Bell Satellite TV

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bell Satellite TV
Eski ad(lar)Bell ExpressVu
TipAlt şirket
EndüstriDijital uydu
Kuruluş1 Ocak 1997 (27 yıl önce) (1997-01-01)
Genel merkezi
Hizmet alanlarıKanada
ÜrünDoğrudan yayın uydusu
Pay-TV
İzle ve öde
SahibiBCE
Web sitesibell.ca/tv
Bell ExpressVu uydu anteni

Bell Satellite TV (FransızcaBell Télé; eski isimleri Bell ExpressVu, Dish Network Canada ve ExpressVu Dish Network'dur ve Bell'ın IPTV Fibe TV hizmetiyle karıştırılmamalıdır), Kanada genelinde uydu televizyonu hizmeti sunan BCE'nin bir alt bölümüdür. 10 Eylül 1997'de başlatılmıştır. Nisan 2017 itibarıyla, Bell Satellite TV, 1 milyondan fazla aboneye 700'den fazla kanal sunmaktadır (430 SDTV, 200 HDTV ve 80 ses kanalı dahil). Başlıca rakipleri arasında Shaw Direct adlı uydu hizmeti ile Kanada genelinde çeşitli kablo ve iletişim şirketleri bulunmaktadır.

Bell Satellite TV for Condos (FransızcaBell Télé pour copropriétés), 2004 yılında Bell ExpressVu for Condos olarak başlatıldı. Montreal, Ottawa ve Toronto'daki belirli çoklu konut birimleri (konut ve daireler) için bir VDSL hizmetiydi. Daha sonra bir IPTV hizmetine dönüştü. 2010'dan bu yana bu hizmet, FTTN veya FTTH teknolojisi üzerinden Bell Fibe TV olarak sunulmaktadır. On yılın sonuna gelindiğinde, Fibe TV, uydu TV ile karşılaştırıldığında %75'ten fazla daha fazla aboneyle Bell'ın başlıca televizyon hizmeti teklifi haline geldi.

Bell Satellite TV hizmetleri, Telus tarafından Optik IPTV hizmetlerinin mevcut olmadığı bölgelerde Telus Satellite TV olarak yeniden paketlenip yeniden satıldı.

Harici bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]