Bereet

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bereet
Yayım bilgileri
YayımcıCurtis Magazines
Marvel Comics
İlk görünümThe Rampaging Hulk #1 (Ocak 1977)
YaratanDoug Moench (yazar)
Walt Simonson (artist)
Hikâyedeki bilgileri
TürüKrylorian

Bereet, Marvel Comics tarafından yayımlanan Amerikan çizgi romanlarında yer alan kurgusal bir karakterdir.

Melia Kreiling, Marvel Sinematik Evreni'nin Galaksinin Koruyucuları (2014) filminde karakteri canlandırdı.

Yayın geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bereet ilk olarak The Rampaging Hulk #1'de (Ocak 1977) adlı sayıda göründü ve Doug Moench ve Walt Simonson tarafından yaratıldı.[1] Ayrıca The Rampaging Hulk #9 (Haziran 1978) sayısında da yer aldı.

Bu versiyonun daha sonra alternatif bir evren versiyonu olduğu ortaya çıktı. Bereet'in ana evren Earth-616 versiyonu ilk olarak The Incredible Hulk cilt. 2 #269 (Mart 1982) sayısında göründü ve seride The Incredible Hulk cilt. 2 #270-282 (Nisan 1982-Nisan 1983), #285 (Temmuz 1983) ve #287 (Eylül 1983) sayılarında yer almaya devam etti.

Bereet, The Official Handbook of the Marvel Universe: Hulk (2004)'te de kendine ait bir giriş aldı.

Kurgusal karakter biyografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bereet, kendisinin ve Hulk'un kurgusal maceralarını konu alan filmler yapmak için uzaylı teknolojisini kullanan Krylorian kadın bir tekno-sanatçıydı. Tekno-sanat filmlerinin kaçış benzeri hayal dünyalarına takıntılı olan nüfusun çoğunluğu, onun halkı arasında popülerlik kazanmasına neden oldu.[2] Bereet daha sonra Dünya'ya gitti ve Bruce Banner'ın zekasına sahipken Hulk ve Rick Jones ile arkadaş olarak Hulk ile ilişki kurdu. Ayrıca suçlu Jackdaw ile de karşılaştı.[3]

Bereet, uzamsal bozucu, Banshee Maskesi, Defendroids, "evcil hayvanı" Sturky ve çeşitli diğer gelişmiş teknolojik cihazlar gibi bir dizi cihaz kullandı.

Krylor gezegeni ve nüfusu, Maximum Security çapraz hikâye geçişinin başlangıcında Ego the Living Planet tarafından yok edildi.[4]

Güçleri ve yetenekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Krylorian olan Bereet kuş-memeli yarı insan şeklindeki vücuduyla ilgili bir dizi özelliğe sahiptir. Bu özellikler arasında yüksek derecede gözenekli ("boş") kemikler, titreşimli, müzikal bir ses, her elinde iki parmak ve bir başparmak, her ayakta iki parmak, kırmızı irislere ve derin pembe bir cilt rengine sahip olmak bulunur. Spatial Distorter (her zaman bir çanta gibi omuzunda taşır), Banshee Maskesi, Defendroids, Energy-Eaters, "Flitter," Insula-Sphere, Life Support Spider, "Spindrone," Star Eyes ve "Web-Spider" gibi bir dizi tekno-sanat yaratımlarını kullanır. Bereet, filminde bir dizi başka tekno-sanat kreasyonunu sergilese de, bunların 616 gerçekliğinde kullanılıp kullanılmadığı belirsizdir.

Diğer medyada[değiştir | kaynağı değiştir]

Melia Kreiling, 2014 Marvel Studios filmi Galaksinin Koruyucuları'nda Bereet'i canlandırıyor.[5] Peter Quill, Morag gezegeninde bir küreyi alıp gemisine döndüğünde, kısa bir flört ve kaçamaktan sonra Bereet'in hala gemisinde olduğunu keşfeder. Daha sonra küreyi satmaya çalışırken onu Xandar'a bırakır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ DeFalco, Tom; Sanderson, Peter; Brevoort, Tom; Teitelbaum, Michael; Wallace, Daniel; Darling, Andrew; Forbeck, Matt; Cowsill, Alan; Bray, Adam (2019). The Marvel Encyclopedia. DK Publishing. s. 47. ISBN 978-1-4654-7890-0. 
  2. ^ The Rampaging Hulk #1 (Jan. 1977)
  3. ^ The Incredible Hulk vol. 2 #269-282 (March 1982-1983)
  4. ^ Maximum Security #1 (2001)
  5. ^ Gunn, James (July 2014). "#gotgpicoftheday Posting this one as I land in Singapore. It's @meliakreiling as Bereet and @prattprattpratt as I think you know by now. Thanks for all your kind messages about the 17 minute preview. Glad you all enjoyed it! #guardiansofthegalaxy #gotg". Instagram. 2 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2014.