Biri Hiçbiri ya da Hepsi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Biri Hiçbiri ya da Hepsi
YazarYonca İnal Eğilmezbaş
İlk gösterim2010
ÜlkeTürkiye
Orijinal dilTürkçe

Biri Hiçbiri ya da Hepsi, Yonca İnal Eğilmezbaş'ın yazıp yönettiği engelli gençler ve profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sahnelenen tiyatro oyunu.

Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenlerle Tiyatro Projesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü Rami Özürlüler Merkezi işbirliğiyle yürütülen ortak bir sanat ve sosyal yaşam projesidir. Proje; “farklı olanlar ve farklı gelişenlere” sanatın ve tiyatronun iyileştirici gücünü kullanarak yeni bir alan oluşturmak için planlanmıştır.

Oyun farklı olmayı bizlere derinden hissettirmektedir. Oyunun premier’i 1 Kasım 2010’da Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde, galası ise 6 Aralık 2010’da, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapılmış, büyük ilgi ve beğeni görmüştür.

Müziğini Deniz Noyan’ın, sahne tasarımını Ayhan Doğan’ın, kostüm tasarımını Zuhal Soy’un ışık tasarımını Vahit Geyik’in, efekt tasarımını Umut Yüzbaşıoğlu’nun, koreografisini İbrahim Ulutaş’ın, müzik direktörlüğünü Hüseyin Tuncel’in yaptığı Biri Hiçbiri ya da Hepsi oyununun süpervizörü Çiğdem Aydın, proje koordinatörü Gökhan Eğilmezbaş, İSÖM proje sorumluları Zübeyde Vural ve Songül Çoban, işaret dili tercümanı Sema Çavuş yazarı ve yönetmeni ise Yonca İnal Eğilmezbaş’tır.

Oyuncuları; Ömer Barış Bakova, Cem Kiremit, Barış Çağatay Çakıroğlu, Elif Doğanay, Nazan Yatkın, Tahir Varan, Burcu Çoban, Neval Kahraman, Deniz Yeşil Mavi, Şimşek Doğanalp, Hande Ören, Mehmet Tarık Kolcu, İbrahim Ulutaş, Arzu Singin, Eren Güngör, Çağlar Yavuz, İlter Burak Kalay, Erkan Başyıldız, Hüseyin Tuncel, İsmail Akar, Muhammet Edip Tüzgen, Murat Karakaş, Bayram Ali Engin.

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İstanbul Ulus Leo Kulübü tarafından "Özel Destek Ödülü"ne layık görüldü. Ödülü İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu aldı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]