'un 11. Kralı. Doğası gereği yardımsever ve naziktir. Zayıf bir kraldı ama ailesini korumak için her şeyi yapabilecek güçlü bir babaydı. Bir asi olarak tahta çıkmasına rağmen, Kraliçe Inyeong ve Yi Tae'yi korumak için hayatının geri kalanında kamu görevlileri tarafından sallandı ve gerçek gücü olmayan bir kral olarak hayatına son verdi.
Yi Tae'nin annesi. İyi bir eş ve iyi bir anneydi ve Seonjong ve Yi Tae için manevi bir destekti. Ancak, ailesi Majestelerinin hizmetkarları olduğu için, tahta çıktıktan sonra bir günahkarın kızı olduğu için tahttan indirilmekle tehdit edilmeye devam etti.

Yoo Jeong çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğduğundan beri babasız ve annesiz hayatta kalmıştır ve birlikte büyüdüğü tek şey hayatta kalma içgüdüsü nedeniyle açgözlülüğü, gözleri ve kötü dişleridir. Veba sırasında benzer semptomlardan muzdaripti ve terk edildi ve onu kurtaran kişi Yoo Jeong'du. Doğduğundan beri ilk kez ona değer veren biriyle tanıştı. O zamandan beri, Yoo Jeong onun velinimeti ve ebeveyni oldu.
Park Gye-won onu Yoo Jeong'u gözetlemeye gönderir, ancak bunu Yoo Jeong'dan gizleme zahmetine bile girmez. Hayatı boyunca saraydaki iniş çıkışları yaşamış, ihanete uğramış ve terk edilmiş birçok saray insanı görmüştür.
Dürüst bir karaktere, kabarcıklı bir kişiliğe ve büyük bir vatanseverlik ruhuna sahiptir. İyi bir bürokrat olma vasıflarına sahip olan Seonjong tahta çıktığında kanlı mahkemelerden kaçarak normal bir insan gibi yaşamıştır. Bu arada Yoo Jeong'u da korur.
Sevecen ve kibar bir ailenin reisi. O bir köylünün oğludur, ancak Yoo Jeong ile tanıştığında, tüm çocuklarını pürüzsüz bir yemekle besleyebilmiştir.

Park Gye-won çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Park Gye-won'un tek oğlu. Anayasa Bölümü komutanı. Doğru insanın yolunu takip etme nezaketine sahiptir ve doğru iyiliğin yolunu takip etme kararlılığına sahiptir. Böyle bir eğilimle, en saygın baba bile iktidara olan susuzluğunu tatmin edemedi. Sonuç olarak, Nam-sang'ın hayatı her zaman bir dizi kargaşaydı. Krala sadık olmalıydı, ancak kralın otoritesini kontrol etmek zorundaydı, babasına saygı duyuyordu ama yolsuzluğunu izlemek zorundaydı ve dürüst bir öğretmenin yolunu takip etmek zorundaydı.
Park Kye-won'un gerçek karısı. Park Nam-sang'ın annesi. Ailesine hizmet etmenin bir kadının görevi olduğunu düşünen bir kadın. Katı ve dikkatli sözler ve eylemlerle her zaman dürüst bir tavır sergiledi.
Park Gye-won'un uzak bir akrabasıdır. Yine de, Park soyadı sayesinde, aile yüzünü kurtaran bir şekilde yaşayabildi ve Park Gye-won'un desteğiyle asker oldu. Song-baek için Park Gye-won dünyadaki her şeydir.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hahm Eun-jung - Yoon Jung-jeon, Yi Tae'nin cariyesi. Dört yıllık evlilikten sonra hastalıktan öldü.[21]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin çekim yerleri arasında Yeongwol İlçesi ve Boseong İlçesi,[22][23] Deungnyang-myeon, Ganggol Köyü'nde bulunan Yeolhwajeong Köşkü yer alıyor.

