Blend-A-Med

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Blend-a-med sayfasından yönlendirildi)
Blend-a-med
TürAğız bakımı
SahibiProcter & Gamble
KökeniAlmanya
Çıkış1951
İlgili markalarCrest, Gleem
Satış alanıDiş macunu,diş fırçası
Önceki sahipleriBlendax GmbH (1951-1987)

Blend-a-med Procter & Gamble'ın ticari markası olan diş macunu ve ağız bakım ürünleridir.

Blend-a-Med, 1951'den beri Blendax GmbH (Mainz, Almanya) tarafından üretilen bir diş macunu markasıdır. 1987 yılında Procter & Gamble tarafından satın alınandan sonra ürün formülü değiştirildi ve ABD'de Crest adıyla satıldı.[1] Birçok Avrupa ülkesinde (Almanya, Sırbistan, Bulgaristan, Ukrayna, Polonya, Macaristan, Romanya, Letonya, Rusya) orijinal isimle pazarlanır. Fransa, İsveç, İngiltere ve diğer bazı pazarlarda ise benzer ürünler artık Oral-B markası altındadır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Orijinal tarif Herta Hafer tarafından yapıldı ve 1949'da Blendax'a transfer edildi. 1951 yılında Almanya'daki ilk tıbbi diş macunu olan Blend-a-Med'in üretimi başladı. Aynı yıl içinde, Mainz'deki Blendax tesisindeki araştırma merkezini kurmaya karar verilmiş, bunun içinde dental ve oral hastalıkların önlenmesi için ürünlerin geliştirilmesi için özel bir departman kurulmuştur. Bu, tüketiciler ve diş hekimleri için tasarlandı ve kendi araştırmacıları tarafından geliştirildi.

1987'de Procter & Gamble, Blend-a-Med bileşiminin sahibi Blendax'ı devraldı. Bu, başka bir Procter & Gamble ürünü - ABD'de 1955'ten beri üretilen ve yüksek miktarda flor içeren Crest diş macunu ile özdeleşti.[2] Bugün Blend-a-Med diş macunu ABD'de Crest adı altında, Fransa, İsveç, Büyük Britanya ve bazı diğer ülkelerde Oral-B markası altında üretildi.

Mevcut Blend-a-Med ürünleri yelpazesi önleyici ve iyileştirici diş macunları olup, çoğu ürün şu anda Almanya'daki fabrikada modern teknolojik gereksinimlere uygun olarak üretilmektedir. Her ürün Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde araştırma laboratuvarlarında bir dizi zorunlu klinik deneyden geçmektedir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2018. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]