İçeriğe atla

Baldi's Basics in Education and Learning

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Baldi's Basics in Education and Learning
YayımcıBasically Games
Yayım tarihi31 Mart 2018
Tür(leri)Korku Oyunu, Bulmaca Oyunu
Yaş sınırı+7
Dil(ler)İngilizce

Baldi's Basics in Education and Learning, Micah McGonigal tarafından geliştirilmiş ve Basically Games tarafından yayınlanmış olan bir Korku Oyunu serisidir. Oyun bir okulda geçer. Karakterimizin amacı arkadaşımızın okulda unuttuğu 7 defteri Baldi'ye yakalanmadan toplayıp okuldan çıkmaktır. Fakat Baldi bize defterleri toplarken sorular sorar ve bir soruyu yanlış cevaplarsak Baldi sinirlenip bizi kovalamaya başlar. Ve okulun içinde aynı zamanda Baldi'ye yardım eden karakterler vardır.

Oynanış (Baldi's Basics Classic & Baldi's Basics Classic Remastered)[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun 1990'larda geçer. Oyun bir okulun girişinde başlar. Oyuna girdiğimizde bizi Baldi el sallayarak karşılar ve ilk defteri aldığımızda ve bütün soruları doğru yaptığımızda bize ödül olarak bir para verir. İkinci defterde ilk iki soruyu doğru yaparız ama üçüncü soruda yani son soruda çözülmesi imkansız olan bir işlem karşımıza çıkar. bizde mecbur yanlış yaparız ve Baldi buna çok sinirlenip bizi kovalamaya başlar. Ve her defter topladığımızda Baldi daha hızlanır. Ve kapı açma sesi vb. gibi sesleri Baldi mutlaka duyar ve oraya gider. Eğer bizim nerde olduğumuzu kaybederse etrafta başıboş dolaşmaya başlar. Eğer bütün defterleri toplarsak okuldan kaçmak için çıkış kapısına gitmeliyiz. Ve eğer başarırsak Baldi'nin bizi tebrik ettiği bir resim karşımıza çıkar. Ama eğer bütün soruları yanlış yaparsak Baldi'nin Ofisi'ne gideriz ve Null adında bir karakter bize bu oyunun lanetli olduğunu ve oyunu silmen gerektiğini bozulmuş bir ses ile söylemeye çalışır (v1.3). Ama söyleyemez.

Oynanış (Baldi's Basics Plus)[değiştir | kaynağı değiştir]

Baldi's Basics Plus, Baldi's Basics Classic'in yeni versiyonudur. Oyunda toplam 3 tane kat vardır, bu sefer Baldi bizimle saklambaç oynar (Baldi ile alakalı değişen bir şey yok, sadece kovalamaya başlamadan önce 10'a kadar sayar.) İlk katta 4, ikinci katta 7, üçüncü katta ise 9 tane defter toplamalıyız. Ama defter yerine bazen ''Baldi's Math Machine'' adında bir makine olur ve defter yerine onu cevaplarız. Eğer doğru cevaplarsak Baldi bizi tebrik eder ve 1 saniyeliğine durur. Ve Baldi's Basics Plus'a bir sürü yeni karakterler eklenmiştir. Ve artık her zaman ki okul haritası yerine harita rastgele oluşur.

Karakterler (Ana)[değiştir | kaynağı değiştir]

Baldi[1] - Oyunun ana karakteridir. Kendisi kel bir Matematik öğretmenidir. Karakterimizi kovalar ve yakalamaya çalışır.

Principal of the Thing[2] - Okulun müdürüdür. Eğer okul kurallarını çiğnersek bizi disipline götürür ve 15 saniye bekletir. Eğer yeniden yaparsak 5 saniye artar. Sınır 99 saniyedir. Eğer koşarken, çikolata yersek, soda kullanırsak veya disiplinden kaçarsak ve bizi görürse bizi kovalayıp disipline gönderir.

Playtime[3] - İpçi kız olarak bilinir. Kendisi bizimle ip atlamak ister. Eğer bizi yakalarsa 5 kere ipin üstünden zıplayana kadar karakterimiz yürüyemez. Eğer 5 kere ipin üstünden zıplarsak bizim gitmemize izin verir.

It's a Bully[4] - Okulun zorbasıdır. Karşımıza çıkarsa ona eşyalarımızdan birini vermeliyiz. Eğer ona hiçbir eşya vermezsek bizim geçmemize izin vermez.

1st Prize[5] - Bir robottur. Bizi görürse bizi kovalar ve bizi iter. Eğer ondan kaçarsak kovalamayı bırakır.

Gotta Sweep[6] - Okulun temizlikçisidir. Fakat kendisi bir Süpürgedir, insan değil. Belirli bir vakitte odasından çıkıp etrafı süpürmeye başlar. Ve bu karakter bütün karakterleri itebilme özelliğine sahip.

Arts and Crafters[7] - Çoraba benzeyen utangaç bir kukladır. Eğer ona bakarsak bizi yakalayıp ve Baldi'ye yakın bir yere atar.

Karakterler (Yeni)[değiştir | kaynağı değiştir]

Cloudy Copter[8] - Buluta benzeyen bir karakterdir. Koridorlarda rüzgar yapıp karakterleri yavaşlatabilir veya hızlandırabilir.

Chalkles[9] - Bir öğrencinin çizdiği garip bir yüzdür. Eğer bir sınıfta çok uzun süre durursak sınıfın kapısını 20 saniye boyunca kilitler.

Beans[10] - Sakız çiğnemeyi seven bir öğrencidir. Eğer bizi görürse bize sakız atmaya çalışır ve eğer tutturursa, 20 saniye boyunca yavaşlarız ve ekranımız pembeleşir. Sakız öbür karakterlere de zarar verebilir.

Mrs. Pomp[11] - Okulun kadın öğretmenidir. Bizi görürse kendi sınıfına 2 dakikada gelmesini ister. Eğer gelmezsek bizi zorla sınıfına sürükler ve sınıfının kapısını 20 saniyeliğine kilitler.

The Test[12] - Nadir bir karakterdir. Eğer bizi görürse ve bizi yakalarsa bize 2 dakika boyunca yarı kör yapar.

Dr. Reflex[13] - Okulun doktorudur. Bizi görürse bizi hızlı olmamız gereken bir teste sokar ve eğer testten kaçarsak bizi çekiç ile kovalamaya başlar. Ve bize çekiç ile vurursa 20 saniye boyunca boyumuz küçülür ve yavaşlarız. Eğer yanlış yaparsak doğru yapmamız için tekrar teste sokar. Doğru yapmayana kadar bize sormaya devam eder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Baldi". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). 24 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  2. ^ "Principal of the Thing". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  3. ^ "Playtime". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  4. ^ "It's a Bully". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  5. ^ "1st Prize". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  6. ^ "Gotta Sweep". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  7. ^ "Arts and Crafters". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  8. ^ "Cloudy Copter". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  9. ^ "Chalkles". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  10. ^ "Beans". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  11. ^ "Mrs. Pomp". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  12. ^ "The Test". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024. 
  13. ^ "Dr. Reflex". Baldi's Basics Wiki (İngilizce). Erişim tarihi: 25 Mayıs 2024.