3 Şubat 2022'de, bir personel ve isimsiz bir oyuncunun COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından o gün için çekimlerin iptal edildiği açıklandı. Tüm prodüksiyon ekibi üyeleri daha sonra PCR testine tabi tutuldu.[24] Bir gün sonra, Park Ji-yeon ve Yoon Seo-ah'ın COVID-19 testlerinin pozitif çıktığı ortaya çıktı.[25][26]

11 Şubat 2022'de aktör Heo Sung-tae'nin de COVID-19 testinin pozitif çıktığı doğrulandı ve o gün için çekimlerin iptal edilmesine neden oldu.[27] Daha sonra 16 Şubat'ta Heo salgından tamamen kurtuldu ve çekim programlarına devam etti.[28]

11 Mart 2022'de Ha Do-kwon'un ajansı, aktörün 10'u öğleden sonra COVID-19 testinin pozitif çıktığını ve tüm çekim programlarının iptal edildiğini duyurdu.[29]

Müzikler[30][değiştir | kaynağı değiştir]

Bloody Heart OST
soundtrack'i
Yayımlanma21 Haziran 2022 (2022-06-21)
TarzSoundtrack
Şirket
  • Genie Music
  • Stone Music Entertainment

Parça 1[31][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Choi In-young tarafından yazılıp bestelendi. 

3 Mayıs 2022'de (2022'de-05-03) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "아스라이" (Dimly)Rio 3:32
2. "아스라이" (Dimly (Inst.))  3:32
Toplam süre:
7:04

Parça 2[32][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kebee tarafından yazıldı, tüm müzikler Tenzo ve Loogone tarafından bestelendi.

10 Mayıs 2022'de (2022'de-05-10) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "소망은 별이 되어" (Wish Becomes Stars)Kim Yeon-woo 4:18
2. "소망은 별이 되어" (Wish Becomes Stars (Inst.))  4:18
Toplam süre:
8:36

Parça 3[33][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Min tarafından yazıldı, tüm müzikler Kim Min ve Taylor tarafından bestelendi.

17 Mayıs 2022'de (2022'de-05-17) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "It's Red"  ID:Earth 3:39
2. "It's Red" (Inst.)  3:39
Toplam süre:
7:18

Parça 4[34][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Yoo Song-yeon ve Jay Lee tarafından yazılıp bestelendi. 

23 Mayıs 2022'de (2022'de-05-23) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "새벽에 핀 별 하나" (A Star in the Dawn)Chungha 3:33
2. "새벽에 핀 별 하나" (A Star in the Dawn (Inst.))  3:33
Toplam süre:
7:06

Parça 5[35][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Kim Sung-yoon tarafından yazılıp bestelendi. 

31 Mayıs 2022'de (2022'de-05-31) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "흘려보낸다" (Let It Flow)Lim Sang-hyun 3:28
2. "흘려보낸다" (Let It Flow (Inst.))  3:28
Toplam süre:
6:56

Parça 6[36][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Friday tarafından yazıldı, tüm müzikler Athena ve E.NA tarafından bestelendi.

7 Haziran 2022'de (2022'de-06-07) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "그리워서" (Missing You)Han Dong-geun 3:40
2. "그리워서" (Missing You (Inst.))  3:40
Toplam süre:
7:20

