Batuhan Aydın

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Batuhan Aydın
Batuhan Aydın performans - İstanbul, 2016
Genel bilgiler
Doğum14 Temmuz 1991 (32 yaşında)
İstanbul, Türkiye
TarzlarEtno caz, Füsyon caz, Folk müzik
MesleklerMüzisyen, Besteci, Etnomüzikolog
ÇalgılarKaval

Batuhan Aydın (14 Temmuz 1991), Türk müzisyen, kaval sanatçısı, besteci ve etnomüzikolog.

Batuhan Aydın İstanbul'da doğdu. Annesi ve babası halk oyunları eğitmenliği yaptıkları için müziğin ve dansın içine doğmuş oldu. Anne tarafı, Bulgaristan’ın Ludogorie adıyla da bilinen Deliorman bölgesinden, baba tarafı ise Gümüşhane ilindendir. Müzik hayatına, 3-4 yaşlarında babasını izleyerek ve dinleyerek öğrendiği asma davul çalarak başladı. İlkokulda, henüz 12 yaşında kendi halk oyunları ekibini hazırladı.

Lisede, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü’nü kazanan Aydın, enstrüman olarak o dönemlerde sürekli dinleyip sesinden çok etkilendiği kavalı seçti. Bir sene boyunca Cihan Yurtçu ile daha sonra Serdar Deli ile ilerleyen dönemlerde ise Haydar Tanrıverdi ile çalıştı.

Üniversitede, kaval üzerine sayısız akademik çalışmalar yapması ve ileri icra teknikleri geliştirmesiyle bilinen, Avrupa'nın en iyi kaval akademisi olarak kabul edilen Bulgaristan/Filibe’deki Academy of Music, Dance and Fine Arts "Prof. Asen Diamandiev’i kazandı. Orada, Lyuben Dossev ile bir sene boyunca geleneksel Bulgar halk müziği ve kaval çalıştı.

Yurt dışında aldığı eğitimin ardından Türkiye'ye döndü ve 2010-2013 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Orkestrası’nda kaval sanatçısı olarak görev yaptı. 2014 yılında İstanbul’da düzenlenen 1.Uluslararası Kaval Sempozyumu’na davet edilen en genç kaval sanatçısı oldu. Sonraki yıllarda Bulgar kavalı ileri çalım teknikleri ve geleneksel Bulgar halk müziği üzerine birçok masterclass, atölye ve seminer çalışmaları gerçekleştirdi.

Müzik hayatına, çeşitli projelerde solist ve orkestra müzisyeni olarak görev yapmasının yanı sıra 2012 yılında arkadaşları ile birlikte kurdukları KAPİKO'da solist olarak devam etmektedir. Akademik çalışmalarını ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü’nde sürdürmektedir.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • KAPİKO "On Bierli" (2013)
  • BALKAN BLOW "Veligdensko Oro" (2018)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]