Art Directors Guild Ödülleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Art Directors Guild Ödülleri
SunucuArt Directors Guild
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Verilmeye başlandığı yıl1996
Resmî sitesiadg.org

Art Directors Guild Ödülleri, film ve televizyon endüstrilerinde prodüksiyon tasarımı ve sanat yönetimindeki mükemmelliği takdir etmek için her yıl Art Directors Guild tarafından verilen ödüllerdir. Ödüllendirilenlere, New York firması Society Awards tarafından yapılan Cinemagundi adlı bir ödül verilir.

Adaylıklar ve kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sinema[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun Metrajlı Film (1996-99)[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun Metrajlı Film için Yapım Tasarımında Mükemmeliyet Ödülü, 1996'dan 1999'a kadar Art Directors Guild tarafından verilen yıllık ödüllerden biridir.

Çağdaş Film (2000-)[değiştir | kaynağı değiştir]

Çağdaş Film için Yapım Tasarımında Mükemmeliyet Ödülü, 2000'den itibaren Art Directors Guild tarafından verilen yıllık ödüllerden biridir.

Fantezi Filmi (2000-)[değiştir | kaynağı değiştir]

Fantezi Filmi için Yapım Tasarımında Mükemmeliyet Ödülü, 2000'den itibaren Art Directors Guild tarafından verilen yıllık ödüllerden biridir.

Dönem Filmi (2000-)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dönem Filmi için Yapım Tasarımında Mükemmeliyet Ödülü, 2000'den itibaren Art Directors Guild tarafından verilen yıllık ödüllerden biridir.

Animasyon Filmi (2017-)[değiştir | kaynağı değiştir]

Animasyon Filmi için Yapım Tasarımında Mükemmeliyet Ödülü, 2017'den itibaren Art Directors Guild tarafından verilen yıllık ödüllerden biridir.

Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Saatlik Dönem veya Fantezi Tek Kameralı Serisi (2014-)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Saatlik Dönem veya Fantezi Tek Kameralı Serisi için Yapım Tasarımında Mükemmeliyet Ödülü, Art Directors Guild tarafından her yıl verilen bir ödüldür. 2014 yılında Art Directors Guild'ın 18. yıllık ödüllerinde tanıtıldı. Birincisi mini seriler de dahil olmak üzere ilk dört tören için tüm televizyon programları birleştirildikten sonra, kategori ödüllerini tek kameralı seriler olarak daralttı. Beşinci törenden 13'üne kadar kategori, tek kameralı seriyi bir saatlik uzunluğa sahip olacak şekilde yeniden daraltmadan önce tüm tek kameralı seriler için kaldı. Son olarak, 2015'te kategori mevcut yinelemesine göre yeniden sınıflandırıldı.

Bir Saatlik Çağdaş Tek Kameralı Serisi (2014-)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Saatlik Çağdaş Tek Kameralı Serisi için Yapım Tasarımında Mükemmeliyet Ödülü, Art Directors Guild tarafından her yıl verilen bir ödüldür. 2014 yılında Art Directors Guild'ın 18. yıllık ödüllerinde tanıtıldı. Birincisi mini seriler de dahil olmak üzere ilk dört tören için tüm televizyon programları birleştirildikten sonra, kategori ödüllerini tek kameralı diziler olarak daralttı. Beşinci törenden 13'üne kadar kategori, tek kameralı seriyi bir saatlik uzunluğa sahip olacak şekilde yeniden daraltmadan önce tüm tek kameralı seriler için kaldı.Son olarak, 2015'te kategori mevcut yinelemesine göre yeniden sınıflandırıldı.

Yarım Saatlik Tek Kameralı Televizyon Serisi (2008-)[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarım Saatlik Tek Kameralı Televizyon Serisi için Yapım Tasarımında Mükemmeliyet Ödülü, Art Directors Guild tarafından her yıl verilen bir ödüldür. İlk dört tören ve ardından çok kameralı seriler için düzenli olarak bir saatlik serilerle (ilki mini seriler ve televizyon filmleri dahil) birleştirildikten sonra, 2009 yılında Art Director Guilds'ın 13. yıllık ödüllerinde tanıtıldı.

Çok Kameralı Serisi (2014-)[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok Kameralı Serisi için Yapım Tasarımında Mükemmeliyet Ödülü, Art Directors Guildi tarafından her yıl verilen bir ödüldür. Bu, önceki dört tören için (ilki mini seriler ve televizyon filmleri dahil) düzenli olarak bir saatlik serilerle birleştirildikten sonra, 2001 yılında Art Directors Guild'ın 5. yıllık ödüllerinde tanıtıldı.

Televizyon Filmi veya Sınırlı Serisi (1997-)[değiştir | kaynağı değiştir]

Televizyon Filmi veya Sınırlı Serisi için Yapım Tasarımında Mükemmeliyet Ödülü, Art Directors Guild tarafından her yıl verilen bir ödüldür. İlk yıllık ödüller için düzenli serilerle birleştirildikten sonra, 1998'de Art Directors Guild'ın 2. yıllık ödüllerinde tanıtıldı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]