Bellek Teknolojisi Aygıtı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bir router'da bulunan Flash-EEPROM - gerçek bir MTD

Bellek Teknolojsi Aygıtı (BTA), Linux'un flaş bellekler ile etkileşime geçebilmesi için kullanılan bir aygıt dosyasıdır. BTA alt sistemi, donanımlara ait aygıt sürücüleri ve yüksek seviye uygulamalar arasında bir soyutlama katmanı sağlamak için oluşturulmuştur. Karakter ve blok aygıtı dosyalarının daha önceden de var olsa da, anlam biçimleri flaş bellekli aygıtların çalışma prensipleriyle uyuşmamaktadır.

USB Bellekler, MMC Kartlar, SD Kartlar, CompactFlash kartlar ve diğer popüler taşınabilir aygıtlar BTA'lar ile karıştırılmamalıdır. Flaş bellek bulundurmalarına rağmen, bu bellek Flaş Çeviri Katmanı kullanan bir blok aygıtının arkasında gizlenmiştir.[1]

Bir BTA kullanılırken, JFFS2 veya YAFFS gibi BTA tanıyabilen dosya sistemlerinin kullanımı önerilir. BTA alt sistemi blok aygıtlarının dışa aktarımını gerçekleştirebilir, bu da ext4 gibi popüler dosya sistemlerinin kullanımına olanak tanır. Ancak, bir BTA'nın bu şekilde kullanılması, bu tür dosya sistemlerinde hatalı blok bulabilme veya aşınma dengeleme teknolojisi bulunmadığından önerilmez.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • (2010) Christopher Hallinan. Embedded Linux Primer A Practical Real-World Approach:(İkinci sürüm).. Bölüm 10: Pearson Education. ISBN 978-0-13-706110-5.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]