Beautiful World (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Beautiful World
Tanıtım posteri
TürAile
Dram
SenaristKim Ji-woo
YönetmenPark Chan-hong
BaşrolChoo Ja-hyun
Park Hee-soon
Oh Man-seok
Cho Yeo-jeong
BesteciNam Hye-seung
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı16
Yapım
Yönetici yapımcıHam Young-hoon
YapımcıKim Da-ye
Kim Kyung-tae
Lee Jeong-hee
Nam gung-gyeon
Gösterim süresi70 dakika
Yapım şirketiMI Inc.
NK Mulsan
Yayın bilgileri
KanalJTBC
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Yayın tarihi5 Nisan 2019 (2019-04-05) - 25 Mayıs 2019 (2019-05-25)
Dış bağlantılar

Beautiful World (Korece아름다운 세상, romanizeAreumdaun Sesang) Choo Ja-hyun, Park Hee-soon, Oh Man-seok ve Cho Yeo-jeong'un başrollerini paylaştığı 2019 Güney Kore televizyon dizisidir. 5 Nisan - 25 Mayıs 2019 tarihleri arasında JTBC'de her Cuma ve Cumartesi saat 23:00'de (KST) 16 bölüm boyunca yayınlandı.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Beautiful World, okul şiddeti nedeniyle ölümün eşiğine gelen bir çocuğun ve ailesinin oğulları adına gerçeği keşfetme çabalarının hikâyesidir. Yalanlarla, aldatmacayla, güvensizlikle, teşhirle ve başkalarının acılarını göz ardı etmekle dolu bencil bir dünyada bile, birbirlerinin acılarını iyileştirerek umut arayışını araştırıyor.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kang In-ha'nın ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Park Moo-jin'in karısı. Hoho Bakery'yi işletiyor. Seon-ho ve Su-ho'nun annesidir ve oğlunun kazasıyla ilgili gerçeği ortaya çıkarmak için mücadele eder. Kocası Moo-jin rasyonelse ve karısını daha sakin bir şekilde destekliyorsa, In-ha Moo-jin'den daha duygusal ve eyleme geçirilebilirdir. Seon-ho'nun davasıyla ilgili gerçeği bilenleri aramak için etrafta dolaşır ve kanıt toplamak için sorumlu dedektiflerle aktif olarak konuşur. Zihinsel olarak da çok güçlü ve soğukkanlılığını kaybetmiyor. Sıcak ve dik bir kalbi var.
Lisede fizik öğretmenidir. In-ha'nın kocası, Seon-ho ve Su-ho'nun babası. Hem öğretmen hem de aile reisi olarak güvenilir bir şahsiyettir. Karısı In-ha, onun hareketlerini ve duygularını kontrol edemediğinde onu yatıştırır. Zorbalığın faili Oh Joon-seok'a nasihat eden harika bir insandır ve aynı zamanda körü körüne sorunu parayla çözmeye çalışan faillerin ebeveynlerini sokan dürüst bir insandır.
Moo-jin ve In-ha'nın oğlu, ortaokul üçüncü sınıf öğrencisi. Su-ho'nun abisi. Dizideki tüm olayların başlangıç noktasıdır. Olgun ve kibardır. Ancak, sadece zayıf ve kibar değil, aynı zamanda adaletsizliğe işaret etme cesaretine de sahip. Ana hikaye, gece geç saatlerde okulun çatısından düşüp kritik bir duruma düşmesi ve ebeveynleri ve etrafındaki insanların olayın ardındaki sırları ve gerçekleri ortaya çıkarmasıdır.
Moo-jin ve In-ha'nın kızı, ortaokul ikinci sınıf öğrencisidir. Seon-ho'nun küçük kız kardeşi. Ağabeyi Seon-ho gibi o da yaşına göre çok olgun. Bununla birlikte, eylemleri Seon-ho'nunkinden çok daha ileridedir ve onlara nasıl baktığınıza bağlı olarak radikal eylemler kaçınılmazdır. Seon-ho babası Moo-jin'e benzese de, Su-ho'nun annesi In-ha ile pek çok ortak noktası vardır. Ancak, ebeveynlerinin ve erkek kardeşinin iyi etkisi nedeniyle, aynı zamanda çok iyi bir insandır.
In-ha'nın küçük kız kardeşi. Seon-ho ve Su-ho'nun teyzesidir. Kız kardeşinin fırınında çalışıyor ve olgunlaşmamış ve güneşli görünmesine rağmen, aslında kalbinin derinliklerinde ve kız kardeşi ve kayınbiraderi için çok endişeli. Seon-ho'nun çalışmasıyla sarsılan Su-ho'yu yatıştırmak da Joon-ha'nın görevidir, bu yüzden faillerin ebeveynleriyle açıkça tartışır.

