Amerika Birleşik Devletleri merkezli havayolu şirketleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu, Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi tarafından verilen, hava operatörü sertifikası olan havayollarının bir listesidir.

Not: Kalın yazılan hedefler birincil merkezleri, italik olanlar ikincil merkezleri gösterirken, normal yazı tipi olanlar odak şehirleri belirtir.

Yolcu havayolları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana hat[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu Görsel IATA ICAO Çağrı işareti Merkezler,

İkincil merkezler

Kurulma Notlar
Alaska Airlines N615AS Alaska Airlines 2000 Boeing 737-790 C N 30344 (28850996478).jpg AS ASA ALASKA Seattle
Anchorage
Portland

San Francisco
Los Angeles
1932 McGee Airways olarak kuruldu ve 1944 yılında Alaska Airlines olarak adını değiştirdi.
Allegiant Air N216NV (24582333001).jpg G4 AAY ALLEGIANT Las Vegas
Cincinnati
Fort Walton Beach
Indianapolis
Orlando/Sanford
Memphis
Pittsburgh
Albuquerque
1997 WestJet Express olarak kuruldu ve 1998 yılında Allegiant Air olarak adını değiştirdi.
American Airlines American Airlines Boeing 787-8 (N810AN) at LAX (22543636799).jpg AA AAL AMERICAN Dallas/Fort Worth
Charlotte
Chicago-O'Hare
Los Angeles
Miami
New York-JFK
New York-LaGuardia
Philadelphia
Phoenix
Washington-Ulusal
1926 American Airways olarak kuruldu ve 1936 yılında American Air Lines olarak adını değiştirdi.; havayolu şirketi gelirleri, planlanan yolcu milleri (yıllık) ve filo büyüklüğüne göre dünyanın en büyük havayolu şirketi.
Delta Air Lines N511DN (44338175191).jpg DL DAL DELTA Atlanta
Boston
Detroit
Los Angeles
Minneapolis/St. Paul
New York-JFK
New York-LaGuardia
Salt Lake City
Seattle/Tacoma
1924 Huff Daland Dusters olarak kuruldu ve 1929 yılında Delta Air Service olarak adını değiştirdi.; yılda taşınan yolcu sayısına göre dünyanın en büyük havayolu şirketi.
Frontier Airlines Frontier Airbus A321 "Otto the Owl".jpg F9 FFT FRONTIER FLIGHT Denver 1994
Hawaiian Airlines Hawaiian Airbus A330-243 (4914750914).jpg HA HAL HAWAIIAN Honolulu
Kahului
1929 1929 başlarında Inter-Island Airways olarak kuruldu ve 1929 sonlarında Hawaiian Airlines olarak adını değiştirdi.
JetBlue Airways JetBlue Embraer ERJ 190-100.jpg B6 JBU JETBLUE New York-JFK 1998 New Air olarak kuruldu ve 2000 yılında JetBlue Airways olarak adını değiştirdi.
Southwest Airlines N8712L Southwest Airlines Boeing 737-8 MAX s-n 36930 (24896397167).jpg WN SWA SOUTHWEST Dallas-Love Field
Denver
Sacramento
Baltimore
Chicago-Midway
Houston-Hobby
San Diego
1967 Air Southwest olarak kurulmuş ve 1971 yılında Southwest Airlines olarak faaliyete başlamıştır.
Spirit Airlines Spirit Airlines A319 - panoramio.jpg NK NKS SPIRIT WINGS Atlantic City
Detroit
Las Vegas
Fort Lauderdale
Chicago-O'Hare
Dallas/Fort Worth
Baltimore
Orlando
1980 Charter One olarak kuruldu.
Sun Country Airlines Sun Country Airlines- New Livery.jpg SY SCX SUN COUNTRY Minneapolis/St. Paul
Dallas/Fort Worth
Las Vegas
Portland
1982 1983 yılında faaliyete geçti.
United Airlines United Airlines Boeing 787-10 Dreamliner N14001 approaching Newark Liberty International Airport.jpg UA UAL UNITED Chicago-O'Hare
Denver
Houston-Bush
Los AngelesNew Jersey-Liberty
San Francisco
Washington-Dulles
1926 Varney Airlines olarak kurulmuş ve 1931 yılında United Airlines olarak adını değiştirmiştir