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bloody Heart : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (bin)
sezonBölüm numarasıOrtalama
12345678910111213141516
11041998863992961111190210748969551001107112371398117113981067
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[37]
Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[37] TNmS[38]
Ülke çapında Seul Ülke çapında
1 2 Mayıs 2022 6.3% (10.) 6.4% (6.) 5.3% (13.)
2 3 Mayıs 2022 6.0% (8.) 6.0% (7.) 4.8% (12.)
3 9 Mayıs 2022 5.3% (9.) 4.8% (13.) 3.9% (16.)
4 10 Mayıs 2022 5.6% (8.) 5.2% (10.) 4.5% (14.)
5 16 Mayıs 2022 5.8% (10.) 5.1% (13.) 4.6% (14.)
6 17 Mayıs 2022 6.4% (8.) 5.7% (9.) 5.3% (10.)
7 23 Mayıs 2022 5.5% (12.) 5.0% (13.) 4.6% (15.)
8 24 Mayıs 2022 6.6% (7.) 5.9% (7.) 5.3% (10.)
9 30 Mayıs 2022 5.7% (13.) 4.9% (14.) 4.5% (16.)
10 31 Mayıs 2022 6.3% (7.) 5.5% (7.) 5.1% (10.)
11 6 Haziran 2022 6.1% (10.) 5.6% (8.) 5.3% (14.)
12 7 Haziran 2022 7.3% (5.) 6.7% (5.) 6.1% (9.)
13 13 Haziran 2022 8.0% (5.) 7.1% (5.) 5.8% (11.)
14 14 Haziran 2022 8.9% (4.) 8.3% (3.) 6.6% (9.)
15 20 Haziran 2022 7.7% (6.) 7.1% (5.) 5.5% (11.)
16 21 Haziran 2022 8.9% (4.) 8.6% (4.) 6.6% (8.)
Ortalama 6.65% 6.12% 5.24%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2022 KBS Drama Ödülleri En Üstün Ödülü, Kadın Oyuncu Kang Han-na Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Erkek Oyuncu[39] Lee Joon Kazandı
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Kadın Oyuncu[39] Kang Han-na Kazandı
Mini Dizide En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu[40] Park Ji-yeon Kazandı
Popülarite Ödülü, Erkek Oyuncu Lee Joon Adaylık
En İyi Çift Ödülü[41] Kang Han-na ve Lee Joon Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kim, Na-yul (31 Mart 2022). "'붉은 단심' 강렬한 첫 티저 포스터 공개..핏빛 정치 로맨스 예고". entertain.naver.com (Korece). 31 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  2. ^ Conran, Pierce (11 Mayıs 2022). "Bloody Heart: murky road ahead for colourful period K-drama on Disney+". South China Morning Post (İngilizce). 9 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  3. ^ Kim, Bo-young (2 Kasım 2021). "이준·강한나·장혁, KBS2 '붉은 단심' 캐스팅…웰메이드 사극 예고 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 4 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  4. ^ Yang, So-young (2 Mayıs 2022). ""시청률 20%=코카인댄스"…이준 강한나 장혁의 연기 맛집 '붉은 단심'[종합]". entertain.naver.com (Korece). 23 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  5. ^ Jang, Woo-young (20 Nisan 2022). "'붉은 단심' 장혁 "연약한 인간의 모습 보여주는 것에 집중"". entertain.naver.com (Korece). 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  6. ^ a b c Hwang, Soo-yeon (2 Kasım 2021). "'붉은 단심' 이준X강한나X장혁, 출연 확정…내년 상반기 방영 [공식입장]". entertain.naver.com (Korece). 4 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  7. ^ Ha, Kyung-heon (5 Ocak 2022). "박지빈, KBS2 '붉은 단심' 주인공 과거 역으로 깜짝 특별출연". entertain.naver.com (Korece). 5 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  8. ^ Moon, Ji-yeon (11 Mart 2022). "[공식] 신은수, '붉은 단심' 특별출연..강한나 어린시절 변신". entertain.naver.com (Korece). 11 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  9. ^ Jo, Min-jung (5 Kasım 2021). "박지연, '붉은 단심' 출연 확정…장혁과 '정적'". entertain.naver.com (Korece). 4 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  10. ^ Han, Hae-sun (15 Kasım 2021). "허성태, '붉은 단심' 출연..'조선 최고 딸바보' 변신[공식]". entertain.naver.com (Korece). 4 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  11. ^ Jung, Ji-hyun (3 Aralık 2021). "최리, '붉은 단심' 합류…이준·강한나와 호흡 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 4 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  12. ^ Shin, So-won (3 Kasım 2021). "하도권, 사극 '붉은 단심' 출연…장혁X이준 호흡". entertain.naver.com (Korece). 