Seo Eun-joo'nun ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ev hanımı. Joon-seok'un annesi ve Jin-pyo'nun karısı. O ve In-ha birbirlerini uzun zamandır tanıyorlar. Oğlu Joon-seok için her zaman her şeyi yapmaya ve ona sınırsız sevgi vermeye hazırdır, ancak kocası Oh Jin-pyo bunu onaylamıyor gibi görünmektedir.
Seul Ulusal Üniversitesi'nden burs vakfı başkanı. Eun-joo'nun kocası ve Joon-seok'un babası. Hikayedeki eylemlerine bakılırsa, ya bir psikopat ya da bir sosyopat gibi görünüyor. Dizideki tüm kötülüklerin kaynağıdır, failleri cezalandırır ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engeller, ayrıca bu süreçte onları tehdit eder, öldürür ve rüşvet verir.
Jin-pyo ve Eun-joo'nun oğlu. Babası kadar değil ama bir karakter kusuru var gibi görünüyor. Olay ilk gerçekleştiğinde endişeli ve gergindir, ancak babası bir çözüm önerdiğinde gülümser.

Se-ah Ortaokulu'ndan insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Seon-ho'nun sınıf öğretmeni. Öğrencileri tarafından iyi bir öğretmen olarak tanınır ve kendisi de dürüst bir karaktere sahiptir. Seon-ho'nun kazasına herkesten daha çok üzülür ve Seon-ho'nun kazasının Joon-seok'un hatası olduğuna dair bir hikaye dolaştığında Joon-seok zorbalığa uğramaya başladığında, çocuklara doğru tavsiyeyi verir. Daha sonra Seon-ho telefonda uyandığı haberini aldığında bardan çıkar ve gözyaşlarına boğulur.
  • Dong Bang-woo - Myung-sun, Se-ah Ortaokulu müdürü.
  • Jung Jae-sung - Bae Sang-bok, Se-ah Ortaokulu müdür yardımcısı.
  • Joo Seok-je - Shin Kang-woo, Se-ah Ortaokulu Akademik İşler başkanı.
  • Ahn So-yo - Ham Young-joo, Se-ah Ortaokulu'nda sınıf öğretmenidir.
  • Kim Hak-sun - Shin Dae-gil, Se-ah Ortaokulu'nda bir hademedir. Olayın önemli bir tanığıdır, ancak bu nedenle, oğluna rehin olarak ifade vermesini engellemesi için Oh Jin-pyo tarafından baskı görür. Ama sonunda kararını verir ve Oh Jin-pyo'nun kötülükleri hakkındaki gerçeği söylemeye çalışır.

