Avusturya Barış Hizmeti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Barış havarisi: Nelson Mandela

Avusturya Barış Hizmeti Avusturya Yurtdışı Hizmeti Derneğinin üç hizmet kolundan bir tanesidir ve 9 aylık zivildienste karşı 12 aylık bir alternatif sunmaktadır.

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

1999 Kasım ayının birinden itibaren Andreas Sami Paulhart ilk barış hizmetlisi olarak Kudüs'te hizmet vermeye başladı. Bu Hizmet 2010 itibarıyla Çin'de, Israil'de, Japonya'da ve Hollanda’da da verilmektedir. Bu hizmetin hedefi bir yıllık hörev süresinde taraflar arasındaki uyuşmazlıkları ve anlaşmazlıkları öğrenmek ve verilen bu hizmet ile olabildiğince barışa katkı sağlamaktır.

Görev yerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Nankin'deki John-Rabe-Evi
http://www.pcf.city.hiroshima.jp

7 Ağustos 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

 Hollanda

 İsrail

 Japonya

Asya bölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

2006 yılında ilk Avusturya barış hizmetlisi Hiroşima'da görev aldı. Nankin, Çin'de 2008'den beri John-Rabe-Evi'nde 1937'deki Nankin Katliamı'le ilgili görev verilebilir. Bu fazla dillendirilmeyen Olay Çin ile Japonya arasındaki ilişkileri hâlâ olumsuz etkiliyor ve bu yüzden 2005'te Pekin'de ve birçok şehirde büyük protestolar baş gösterdi. Japon Tarih Ders Kitabı Tartışması Çin'de tarih sahteciliğine karşı ciddi protestolar gerçekleşti. Bu sebepten John Rabe İletişim Merkezi 2009'da Avusturya Barış Hizmeti ile beraber ilk kez John Rabe Ödülünü armağan etti.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]