Bilgi teknolojisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
17.57, 29 Aralık 2016 tarihinde Hakan Duran (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 17987068 numaralı sürüm (88.231.249.226 tarafından yapılan 17987025 sayılı değişiklik geri alınıyor.)

Bilişim teknolojisi, Bilgi teknolojisi (BT), informasyon teknolojisi veya enformasyon teknolojisi, bilgisayar tabanlı bilişim sistemlerinin, özellikle yazılım uygulamaları ve bilgisayar donanımının incelenmesi, tasarlanması, geliştirilmesi, yürütülmesi, yönetimi ve desteğine verilen addır. BT temel olarak bilgisayarların ve yazılımların aracılığıyla bilginin işlenmesi, dönüştürülmesi, saklanması, korunması, iletilmesi ve bu bilgiye güvenli bir biçimde erişilmesini sağlar.

Günümüzde bilişim teknolojisi terimi, bilgisayar ve teknolojinin çeşitli yönlerini içine alacak şekilde genişlemiş ve bilinir hale gelmiştir. BT alanında çalışanlar, uygulama yüklenmesinden karmaşık bilgisayar ağlarının ve veri tabanları'nın tasarımına varan çeşitli görevleri yerine getirirler. Bu görevlerden bazıları, veri yönetimi, baglantıları, bilgisayar donanımı, veri tabanı ve yazılım tasarımı ve sistem yönetimini içerir.

Bilişim teknolojileri bilgi verip alma üzerinde dayalıdır. Örneğin telefon bir bilişim teknolojisidir. Televizyon, bilgisayar ve daha niceleri.

Kaynaklar