Seon-ho'nun sınıf arkadaşları ve aileleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortaokul 3. sınıf. Başlangıçta, Joon-seok'un çetesi tarafından zorbalığa uğradı ve ölmeye çalıştı, ancak Seon-ho onu tekrar yaşamaya ikna etti. Dizideki tüm öğrenciler arasında, Su-ho hariç, Seon-ho'nun tarafını tutan tek kişi odur.
Lise 2. sınıf öğrencisidir. Dong-hee'nin ağabeyi. Moo-jin'in çırağı.
Ortaokul 3. sınıf öğrencisidir. Joon-seok ve Seon-ho'nun birbirlerinin uzaklaşmasının nedeni, Da-hee'nin başına gelen cinsel saldırı olayıdır. Joon-seok ve Seon-ho arasında bir çatışma yaratan düzgün bir açıklama yapamaz.
Ortaokul 3. sınıf öğrencisidir. Oldukça çekingen ve beceriksiz bir kişiliğe sahiptir ve Joon-seok'un çetesindeki en düşük rütbeli kişidir. Sonuç olarak, Seon-ho'ya zorbalık etmede en aktif olanıdır ve böylece çete içinde güven kazanır.
Ortaokul 3. sınıf öğrencisidir. Video çekmeyi seviyor ve Sung-jae'ye benzer bir konumda ve çetede Joon-seok'tan sonra ikinci sırada görünüyor. Seon-ho'nun onu affedemeyeceğini düşünür, bu yüzden onu dövmek için başını uzatır, ancak Seon-ho'nun sıcak tesellisi nedeniyle gözyaşları döktükten sonra hastane odasını terk eder.
  • Kang Hyun-wook - Na Sung-jae, Ortaokul 3. sınıf öğrencisidir.
  • Lee Ji-hyun - Lim Sook-hee[6], Jo Young-chul'un annesi. Faillerin ebeveynleri arasında vicdan azabı çeken tek kişi odur.
  • Hwang Tae-kwang - Lee Sang-woo[7], Lee Ki-chan'ın babası. Okula sarhoş gelir ve bir karmaşaya girer ve oğluna popülerlik eksikliği için bağırır.
  • Myung Ji-yeon - Kwon Ji-hye, Lee Ki-chan'ın annesi. Aksiyonda başı çeken tipik bir dar görüşlü karakter.
  • Sung Ki-yoon - Na Pil-joon, Na Sung-jae'nin babası. Avukat'tır.
  • Kang Mal-geum - Eun Kyung-sun, Na Sung-jae'nin annesi. Faillerin ebeveynleri arasında ılımlı ve asil görünüyor, ancak her iki tarafın da birbirine saldırmasında ısrar etmek gibi çok kötü bir kişiliğe sahip.
  • Lee Seo-hwan - Jung Man-seop, Jung Da-hee'nin babası. Kızının Seon-ho tarafından cinsel saldırıya uğradığına inanan Seon-ho'nun ailesine karşı çok düşmanca davranır ve onları kovar, ancak gerçek ortaya çıktıktan sonra ikisini ziyaret eder ve dizlerinin üzerinde özür diler.
  • Choi Yoo-song - Choi Kyung-sook, Jung Da-hee'nin annesi. Kızı Da-hee'nin tecavüze uğraması nedeniyle suçlunun Seon-ho olduğunu düşünür ve Seon-ho'nun kendisini ziyarete gelen anne ve babasının peşine düşer ancak daha sonra gerçek ortaya çıkar ve In-ha ile tanışıp özür diler.

Seul Gang-ho Polis Karakolu'ndan insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Jo Jae-ryong - Park Seung-man, Seul Gangho Polis Karakolu'nun Çete 1 ekibinin dedektifi. Park Seon-ho'nun davasından sorumlu dedektif.
  • Kim Do-hyung - Dedektif Kim, Seul Gangho Polis Karakolu'ndan bir dedektiftir.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzikler[8][değiştir | kaynağı değiştir]

Beautiful World OST
soundtrack'i
Yayımlanma6 Temmuz 2019 (2019-07-06)
TarzSoundtrack
Dil
Şirket
  • RIAK
  • Music Story

Parça 1[9][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Nam Hye-seung ve JELLO ANN tarafından yazıldı, tüm müzikler Nam Hye-seung ve Surf Green tarafından bestelendi.

19 Nisan 2019'da (2019'da-04-19) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Over The Moon"  Ha-eun ve Han-bin 3:08
2. "Over The Moon" (Inst.)  3:08
Toplam süre:
6:16

Parça 2[10][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Tiger JK, Bizzy, Nam Hye-seung ve Park Jin-ho tarafından yazıldı, tüm müzikler Nam Hye-seung ve Park Jin-ho tarafından bestelendi.

