Berlin - Tag & Nacht

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Berlin - Tag & Nacht
TürReality-Pembe dizi

Berlin - Tag & Nacht (Motamot çevirisi: Berlin - gece ve gündüz, kısaltma : "BTN" veya "BerlinTN"), RTL II TV kanalında yayınlanan bir Alman reality pembe dizisidir. Program, Berlin'de farklı yerlerde yaşayan gencinden yaşlısına birçok insanın günlük sorunlarını ve hayat mücadelelerini konu ediniyor. Programdaki olaylar ve karakterler hayal ürünüdür ve programda ağırlıklı olarak amatör oyunculara rol verilmektedir.

Olay Örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin konusu ortaklaşa kiralanan apartman dairelerinde, asıl kiracı Joe Möller ile yedi kişiden oluşan karma bir arkadaş grubunda, MATRIX adlı ekibin çatı katındaki dairelerinde, (eski adıyla Basti'nin dairesi) kiracıların oluşturduğu topluluğunun yanı sıra sürekli olarak kiracıların taşınıp çıktığı eve çevrilmiş olan bir teknede neler olup bittiği hakkında. Kiracılar sürekli yeni dairelerine taşınıyor veya dairelerinden çıkıyorlar, sürekli bir değişim söz konusu. Değişmeyen tek şey ise olay örgüsünün de merkezi olan MATRIX kulübü, Schnitte kuaför salonu, LA 14 adlı bar, Body Burn spor salonu, bir okul veya bir araba tamir atölyesi gibi karakterlerin çalıştıkları yerlerdir.

Produksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayıncı tarafından başlangıçta 120 bölüm planlandı. Ancak dizinin başarısı sayesinde yeni bölümlerin çekimine devam edildi. 1000. bölümünün anısına 26. Ağustos 2015'teki yayınında RTL II kanalı kendi logosunu dizinin altın kaplı logosunun içine ekledi ve yanına 1000 sayısını ekledi.

Stil[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi, el kamerasını kasıtlı olarak hareket ettirerek belirli bir anlatı stilini taklit eder. Bazı sahnelerde şehrin farklı kısımları, manzaralar ve hatta Berlin'de müzik eşliğinde günlük olaylara yer verilmiştir. Unter Uns veya Gute Zeiten, Bad Zeiten gibi pembe dizi formatlarının aksine, belirli olaylar ve gelişmelerle ilgili bu duyguların ifade edildiği karakterlerde sıklıkla kafa sesi ve röportajlar kullanılıyor. Gerçekçiliği sağlamya çalışırken izledikleri bir başka yöntem ise karakterler ve izleyici arasındaki iletişimi Facebook ve Instagram gibi internet platformları aracılığıyla sağlamaktır.