Antonín Dvořák eserleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Çek asıllı besteci Antonín Leopold Dvořák'in tüm müzik eserlerinin listesi. Listedeki "B" sütunu bestecinin eserlerinin bir katoloğunu hazırlamıs olan muzikolog Jarmil Burghauser'in esere verdigi dizin numarasını göstermektedir.

Antonín Dvořák eserleri listesi
Yıl Opus Burghauser Dizin No. Eser ismi Eser tipi Eserin zaman uzunluğu
1855 - B001 Beni unutma Polka Pomnenka] Soloist müzik (piyano)
1859 - B002 Mass, si bemol major. Dinsel muzik (mass ayini)
1860 - B003 Polka E-majör (Polka temposu), piyano. Soloist müzik (piyano)
1860 - B004 Harfenice ("Harpci kadın") , Dans orkestrası icin. Orkestra müziği
1860 - B005 Polka, Dans orkestrası icin (kayıp). Orkestra müziği
1861 - B006 Gallop, para orquesta de baile (kayip). Orkestra müziği
1861 Opus 001 B007 Yayli sazlar icin Kuintet, 2 keman, 2 viola ve violonsel icin. Oda müziği (kuintet)
1862 Opus 002 B008 Yaylisazlar icin Kuartet No.1 Oda müziği (kuartet)
1865 Opus 003 B009 Senfoni No.1, Zlonice Canlari, Do minor. Orkestra müziği (senfoní)
1865 - B010 Viyolensel icin Koncerto, La major. Orkestra müziği (koncerto)
1865 Opus 002 B011 Selviler (Gustava-Moravského), ses ve piyano icin. Vokal müzik (piyano)
1865 Opus 004 B012 'Senfoní No.2, Si major. Orkestra müziği (sinfonía)
1865 - B013 Dve písne pro baryton ("Bariton icin iki sarki"), bariton ve piyano icin. Vokal müzik (piyano)
1865 - B014 Klarinet icin Kuintet, Klarinet, 2 keman, viola, viyolensel. Enstrumental muzik (kuintet)
1867 - B015 Yedi intermezzi', orkestra. Orkestra müziği
1870 - B016 Alfred, Opera (promiyer 1938). Opera müziği
1870 - B016a o Obertura dramática ("Trajedik uvertur). Orkestra müziği (Uvertur)
1869-70 - B017 Yaylisazlar Kuarteti No.2 Oda müziği (kuartet)
1869-70 - B018 Yaylisazlar Kuarteti No.3 Oda müziği (kuartet)
1870 - B019 Yaylisazlar Kuarteti No.4 Oda müziği (kuartet)
1871 - B020 Viyolonsel ve Piyano icin Sonata Enstrümental müzik (violonsel ve piyano)
1871 Opus 012 B021 Kral a uhlir ("Kral ve Odunkomurcu") (2. ve 3. verziyonlari var), 3 perdelik Komik Opera. Opera müziği
1871 Opus 012 B021a Kral a uhlir ("Kral ve Odunkomurcu") Uverturu V.I Orkestra müziği (Uvertur)
1871-73 - B022 Piyano icin Kral a uhlir ("Kral ve Odunkomurcu") parcalari potpourrisi. Soloist muzik (piyano)
1871 - B023 Pisne na Slova Elisky Krásnohorské (Slova Elisky Krásnohorské sozlerine sarkilar"], ses ve piyano icin. Vokal müzik (piyano)
1871 Opus 005 B024 Sirotek: Balada (Oksuz: Ballad) Karel Jaromír Erben, ses ve piyano icin. Vokal müzik (piyano)
1871 - B024a Rozmarýna ("Rosamarina") Karel Jaromír Erben, ses ve piyano icin. Vokal müzik (piyano)
1871-72 Opus 013 B025 Piyano icin Trío Enstrümental müzik (trio)
1871-72 Opus 013 B026 Piyano Icin Trio Enstrümental müzik (trio)
1872 - B027 Himno patriótico Los herederos de la Montaña Blanca (1ª versión). (Libreto: Vítezlav Hálek), Kantata. Koro müziği (Kantata)
1872 - B027/501 Himno patriótico Los herederos de la Montaña Blanca (Libreto: Vítezlav Hálek), 4 elle piyano. Vokal müzik (piyano)
1872 Mayis Gecesi (orkestra icin nokturn) Orkestra müziği
1872 Opus 005 B028 Piyano icin Kuintet, La major Enstrümental müzik (kuintet) Yaklasik 28 dak. 23 san.
1872 Opus 006 B029 Ctyri Písne NA slova srbsk‚ lidov‚ poezie ("Dort Sirp Halk Siiri sozlerine Sarkilar"), ses ve piyano icin. Vokal müzik (piyano)
1872 Opus 007 B030 Canciones del manuscrito de Königinhofer [Písne z Rukopisu Královédvorského ("Krallik Ofisi Yazma Eseri uzerine sarki"), Ses ve piyano icin Vokal müzik (piyano)
1873 - B031 Uc nocturn', orkestra icin. Orkestra müziği
1873 - B032 Siluetler, piyano icin. Soloist müzik (piyano)
1873 - B033 Keman ve piyano icin Sonata ', La minor. Enstrümental müzik (keman ve piyano)
1872 Opus 010 B034 Senfoni No.3, Mi bemol major. Orkestra müziği (senfoni)
1896 Opus 107 B195 Vodník ("Ondin"), orkestra icin. Orkestra müziği (Senfonik şiir) Yaklaşık 18 dak. 16 san. .
1896 Opus 108 B196 Polednice ("Ogle Cadisi"), orkestra icin. Orkestra müziği (Senfonik şiir) Yaklaşık 13 dak. 16 san.
1896 Opus 109 B197 La rueca de oro Zlatì kolovrat ("Altin ip egirme carki"), orkestra icin. Orkestra müziği (Senfonik şiir) Yaklaşık 26 min 11 san.
1896 Opus 110 B198 Holoubek ("Agac Guvercini") , orkestra icin. Orkestra müziği (Senfonik şiir)) Yaklaşık 18 dak. 58 san.
1898 Opus 110 B198/B524 La paloma de madera [Holoubek], para piano a 4 manos. Soloist müzik (4 elli piyano)
1896 Opus 111 B199 Písen bohatýrská (Kahramanlik Sarkisi") , orkestra icin Orkestra müziği (senfonik şiir)
1898 Opus 111 B199/B527 Písen bohatýrská (Kahramanlik Sarkisi"), 4 elli piyano. Soloist müzik (4 elli piyano)
1897 Opus 084 B200/B525 Jakobin (Jakobinler) 3 perdelik Opera (2. verziyon 1897). Opera müziği
1898-99 Opus 112 B201/B530 Cert aa Káca ("Kaca'da Seytan"). 3 perdelik Opera . Opera müziği
1900 Opus 113 B202 Festival song, Ode (Libreto: Jaroslav Vrchlickì), Soprano, alto, bas ve ensembl. Koro müziği (ensambl)
1901 Opus 114 B203 Rusalka 3 perdelik lirik peri masali. Opera müziği
1901 - B204 Zpev z Lesetínského kováre ("Lesetin Demircisi"'nden sarki), bariton ve piyano icin. Vokal müzik (piyano)
1901 Opus 071 B205 Saint Ludmila. 3 Bolumluk Dinsel Opera. Opera müziği
1902-03 Opus 115 B206 Armida, 4 perdelik Opera . Opera müziği

Dış kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]