Ann Lembeck

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ann Lembeck
Doğum1962
Syracuse, New York
MeslekYazar, senarist
MilliyetABD
Resmî site

Ann Lembeck Leary Amerikalı yazar ve senarist. Ünlü komedyen Denis Leary'nin eşidir.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Küçüklük[değiştir | kaynağı değiştir]

Ann Lembeck 1962 tarihinde Syracuse, New York'ta dünyaya geldi, çocukluğundan mecburen Pennsylvania, Maryland, Michigan ve Wisconsinin birçok belgelerine gitmek zorunda kaldı. 14 yaşına geldiğinde Marblehead, Massachusettse yerleşdiler. Sürekli ailesi ile seyahat ettiğinden uzun süre bir yerde yaşamıyor ve fazla arkadaşı olmuyordu, bu sebepten genellikle hayvanlar ile ilgili olan kitaplar okumaya başladı.

Gençlik[değiştir | kaynağı değiştir]

A Jungle Book which was followed by Black Beauty, Lassie Come Home, Lad a Dog, My Friend Flicka, bütün Black Stallion kitapları ve bütün James Herriott kitaplarını gençliğinde okuyan Lembeck, Vermont'taki Bennington Kolejine gitmeye başladı, ardından Emerson kolejine gitti. Ve burada komedi öğrenmek için gelmiş olan Denis Leary ile tanıştı. Kolejin ardından Leary Lembecke çıkma teklif etti ve bir süre sonra evlendiler.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Lembeck, iki kitap yazdı. Bunlardan biri oğlu Jack'in doğumu ile yaşadığı olayları anlatan An Innocent, a Broad (Morrow) idi. 2004 yılında basılmış bu kitaptan sonra Out-takes from A Marriage isimli kitabı yazdı. Kitap 2008, 3 Haziran tarihinde basılacak. Kitapları dışında Ann Lembeck, eşi ile de çalışmıştır. Bunlardan ilki olan National Lampoon's Favorite Deadly Sins (1995)'di. Üç farklı komedi bölümünden oluşan Favorite Deadly Sins filminin Lust bölümünü Lembeck yazmıştır ki, bu bölümü kocası Denis Leary yönetip, başrolünü üstlenmiştir. 1996 yılında eleştirmenlerin pek beğenmemesine rağmen, Denis Leary'nin kariyerinde önemli bir yerde olan Çalınmış Kalpler (Two If by Sea) isimli filmin öyküsünü yazdı, senaryoyu yazan ise Denis Leary idi. Denis Leary, filmin başrolünü Sandra Bullock ile üstlenmişti. Denis Leary'nin fazla sürmeyen komedi dizisi The Job isimli dizinin de senaristleri arasında ikili yer almaktaydı.

Özel yaşam[değiştir | kaynağı değiştir]

Denis Leary ile evlenen Lembeckin ilk çocukları 1990 yılında ilginç bir olayla doğdu. Oğullarının ismi Jack, kızlarının ismi ise Devindir. Devin 1992 yılında dünyaya gelmiştir. Denis Leary, Ann, Devin ve Jack birlikte Connecticutta bir çiftlikte 4 köpek, 4 at ve Sneakers isimli kedileri ile birlikte yaşamaktadırlar.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]