Bölgesel[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu Görsel IATA ICAO Çağrı işareti Merkezi ve odak şehirler Kurulma Notlar
Air Wisconsin Air Wisconsin CRJ-200 operating for United Express.jpg ZW AWI WISCONSIN Appleton
Chicago-O'Hare
Columbia Metropolitan
Milwaukee General Mitchell
Washington-Dulles
1965 United Express olarak işletilir.
Cape Air United Express opb Cape Air ATR 42 (33606828715).jpg 9K KAP CAIR Hyannis
Billings
Boston
Nantucket
St. Louis
San Juan

Albany
Martha's Vineyard
1988
CommutAir N365PH (7359914750).jpg C5 UCA COMMUTAIR Newark
Washington-Dulles
1989 United Express olarak işletilir.
Compass Airlines N201NN CDG (24378532792).jpg CP CPZ COMPASS Delta Connection Olarak:
Minneapolis/St. Paul
Los Angeles
Seattle/Tacoma


American Eagle olarak:
Los Angeles
2006 2007 yılında faaliyete başlamıştır. Delta Connection ve American Eagle olarak işletilir.
Contour Airlines N11526 BWI MD1.jpg LF VTE VOLUNTEER Smyrna (TN) 1982
Elite Airways 7Q MNU MAINER Orlando/Melbourne
Newark
Portland (ME)
2006 2014 yılında faaliyete başlamıştır.
Endeavor Air Delta N8797A Bombardier CRJ-200 (27229997333).jpg 9E EDV ENDEAVOR Minneapolis/St. Paul
Atlanta
Cincinnati
Detroit
New York-JFK
New York-LaGuardia
1985 Express Airlines I olarak kuruldu. Delta Connection olarak işletilir.
Envoy Air N909AE (22977607470).jpg MQ ENY ENVOY Dallas/Fort Worth
Chicago-O'Hare
New York-LaGuardia

Miami
New York-JFK
1984 American Eagle Airlines olarak kuruldu. American Eagle olarak işletilir.
ExpressJet United Express (ExpressJet Airlines) Embraer EMB-145XR (ERJ-145XR) - N17115 (7730687420).jpg EV ASQ ACEY United Express olarak:
Houston
Chicago-O'Hare
Newark
1986 1987 yılında faaliyete geçti. United Express olarak işletilir.
GoJet Airlines N376CA (8989909241).jpg G7 GJS LINDBERGH United Express olarak:
Chicago-O'Hare
Denver

Delta Connection olarak:
Cincinnati
Detroit
2004 2005 yılında faaliyete geçti. United Express ve Delta Connection olarak işletilir.
Horizon Air Horizon Air, De Havilland Canada DHC-8-402Q Dash 8, N418QX - PDX (19700610018).jpg QX QXE HORIZON Seattle/Tacoma
Portland (OR)
1981 Alaska Airlines olarak işletilir.
Mesa Airlines United Express (Mesa Airlines) Embraer ERJ-170-200LR 175LR N87303 Flight UA3794 from YYZ to IAH (15182074781).jpg YV ASH AIR SHUTTLE American Eagle olarak:
Phoenix-Sky Harbor
Dallas/Fort Worth

United Express olarak:
Houston-Intercontinental
Washington-Dulles
1980 Mesa Air Shuttle olarak kuruldu. Bir uçak hariç tümü American Eagle ve United Express olarak işletilir.
PenAir PenAir plane landing at ANC.jpg KS PEN PENINSULA Anchorage
Boston
Portland (OR)
1955 Peninsula Airways olarak kuruldu. Alaska Airlines olarak işletilir.
Piedmont Airlines USAirways-Piedmont-Dash8-at-ALB.JPG PT PDT PIEDMONT Charlotte
Philadelphia
Washington-National
1961 Henson Aviation olarak kuruldu ve 1962'de faaliyete geçti. American Eagle olarak işletilir.
PSA Airlines Tweed CRJ9.jpg OH JIA BLUE STREAK Charlotte
Philadelphia
Washington-National
1979 Vee Neal Airlines olarak kuruldu. American Eagle olarak işletilir.
Republic Airways US Airways Express (Republic Airlines) Embraer ERJ-170-200LR 175LR - N119HQ (6951793648).jpg YX RPA BRICKYARD American Eagle olarak:
Indianapolis
Columbus (OH)
Kansas City
Miami
New York-LaGuardia
Philadelphia
Pittsburgh
Washington-National


United Express olarak:
Indianapolis
Chicago-O'Hare
Columbus (OH)
Kansas City
Newark
New York-LaGuardia
Pittsburgh
Washington-Ulusal


Delta Connection olarak:
Indianapolis

Chicago-O'Hare
Columbus (OH)
New York-LaGuardia

1998 2005 yılında faaliyete geçti. American Eagle, United Express ve Delta Connection olarak işletilir.
Silver Airways ATR 42-600 - Silver Airways -2.jpg 3M SIL SILVER WINGS Fort Lauderdale
Orlando
Tampa
2011
SkyWest Airlines Embraer ERJ-175LR (170-200LR) ‘N109SY’ United Express (29018738356).jpg OO SKW SKYWEST Delta Connection olarak:
Atlanta
Boise
Colorado Springs
Detroit
Los Angeles
Minneapolis/St. Paul
Salt Lake City
Seattle/Tacoma

United Express olarak:
Boise
Colorado Springs
Chicago-O'Hare
Denver
Houston-Intercontinental
Los Angeles
San Francisco


American Eagle olarak:
DFW
Chicago-O'Hare
Los Angeles
Phoenix-Sky Harbor

Alaska Airlines olarak:
Portland (OR)
Seattle/Tacoma
1972 Delta Connection, United Express, American Eagle ve Alaska Airlines olarak işletilir.
Trans States Airlines Embraer EMB-145LR (ERJ-145LR), American Connection (Trans States Airlines) AN0482812.jpg AX LOF WATERSKI United Express olarak:
Chicago-O'Hare
Denver
1982 Resort Air olarak kuruldu. United Express olarak işletilir.

