Arly Jover

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arly Jover
Arly Jover 2017 Uluslararası Berlin Film Festivali'nde
DoğumAraceli Jover
2 Mayıs 1971 (52 yaşında)
Melilla, İspanya
Milliyetİspanyol
MeslekOyuncu, dansçı
Etkin yıllar1994–günümüz
Çocuk(lar)1 çocuğu vardır.

Araceli "Arly" Jover (d. 2 Mayıs 1971), Tanınmış İspanyol oyuncu ve dansçıdır.

Yaşamı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Araceli Jover ya da bilinen adıyla "Arly Jover" 2 Mayıs 1971'de Melilla, İspanya'da doğdu. Babasının İspanya Ordusu'nda asker olması nedeniyle görev aldığı Mallorca ve Balearic Adaları (İspanya) yetişti. Dört kız üç erkek olmak üzere 7 kardeştirler.

Çocukluk yıllarında dansçı olmak istiyordu. 8 yaşında dans etmeye başladı. 14 yaşında okuldan ayrıldı ve 15 yaşında "Hispano Norteamericano Comité" 'den burs kazandı. Dansçı olmak hayaliyle ülkesi İspanya'dan ayrılarak Amerika Birleşik Devletleri'ne New York'a taşınarak Martha Graham'ın "Amerikan Balesi Okulu" 'nda eğitim aldı.Daha sonra yaşamını sürdürdüğü Amerika Birleşik Devletleri'nde dans eğitimini tamamladıktan iki buçuk yıl sonra 1994'te oyunculuğa başladı. İlk önce küçük bir rolde yer aldığı Tv dizisi Women: Stories of Passion 'ın ardından sinemaya geçiş yaparrak uluslararası alanda çakilen sinema filmleri Tango ve The Ballad of Johnny-Jane 'de rol aldı. 1998'de Tv için çekilen aksiyon-korku filmi Blade 'de ana karakter Deacon Frost'un vampir aşkı Mercury'i canlandırdı.

Sonraki yıllarda sinema filmleri ve TV yapımlarında çeşitli rollerde görünen oyuncu ses getirmiş sinema filmleri Fish in a Barrel ve Vampires: Los Muertos ile dikkat çekmiştir. 18 yıl Amerika'da yaşadıktan sonra Fransa'ya yerleşen oyuncu burada ünlü Fransız oyuncu Jean Reno ile beraber Empire of the Wolves adlı filmde başrol oynamıştır.

Yaşamını kızı Shai ile Paris, Fransa'da sürdüren İspanyol oyuncu Arly Jover yaz aylarında ailesini yaşadığı Majorca, İspanya'ya giderek ziyaret etmektedir.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]