Bauman Caddesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bauman Caddesi görüntüsü (Eylül 2009)

Bauman Caddesi (Rusçaулица Баумана, ulitsa Baumana; TatarcaБауман урамы, Bauman uramı), Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'ın merkezinde yer alan bir yaya caddesidir. Caddeye Rus devrimci Nikolay Bauman [en]'ın adı verilmiştir. Cadde Kazan Kremlini'nden başlayarak şehir merkezindeki Tukay Meydanı [tt]'na kadar uzanır.

Cadde rengarenk tuğlalarla döşenmiştir. Cadde boyunca banklar ve iki sıra fener yerleştirilmiş ve ıhlamur ağaçları dikilmiştir. Caddede düzenli olarak fuar ve şenlikler de düzenlenir.

Tatar Yıldızları Bulvarı[değiştir | kaynağı değiştir]

2002'de şarkıcı Salavat Fathetdinov [tt], "Tatar Yıldızları Bulvarı"nı (RusçaАллея татарских звёзд, Alleya tatarskih zvyozd; TatarcaТатар йолдызлары аллеясы, Tatar yoldızları alleyası) kurma önerisinde bulundu. Genel olarak, bulvardaki yıldızlar tiyatro, film ve müzik sanatçılarına adanır. Bulvardaki ilk yıldızlarının açılışı 29 Ağustos 2003'te, yani Kazan'ın Şehir Günü'nde, ünlü Tatar sanatçılar Alfiya Avzalova ile İlham Şakirov [tt] onuruna yapıldı. 2004'te opera sanatçısı Haydar Bigiçev [tt], 2005'te ise sanatçılar Munira Bulatova [tt] ile Salavat Fathetdinov onuruna da bulvara yıldızlar yerleştirildi.[1][2]

Görseller[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Baumana street (Kazan) ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "На Аллее звезд в Казани зажглись имена Муниры Булатовой и Салавата Фатхудтинова" [Munira Bulatova ile Salavat Fathetdinov'un isimleri Kazan'daki Tatar Yıldızları Bulvarı'nı aydınlattı] (Rusça). 10 Kasım 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. )
  2. ^ German Napol'skiy (Герман Напольский) (2 Eylül 2005). "Казанская Аллея звезд пополнилась новыми именами" [Kazan Yıldızlar Bulvarı'na yeni isimler eklenmiştir] (Rusça). 19 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi.