BCC
Görünüm
BCC (Blind carbon copy) bir gönderenin, diğer alıcılardan bcc: alanına girilen kişiyi gizlemesine olanak tanır. Bu kavram aslen yazışmalarda da bulunuyor ve şimdi de e-posta için geçerlidir.[1]
Bazı durumlarda, kâğıt yazışması oluşturan daktilo, böyle bir belgenin birden çok alıcısının diğer alıcıların adlarını görmediğinden emin olmalıdır.[2] Bunu yapmak için, daktilo şunları yapabilir:
- Adları karbon kağıdı olmadan her bir kopyaya ikinci adımda ekler;
- Şeridi kağıda çarpmayacak şekilde ayarlar, üst kopyanın üstünde isimler bırakır (ancak kağıda mektup baskısı bırakabilir).
E-posta ile bir mesajın alıcıları, bu üç alanın herhangi birindeki adresleri kullanarak belirlenir:
- Kime: Birincil alıcılar
- Cc: İkincil alıcılara karbon kopyalama yapmak
- Bcc: Mesajı alan üçüncül alıcılara karbon kopyası. Birincil ve ikincil alıcılar üçüncül alıcıları göremezler.[3] E-posta yazılımına bağlı olarak, üçüncül alıcılar yalnızca Bcc'deki kendi e-posta adreslerini görebilir veya tüm birincil ve ikincil alıcıların e-posta adreslerini görebilirler.
Çok uzun bir alıcı listesini veya alıcıların bir listesini gönderirken Bcc: alanını kullanmak yaygın bir uygulamadır.
Avantajları
[değiştir | kaynağı değiştir]Bu özelliği kullanmanın çeşitli nedenleri vardır:
- Bcc, kazara gönderilen "Tümünü Yanıtla" mesajının yalnızca göndericisine yönelik olarak gönderilen tüm alıcı listesine gönderilmesini önlemek için kullanılır.
- Alıcının bunun yapıldığını bildirmesini istemediğinde, yazışmalarının bir kopyasını üçüncü bir tarafa (örneğin bir meslektaşımıza) göndermek için (veya alıcı üçüncü tarafın e-posta adresini tanımasını istemediğinde, diğer alıcının Kime: veya Cc: alanlarında olduğu varsayılır).[4]
- Hiçbirinin diğer alıcıları bilmemesi ile birden fazla tarafa mesaj göndermek için. Bu, kendisine bir mesaj göndererek ve Bcc: alanında gerçek amaçlanan alıcıları doldurarak gerçekleştirilebilir.[5] Bununla birlikte, Bcc: adreslerinin tüm uygulamalarda diğer Bcc: adreslerinden gizlenmesi sağlanmaz.
- Genel olarak mektup zinciri şeklinde oluşan bilgisayar virüsü, spam ve kötü amaçlı yazılımların yayılmasını önlemek.
Kaynakça
[değiştir | kaynağı değiştir]- ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2018.
- ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2018.
- ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2018.
- ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2018.
- ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2018.