Commuter[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu Görsel IATA ICAO Çağrı işareti Merkezi ve odak şehirler Kurulma Notlar
Advanced Airlines AN WSN WINGSPAN Hawthorne Municipal Havalimanı (California)
Air Choice One Air Choice One - Cessna Caravan 208B EX.jpg 3E WBR WEBER St. Louis
Chicago-O'Hare
Minneapolis/St. Paul
1979 Multi-Aero Corporation olarak kuruldu.
Air Sunshine SJU 5-21-08 N603AB (2527732101).jpg YI RSI AIR SUNSHINE San Juan 1982
Bering Air Beechcraft 1900 of Bering Air.jpg 8E BRG BERING AIR Nome
Kotzebue
Unalakleet
1979
Boutique Air 4B BTQ BOUTIQUE Dallas/Fort Worth
Denver
Phoenix-Sky Harbor
2007
Eastern Airlines 2D EAL EASTERN Miami Uluslararası Havalimanı 2010
Everts Air 5V VTS EVERTS Fairbanks
Anchorage
1978 Tatonduk Flying Service olarak kuruldu.
Frontier Flying Service 2F FTA FRONTIER-AIR Fairbanks
Anchorage
Barrow
Kotzubue
1950 Ravn Connect olarak işletiliyor.
Gem Air Salmon 2014
Grand Canyon Airlines De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter-VistaLiner AN1974570.jpg YR CVU CANYON VIEW Boulder City
Grand Canyon
Page
1927 Scenic Airways olarak kuruldu.
Grand Canyon Scenic Airlines YR SCE SCENIC Grand Canyon 1967
Grant Aviation GV GUN HOOT Anchorage
Bethel
Cold Bay
Dillingham
Emmonak
Kenai
King Salmon
Unalaska/Dutch Harbor
1971 Delta Air Services olarak kuruldu.
Griffing Flying Service Port Clinton 1937
Hageland Aviation Services H6 HAG HAGELAND Anchorage
Aniak
Barrow
Bethel
Emmonak
Kotzubue
Nome
St. Mary's (AK)
Unalakleet
1981 Ravn Connect olarak kuruldu.
Island Airways Charlevoix 1945 McPhillips Flying Service olarak kuruldu.
JetSuiteX XE JSX BIGSTRIPE Burbank 2016
Kenmore Air Kenmore Air Cessna Grand Caravan.jpg M5 KEN KENMORE Kenmore
Seattle-Lake Union
Seattle-Boeing
1946 Mines Collins Munro olarak kuruldu.
Key Lime Air Swearingen Metro (N184SW).jpg KG LYM KEY LIME Denver-Centennial
Denver
Denver-Rocky Mountain
Grand Junction
1997 Denver Air Connection olarak işletiliyor.
Makani Kai Air Honolulu 1998
Mokulele Airlines Mokulele Express C208 N862MA OGG.jpg MW MHO MAHALO Kailua-Kona
Kahului
1994 Mokulele Flight Service olarak kuruldu.
New England Airlines EJ NEA NEW ENGLAND Westerly 1970
Penobscot Island Air Rockland 2004
Reliant Air RLI RELIANT Danbury 1988
San Juan Airlines SKYFERRY Bellingham 2002
Servant Air 8D Kodiak 2003
Southern Airways Express 9X FDY FRIENDLY Memphis
Destin
Pittsburgh
Washington-Dulles
2013
Surf Air UF SURFAIR 2012
Taquan Air K3 TQN TAQUAN Ketchikan Harbor 1977
Tradewind Aviation TJ GPD GOODSPEED Oxford (CT)
San Juan
White Plains
2001
Ultimate Air Shuttle Ultimate Air Shuttle Dornier 328Jet.JPG UE UJC ULTIMATE Cincinnati-Lunken 2009
Utah Airways Ogden 2015
Warbelow's Air Ventures 4W WAV WARBELOW Fairbanks 1958
Wright Air Service 8V WRF WRIGHT FLYER Fairbanks 1966

Charter[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu Görsel IATA ICAO Çağrı işareti Merkezi ve odak şehirler Kurulma Notlar
Air Charter Bahamas
Air Flight Charters FLL Miami, Fort Lauderdale, Bahamas 1987 airflightcharters.com
Airshare XSR AIRSHARE 2000 Executive Flight Services olarak kuruldu.
Berry Aviation BYA BERRY San Marcos 1983
Bighorn Airways BHR BIGHORN AIR Sheridan 1947
Charter Air Transport VC SRY STINGRAY Cleveland-Lakefront 1997
Choice Airways CSX CHOICE AIR Fort Lauderdale-Executive 2009
Delta Private Jets Cessna CitationJet 525 at BIL.jpg DPJ JET CARD Cincinnati 1984
Eastern Airlines, LLC 2D DYA DYNAMIC AIR 2010
ExcelAire XLS EXCELAIRE Long Island/Islip 1993
Great Lakes Air St. Ignace
Gryphon Airlines Y3 VOS
IAero Airways N802TJ (6336741576).jpg WQ SWQ SWIFTFLIGHT Miami 1997 Swift Air olarak kuruldu.
IBC Airways II CSQ CHASQUI Fort Lauderdale 1991
JetSuite RSP REDSTRIPE 2006
L-3 Flight International Aviation RTD RIPTIDE Newport News
Liberty Jet Management LRT LIBERTY JET Long Island/Islip 2006
Miami Air International N752MA B737-400 Miami Air (5577462158).jpg LL BSK BISCAYNE Miami 1990 1991 yılında faaliyete geçti.
NetJets 1I EJA EXECJET 1964 Founded as Executive Jets Aviation.
Omni Air International Omni Air International DC-10-30ER N270AX.JPG X9 OAE OMNI-EXPRESS Tulsa 1993
Orange Air ORN ORANGE JET Orlando/Sanford 2011 2014 yılında faaliyete geçti.
Pacific Coast Jet PXT PACK COAST 2006
Pentastar Aviation DCX TANGO Waterford 1964 Founded as Chrysler Air Transportation.
Phoenix Air Phoenix Air Learjet landing at North Island NAS (3767183347).jpg PHA GRAY BIRD Cartersville 1978
PlaneSense CNS CHRONOS Portsmouth (NH) 1992
Presidential Airways Orlando/Melbourne
Rediske Air Soldotna 1991
Sierra Pacific Airlines Sp-737-N712S-040902-01.jpg SI SPA SIERRA PACIFIC Tucson 1970 1971 yılında faaliyete geçmiştir.
Skymax Cessna Cardinal RG.jpg SMX SKYMAX Fort Lauderdale 1997 1997 yılında faaliyete geçmiştir.
Songbird Airways SkyKing Boeing 737-400; N916SK@MIA;17.10.2011 626en (6446908745).jpg SK SGB SONGBIRD Miami 1990
Stampede Aviation Healy/Denali NP 2011
Superior Aviation SO HKA SPEND AIR Lansing 1979
Talkeetna Air Taxi Talkeetna 1947 Talkeetna Flying Service olarak kuruldu.
Tropic Ocean Airways Fort Lauderdale 2009
Twin Cities Air Service TCY TWIN CITY Auburn/Lewiston
Portland (ME)
1992
World Atlantic Airlines N802WA (15542161835).jpg K8 WAL WORLD ATLANTIC Miami 2002 Caribbean Sun Airlines olarak kuruldu ve 2003 yılında faaliyete geçti.
XOJET XOJ EXOJET Sacramento-McClellan 2006
Xtra Airways Boeing 737-400 (Xtra Airways) N148AS parked at Jacksonville, FL December 2014.jpg XP CXP CASINO EXPRESS Miami
San Antonio
1987 Casino Express Airlines olarak kuruldu ve 1989 yılında faaliyete geçti.

