Biyografi ve otobiyografi yazarları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu sayfa biyografi ve otobiyografi yazarlarını listeler.

Biyografi yazarları[değiştir | kaynağı değiştir]

A-H[değiştir | kaynağı değiştir]

  • A. N. Wilson (d. 1950); "Sir Walter Scott", "John Milton", "Hilaire Belloc", "Leo Tolstoy", "C. S. Lewis", "Jesus "Iris Murdoch" ve "John Betjeman"
  • Alanna Nash (d. 1950);
  • Alberthiene Endah; "Chrisye", "Krisdayanti" ve "Raam Punjabi"
  • Alfred Ainger (1837–1904); "Charles Lamb"
  • [[Alison Weir (tarihçi)|Alison Weir (d. 1937); "Elizabeth I of England", "Eleanor of Aquitane", "Mary, Queen of Scots"
  • Amanda Foreman (d. 1968); "Georgiana Cavendish, Duchess of Devonshire"
  • André Maurois (1885–1967); "Percy Bysshe Shelley", "Lord Byron", "Benjamin Disraeli", "Victor Hugo", "Balzac" ve "Sir Alexander Fleming"
  • Andrea Cagan
  • Andrew Morton (d. 1953); "Diana, Princess of Wales", "Monica Lewinsky" ve "Tom Cruise"
  • Anne Sebba; "Wallis Simpson
  • Anton Schindler (1795–1864); "Ludwig van Beethoven"
  • Antonia Fraser (d. 1932); "Mary, Queen of Scots" ve "Oliver Cromwell"
  • Barbara Levick (d. 1932); "Roman emperors"
  • Brenda Maddox; "Elizabeth Taylor", "D. H. Lawrence", "Nora Joyce", "W. B. Yeats" ve "Rosalind Franklin"
  • Bruce Marshall (1899–1987); "Wing Commander", "F. F. E. Yeo-Thomas"
  • Carl Sandburg (1878–1967); "Abraham Lincoln"
  • Charles Higham; "Errol Flynn", "Howard Hughes" ve "Katharine Hepburn"
  • Cornelius Nepos (100-24 İÖ); "ancient Rome"
  • Cristina Marcano; "Hugo Chávez"
  • Damon DiMarco; "Roy Simmons", "Tower Stories" ve "Heart of War"
  • David McCullough; "Harry Truman", "John Adams" ve "Theodore Roosevelt"
  • Dawn Langley Simmons (1937–2000); "Princess Margaret", "Margaret Rutherford" ve "Jacqueline Kennedy"
  • Deborah Baker; "Allen Ginsberg" ve "Laura Riding"
  • Douglas Day (1932–2004); "Malcolm Lowry"
  • Douglas S. Freeman (1886–1953); "Robert E. Lee" ve "George Washington"
  • Edward Jablonski(1922–2004); "George Gershwin" ve "Irving Berlin"
  • Edward Klein; "The Truth About Hillary"
  • Elizabeth Gaskell (1810–1865); "Charlotte Brontë"
  • Elizabeth Jenkins (1905-2010); "Jane Austen", "Henry Fielding", "Lady Caroline Lamb "Joseph Lister" ve "Elizabeth I of England|Elizabeth I"
  • Ellis Amburn (d. 1933); "Roy Orbison", "Buddy Holly", "Jack Kerouac", "Elizabeth Taylor", "Warren Beatty" ve "Janis Joplin"
  • Ernest Jones (1879–1958); "Sigmund Freud"
  • F. David Peat (d. 1928); "David Bohm"
  • Gary Giddins (d. 1948) – "Bing Crosby", "Charlie Parker" ve "Louis Armstrong"
  • Ginger Wadsworth (d. 1945); "Julia Morgan", "Rachel Carson", "John Muir", "Laura Ingalls Wilder", "John Burroughs", "Susan Butcher", "Benjamin Banneker", "Annie Oakley", "The Wright Brothers", "Cesar Chavez" ve "Juliette Gordon Low"
  • Grazyna Miller (d. 1957)
  • H. F. M. Prescott (1896–1972); "Mary I of England ("Bloody Mary")"
  • Henri Troyat (1911–2007); "Dostoevsky", "Leo Tolstoy", "Gogol", "Catherine the Great", "Peter the Great", "Ivan the Terrible", "Anton Chekhov", "Ivan Turgenev", "Maxim Gorky" ve "Rasputin"
  • Henry Salt (1851–1939); "Percy Bysshe Shelley", "Richard Jefferies" ve "Henry David Thoreau"
  • Hermione Lee; "Edith Wharton"
  • Hesketh Pearson (1887–1964)
  • Humphrey Carpenter (1946–2005); "J. R. R. Tolkien", "W. H. Auden", "Ezra Pound", "Evelyn Waugh", "Benjamin Britten "Robert Runcie" ve "Spike Milligan"

I-N[değiştir | kaynağı değiştir]

P-W[değiştir | kaynağı değiştir]

Otobiyografi yazarları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]