Ondan Uzakta

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Away from Her sayfasından yönlendirildi)
Ondan Uzakta
Away from Her
YönetmenSarah Polley
YapımcıDaniel Iron
Simone Urdl
Jennifer Weiss
SenaristAlice Munro (kısa hikâye)
Sarah Polley
OyuncularJulie Christie
Gordon Pinsent
Olympia Dukakis
Kristen Thomson
Michael Murphy
Wendy Crewson
MüzikJonathan Goldsmith
Süre110 dk.

Ondan Uzakta (Özgün adı: Away From Her) 2006 Toronto Film Festivali'nde gösterilen Kanada yapımı film. Filmi kanadalı aktris Sarah Polley yönetmiştir.Alice Munro'nun 2001 yılında yayınlanan Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage kitabındaki kısa hikâyesi The Bear Came Over the Mountain'den sinemaya uyarlanmıştır.

Filmin başrollerinde Gordon Pinsent ve Julie Christie yer almaktadır. Olympia Dukakis, Michael Murphy, Wendy Crewson, Alberta Watson, ve Kristen Thomson filmde yer alan diğer oyunculardır.

Filmde Fiona (Julie Christie) Alzheimer hastalığını yakalanmıştır ve bir kliniğe yatırılmak istemektedir. Klinikte kocası Grant'ı (Gordon Pinsent) unutarak eskiden tanıdığı ve yine kendisi gibi hasta olan William Hart'a (Thomas Hauff) aşık olur.

Film 2007 Sundance Film Festivali'nde gösterildi ve dağıtımcısı Lionsgate Films'dir

Julie Christie bu filmdeki rolü ile 65. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu (Drama) ödülünü kazanmıştır.[1] Christie ayrıca Screen Actors Guild Awards 2008'de En İyi Kadın Oyuncu dalında ödül almıştır.[2]

Film 80. Akademi Ödülleri'nde iki Oscar'a aday gösterilmiştir. Christie En İyi Kadın Oyuncu ve Sarah Polley En İyi Uyarlama Senaryo kategorilerinin adayları arasındadır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "65th Golden Globe Awards Nominations & Winners". 22 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2008. 
  2. ^ "Final 14th Annual SAG Awards Recipient Press Release". Screen Actors Guild. 27 Ocak 2008. 6 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2008. 
  3. ^ "Nominees - 80th Annual Academy Awards". Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi. 16 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2008. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]