4 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  13. ^ Kang, Nae-ri (3 Kasım 2021). "윤서아 '붉은 단심' 캐스팅…장르초월 라이징 스타 반열 우뚝". entertain.naver.com (Korece). 4 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  14. ^ Jo, Min-jung (23 Kasım 2021). "박성연, 사극 '붉은 단심' 캐스팅…훈육상궁 역". entertain.naver.com (Korece). 4 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  15. ^ Lee, Min-ji (28 Mart 2022). "'붉은 단심' 류승수 출연 확정, 백성 위하는 따뜻한 캐릭터[공식]". Newsen (Korece). 21 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  16. ^ Lee, Min-ji (1 Mart 2022). "'붉은 단심' 이태리 출연확정, 장혁과 부자 호흡[공식]". entertain.naver.com (Korece). 1 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  17. ^ Kim, Soo-jin (11 Kasım 2021). "차순배, KBS 새 월화드라마 '붉은 단심' 합류 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 28 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  18. ^ Ahn, Byung-gil (18 Mayıs 2022). "'붉은 단심' 박지아, 짧지만 강렬하다". entertain.naver.com (Korece). 24 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  19. ^ Go, Jae-hwan (14 Nisan 2022). "배우 오승훈, '붉은 단심' 출연 확정…'오묘한 매력' 승려 혜강 역". entertain.naver.com (Korece). 14 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  20. ^ Ahn, Byung-gil (18 Şubat 2022). "이창직 '붉은 단심' 출연 확정[공식]". entertain.naver.com (Korece). 18 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  21. ^ Park, Pan-seok (3 Mayıs 2022). "'붉은 단심' 함은정, 특별출연 보여준 확실한 존재감..오프닝 사로잡은 절절한 연기력". entertain.naver.com (Korece). 3 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  22. ^ Oh, Yoon-seok (8 Haziran 2022). "[영월]영월 예능·TV 촬영지로 각광". n.news.naver.com (Korece). 22 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  23. ^ Hwang, Tae-jong (2 Haziran 2022). "보성군, 열화정 '사극 드라마 촬영지'로 인기". n.news.naver.com (Korece). 10 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  24. ^ Tae, Yoo-na (3 Şubat 2022). "[단독] '붉은 단심' 스태프→배우 코로나 확진, "촬영 취소, 연기자는 확인 불가" (종합)". entertain.naver.com (Korece). 3 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  25. ^ Kim, Ga-young (4 Şubat 2022). "[단독] '레베카'·'붉은 단심' 배우 박지연, 코로나19 돌파 감염". entertain.naver.com (Korece). 4 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  26. ^ Park, Pan-seok (4 Şubat 2022). "[단독] '붉은 단심' 윤서아, 연예계 돌파 감염 비상..코로나19 확진(종합)". entertain.naver.com (Korece). 4 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  27. ^ Lee, Kyung-ho (11 Şubat 2022). "'붉은 단심', 허성태 코로나19 확진..오늘(11일) 촬영 취소". entertain.naver.com (Korece). 11 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  28. ^ Jung, Hye-yeon (16 Şubat 2022). "허성태, 코로나19 완치..소속사 측 "촬영 일정 재개"[공식]". entertain.naver.com (Korece). 16 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  29. ^ Kim, Soo-young (11 Mart 2022). "배우 하도권, 자가진단키트 양성→코로나19 확진 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 11 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  30. ^ "붉은 단심 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 21 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2023. 
  31. ^ "붉은 단심 OST Part 1 - 리오 (RIO)". 멜론 (Korece). 22 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2023. 
  32. ^ "붉은 단심 OST Part 2 - 김연우". 멜론 (Korece). 22 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2023. 
  33. ^ "붉은 단심 OST Part 3 - ID:Earth (아이디얼스)". 멜론 (Korece). 21 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2023. 
  34. ^ "붉은 단심 OST Part 4 - 청하". 멜론 (Korece). 22 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2023. 
  35. ^ "붉은 단심 OST Part 5 - 임상현". 멜론 (Korece). 21 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2023. 
  36. ^ "붉은 단심 OST Part 6 - 한동근". 멜론 (Korece). 22 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2023. 
  37. ^ a b Nielsen Korea ratings:
