Ayrılmayalım (Ferdi Özbeğen albümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ayrılmayalım
Ferdi Özbeğen stüdyo albümü
Yayımlanma11 Nisan 2001
TarzPop
Süre50:41
DilTürkçe
ŞirketElenor Müzik
YapımcıMuhteşem Candan · Kaan Candan

Ayrılmayalım, Ferdi Özbeğen'in 11 Nisan 2001 tarihinde Elenor Müzik firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür.[1]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

# Şarkı Söz Müzik Süre
1 Bu Sevda Bu Şehre Sığmaz Aysel Gürsel Sezen Aksu 5:25
2 Dönüyor Erol Kavşit Osman Karasapan 3:48
3 Ne Olur Ülkü Aker Ülkü Aker 4:31
4 Hayallerim Ülkü Aker Osman Karasapan 4:06
5 Yeni Aşkım Yeni Ülkü Aker Don Roberto 3:23
6 Seni Sevmek İçin Ölmek Mi Lazım Sait Ergenç Sait Ergenç 4:04
7 Mutluluk Şarkısı Ülkü Aker Gerardo Hernan Matos Rodriguez 4:36
8 Yalnız Geceler Ülkü Aker Ülkü Aker 5:25
9 Anılar Canlandı Ülkü Aker Bedros Soroghlainan 3:00
10 Sana Söylüyorum Ülkü Aker Ülkü Aker 3:31
11 O Gece Gönül Şen Atilla Alpsakarya 5:37
12 Çıra Gibi Şehrazat Şehrazat 4:09

Albüm hakkında diğer bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümün hazırlık süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

Ferdi Özbeğen, bu albümün çalışmalarına 2001 yılında Sezen Aksu ve Şehrazat (müzisyen) eserlerini ona hediye etmesi ve Ülkü Aker’in onu teşvik etmesi ile başlamıştır.[2]

Hastalığını yeni öğrendiği ve tedaviye yeni başladığı dönemde Sezen Aksu’nun bu hediyesi onu duygulandırmış ve sevinmiştir. Ardından yeni bir albüm yapmaya karar vermiştir. Söylenene göre hayata bağlılığı, müziğe olan aşkı ve sevenlerinden ayrılmak istememesi ile albümün adını “Ayrılmayalım” koymuştur. Günlerce stüdyodan çıkmadığı, her stüdyoya girdiğinde ve albüm ilerledikçe daha da mutlu hissettiği söylenmiştir.

Albüm bittiğinde fotoğraf ve klip çalışmaları başlamıştır. Onları büyük bir titizlikle yerine getirip, Bodrum, Muğla'ya yerleşmeye karar vermiştir. Daha sonrasında albümde yayınlanmasında emeği geçen herkese veda eder gibi teşekkür mektubu yazmıştır...

Ferdi Özbeğen'in "Ayrılmayalım" için bıraktığı mektup[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Müziksever Dostlarım, Uzun bir aradan sonra yine birlikteyiz. Sevincim ve mutluluğum sonsuz… Beğeneceğinizi umduğum bu albümde sevgiyi ve umudu, neşeyi, hasreti, aşkı ve coşkuyu hep bir arada bulacaksınız. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ve minnet duygularımı sunuyorum.

En sıkıntılı günlerimde beni dostluğuyla, sevgisiyle yüreklendiren ve en güzel şarkılarından birini bu albümüme armağan eden sanat dünyamızın kraliçesi Sezen Aksu’ya şükran duyuyorum.

Yirmi beş yıllık dostum, arkadaşım, albümlerimdeki yüzlerce şarkının söz yazarı Ülkü Aker’e çabaları, yazdığı 7 adet yeni şarkı için, ayrıca tüm stüdyo çalışmalarımda bıkmadan usanmadan bana yardımcı olduğundan kendisine ödenemeyecek borcum olduğunu biliyorum.

Yine bu albümüme en güzel bestelerinden birini armağan eden, büyük besteci ve söz yazarı sevgili Şehrazat’a ve yazdığı şarkı sözleriyle milyonların hayran olduğu dostum sevgili Aysel Gürel’i rahmetle anarak teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Yirmi beş albümümde birlikte çalıştığım, müzik direktörüm, aranjörüm, büyük müzisyen dostum, onun ötesinde kardeşim Osman İşmen’e olağanüstü çabaları için teşekkür ederim. Ellerine sağlık.

Müzik ortamındaki tüm olumsuz koşullara rağmen büyük bir cesaretle bu albümün yapımcılığını üstlenen ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli prodüktörüm Muhteşem Candan’a teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Mesleğinin gerçek bir profesyoneli, tonmaister sevgili Yılmaz Karayalım’a şahane kayıtları için minnettarım.

Bu albümümde büyük emekleri olan, her biri enstrümanlarının en büyüğü olan tüm müzisyen meslektaşlarıma sonsuz teşekkürlerimle. Tüm fotoğraflarımı çeken, genç ve büyük kabiliyetli sevgili Ahmet Işık’a “ellerine sağlık” diyorum .

İşte sevgili müziksever dostlarım, sizlerin huzurunda bana yardımcı olan tüm fedakar dostlarıma görevini yerine getirmenin mutluluğu içinde bu albümü sizlere sunuyorum.

İnşallah beğenirsiniz. Ferdi Özbeğen

Künye[değiştir | kaynağı değiştir]

Orkestra bilgisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ayrılmayalım". Apple Music. 11 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2024. 
  2. ^ "Ayrılmayalım canlı plak kayıtları". Elenor Müzik resmi YouTube kanalı. 11 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2024.