3 Mayıs 2019'da (2019'da-05-03) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "어디로 가야해" (A Beautiful Lie)Tiger JK ve Bizzy 3:47
2. "어디로 가야해" (A Beautiful Lie (Inst.))  3:47
Toplam süre:
7:34

Parça 3[11][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Nam Hye-seung ve JELLO ANN tarafından yazıldı, tüm müzikler Nam Hye-seung ve Park Sang-hee tarafından bestelendi.

24 Mayıs 2019'da (2019'da-05-24) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Tears Of Love"  Kim Kyung-hee 4:29
2. "Tears Of Love" (Inst.)  4:29
Toplam süre:
8:58

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Beautiful Life : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (bin)
sezonBölüm numarasıOrtalama
12345678910111213141516
14585756827126826676818048007277989167609038901160763
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[12]
Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[13]
Ülke çapında Seul
1 5 Nisan 2019 2.178% Yok
2 6 Nisan 2019 2.926% 3.009%
3 12 Nisan 2019 3.053% 3.515%
4 13 Nisan 2019 3.306% 4.006%
5 19 Nisan 2019 3.346% 3.637%
6 20 Nisan 2019 3.267% 3.621%
7 26 Nisan 2019 3.334% 3.665%
8 27 Nisan 2019 4.001% 4.553%
9 3 Mayıs 2019 3.727% 3.921%
10 4 Mayıs 2019 3.451% 3.804%
11 10 Mayıs 2019 4.222% 4.451%
12 11 Mayıs 2019 4.643% 4.885%
13 17 Mayıs 2019 5.904% 4.505%
14 18 Mayıs 2019 4.331% 5.284%
15 24 Mayıs 2019 4.910% 4.871%
16 25 Mayıs 2019 5.785% 7.076%
Ortalama 3.785% [a]
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • Bu dizi kablo kanalında/ödemeli TV'de yayınlanmaktadır bu yüzden daha küçük bir izleyici kitlesine sahip.
  • N/A, reytinglerin bilinmediğini gösterir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Park, Jin-hai (5 Nisan 2024). "New JTBC drama brings up school violence issue". The Korea Times (İngilizce). 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  2. ^ a b c d Lee, Ha-na (17 Aralık 2018). "[공식] 박희순·추자현·오만석·조여정, '아름다운 세상' 캐스팅 확정". entertain.naver.com (Korece). 7 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  3. ^ a b Ahn, Tae-hyun (20 Aralık 2018). "'아름다운 세상' 남다름X김환희, 출연 확정…남매로 만난다[공식] : 네이트 연예". 네이트 뉴스 (Korece). 6 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  4. ^ Yoo, Chung-hee (28 Aralık 2018). "배우 서동현, JTBC '아름다운 세상' 출연…남다름·김환희와 호흡". entertain.naver.com (Korece). 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  5. ^ Kim, Ha-jin (21 Aralık 2018). "서영주, JTBC 신작 '아름다운 세상' 출연…상처 입은 소년 한동수役". entertain.naver.com (Korece). 6 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  6. ^ Shin, Na-ra (4 Ocak 2019). "배우 이지현, JTBC '아름다운 세상' 합류…박희순x추자현 호흡". entertain.naver.com (Korece). 18 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  7. ^ Lee, Ji-hyun (28 Aralık 2018). "[공식]황태광 '아름다운 세상' 합류…박희순-추자현과 호흡 : 네이트 연예". 네이트 뉴스 (Korece). 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  8. ^ "아름다운 세상 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  9. ^ "아름다운 세상 OST Part.1 - 하은 (포맨), 한빈 (포맨)". 멜론 (Korece). 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2023. 
  10. ^ "아름다운 세상 OST Part.2 - Tiger JK, 비지 (Bizzy)". 멜론 (Korece). 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  11. ^ "아름다운 세상 OST Part.3 - 김경희". 멜론 (Korece). 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 
  12. ^ "Nielsen Korea" (Korece). 27 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2019. 
  13. ^ "AGB Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu". Nielsen Korea (Korece). 6 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024. 

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaydedilmeyen bazı derecelendirmeler nedeniyle, kesin ortalama reytingleri bilinmemektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]