    • "Ep. 1". Nielsen Korea (Korece). 2 Mayıs 2022. 4 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 2". Nielsen Korea (Korece). 3 Mayıs 2022. 4 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 3". Nielsen Korea (Korece). 9 Mayıs 2022. 31 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 4". Nielsen Korea (Korece). 10 Mayıs 2022. 21 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 5". Nielsen Korea (Korece). 16 Mayıs 2022. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 6". Nielsen Korea (Korece). 17 Mayıs 2022. 23 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 7". Nielsen Korea (Korece). 23 Mayıs 2022. 31 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 8". Nielsen Korea (Korece). 24 Mayıs 2022. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 9". Nielsen Korea (Korece). 30 Mayıs 2022. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 10". Nielsen Korea (Korece). 31 Mayıs 2022. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2022. 
    • "Ep. 11". Nielsen Korea (Korece). 6 Haziran 2022. 7 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2022. 
    • "Ep. 12". Nielsen Korea (Korece). 7 Haziran 2022. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2022. 
    • "Ep. 13". Nielsen Korea (Korece). 13 Haziran 2022. 13 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2022. 
    • "Ep. 14". Nielsen Korea (Korece). 14 Haziran 2022. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2022. 
    • "Ep. 15". Nielsen Korea (Korece). 20 Haziran 2022. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2022. 
    • "Ep. 16". Nielsen Korea (Korece). 21 Haziran 2022. 22 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2022. 
  38. ^ TNms ratings:
    • "Ep. 1". Break News (Korece). 3 Mayıs 2022. 3 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 2". Break News (Korece). 4 Mayıs 2022. 4 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 3". Break News (Korece). 9 Mayıs 2022. 9 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 4". Break News (Korece). 10 Mayıs 2022. 9 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 5". Break News (Korece). 16 Mayıs 2022. 9 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 6". Break News (Korece). 17 Mayıs 2022. 9 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 7". Break News (Korece). 23 Mayıs 2022. 9 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 8". Break News (Korece). 24 Mayıs 2022. 9 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 9". Break News (Korece). 30 Mayıs 2022. 9 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2022. 
    • "Ep. 10". Break News (Korece). 31 Mayıs 2022. 1 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2022. 
    • "Ep. 11". Break News (Korece). 6 Haziran 2022. 1 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2022. 
    • "Ep. 12". Break News (Korece). 7 Haziran 2022. 1 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2022. 
    • "Ep. 13". Break News (Korece). 13 Haziran 2022. 1 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2022. 
    • "Ep. 14". Break News (Korece). 14 Haziran 2022. 1 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2022. 
    • "Ep. 15". Break News (Korece). 20 Haziran 2022. 1 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2022. 
    • "Ep. 15". Break News (Korece). 21 Haziran 2022. 1 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2022. 
  39. ^ a b Choi, Hye-jin (1 Ocak 2023). "이준·강한나·이혜리, 우수상에 울컥 "많은 생각 스쳐가" [2022 KBS 연기대상]". entertain.naver.com (Korece). 1 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  40. ^ Kim, Hyun-sik (31 Aralık 2022). "'붉은단심' 박지연·'태종 이방원' 예지원, 조연상 영예[2022 KBS 연기대상]". entertain.naver.com (Korece). 19 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 
  41. ^ Hwang, Soo-yeon (1 Ocak 2023). "이승기 "커플상 혼자라 씁쓸"→강하늘♥하지원, 베스트커플상 [KBS 연기대상]". entertain.naver.com (Korece). 12 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]