Kargo havayolları[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu Görsel IATA ICAO Çağrı işareti Merkezi ve odak şehirler Kurulma Notlar
21 Air N768QT (14982747285).jpg 2I CSB CARGO SOUTH Miami 2014
ABX Air N363CM ABX Air Boeing 767-338(ER)(BDSF) s-n 24853 (36800648690).jpg GB ABX ABEX Wilmington (OH)
Cincinnati
Miami
1980 Airborne Express olarak kuruldu. Bazı Amazon Air uçuşlarında kullanılır.
Air Cargo Carriers Air Cargo Carriers Inc - SHORT SD3-60 - N124CA (SNC1288) (3525005585).jpg 2Q SNC NIGHT CARGO Milwaukee
Cincinnati
1986 1980 yılında faaliyete geçti.
AirNet Express N105AN-01.JPG USC STAR CHECK Columbus-Rickenbacker 1974 Financial Air Express olarak kuruldu.
Air Transport International McDonnell Douglas DC-8-72CF, Air Transport International - ATI AN2172876.jpg 8C ATN AIR TRANSPORT Wilmington (OH)
Cincinnati
1978 US Airways olarak kuruldu ve 1980 yılında faaliyete geçti. Bazı Amazon Air uçuşlarında kullanılır.
Alaska Central Express ACE turboprop at ANC.jpg KO AER ACE AIR Anchorage 1996
Aloha Air Cargo Aloha Air Cargo Boeing 737-330(SF) at Honolulu.jpg KH AAH ALOHA Honolulu 1946 Trans-Pacific Airlines olarak kuruldu ve 2008 yılında şu anda uçmayan Aloha Havayolları'ndan ayrıldı.
Alpine Air Express Beech 1900D Alpine Air.jpg 5A AIP ALPINE AIR Provo
Billings
Sioux Falls
1971
Ameriflight Beech 99A Airliner, Ameriflight AN1392805.jpg A8 AMF AMFLIGHT Dallas/Fort Worth 1968 California Air Charter olarak kuruldu.
Amerijet International N395AJ B727-233 Amerijet 19 maart 2011 miami int (8269112277).jpg M6 AJT AMERIJET Miami
Port of Spain
1974
Ameristar Jet Charter Dassault Falcon 20C, Ameristar Air Cargo JP7699886.jpg 7Z AJI AMERISTAR Dallas-Addison
El Paso
Willow Run
2000
Asia Pacific Airlines 424am - Asia Pacific Airlines Boeing 727-212F (winglets), N319NE@HNL,30.09.2006 - Flickr - Aero Icarus.jpg P9 MGE MAGELLAN GuamHonolulu 1998
Atlas Air Atlas Air Boeing 747-400; N492MC@LAX;19.04.2007 465dd (4263983190).jpg 5Y GTI GIANT New York-JFK
Anchorage
Cincinnati
Houston
Huntsville
Los Angeles
Miami
1992 1993 yılında faaliyete geçti. Bazı Amazon Air uçuşlarında kullanılır.
Bemidji Airlines CH BMJ BEMIDJI Bemidji
Minneapolis/St. Paul
1946 1947 yılında faaliyete geçti.
Castle Aviation CSJ CASTLE Akron/Canton 1986
Corporate Air N330SB Short SD.330 Corporate Air (7359150738).jpg CPT AIRSPUR Billings 1981
CSA Air IRO IRON AIR Iron Mountain 1998
Empire Airlines Fokker F-28-4000 Fellowship, Empire Airlines AN1198042.jpg EM CFS EMPIRE Coeur d' Alene
Spokane
1977
Everts Air Cargo Everts Air Cargo DC-6 landing at ANC (6259046385).jpg 5V VTS EVERTS Fairbanks
Anchorage
1995
Express One International Express One International DC-10 OH-LHA at KJFK 19930812.jpg EO LHN LONGHORN Orlando/Sanford 1983 Jet East International olarak kuruldu.
FedEx Express Touchdown! FedEx MD-11 main gear making contact.jpg FX FDX FEDEX Memphis
Anchorage
Cologne/Bonn
Dubai
Fort Worth
Greensboro
Guangzhou
Indianapolis
Miami
Milan-Malpensa
Newark
Oakland
Osaka-Kansai
Paris-Charles de Gaulle
Seoul-Incheon
Toronto-Pearson
1971 Federal Express olarak kuruldu ve 1973 yılında faaliyete başladı.
Flight Express FLX FLIGHT EXPRESS Addison 1978 Chapman Air olarak kuruldu.
Freight Runners Express FRG FREIGHT RUNNERS Milwaukee 1985
IFL Group N141FL (6855249436).jpg IF IFL EIFFEL Waterford 1983 Air Contract Cargo olarak kuruldu.
Kalitta Air Boeing 747 Kalitta airlines.jpg K4 CKS CONNIE Ypsilanti
Anchorage
Bahrain
Cincinnati
Hong Kong
New York-JFK
1967 American International Airways olarak kuruldu.
Kalitta Charters N722CK Boeing 727F Kalitta Charters II (8392188982).jpg CB KFS KALITTA Ypsilanti
Lynden Air Cargo Lockheed L-100-30 Hercules (L-382G), Lynden Air Cargo AN0219029.jpg L2 LYC LYNDEN Anchorage 1995
Martinaire MRA MARTEX Addison 1978
Merlin Airways MEI AVALON Billings
Miami
San Juan
1983
Mid-Atlantic Freight MDC NIGHT SHIP Greensboro 1990
Mountain Air Cargo C2 MTN MOUNTAIN Kinston 1974
National Airlines Douglas DC-8-73(CF), National Airlines JP7091750.jpg N8 NCR NATIONAL CARGO Orlando/Sanford 1985 1986 yılında faaliyete geçti.
Northern Air Cargo Northern Air Cargo 737 off to the Alaskan Bush (6349644956).jpg NC NAC YUKON Anchorage
Fairbanks
1956
Polar Air Cargo Polar Air Cargo Boeing 747-46NF(SCD) N450PA.jpg PO PAC POLAR Anchorage
Cincinnati
Hong Kong
Honolulu
Los Angeles
Leipzig/Halle
Seoul-Incheon
Shanghai-Pudong
Sharjah
Sydney
1993
Royal Air Freight RAX AIR ROYAL Waterford 1961
Ryan Air Services Pilatus PC-12.jpg 7S RYA RYAN AIR Anchorage
Aniak
Bethel
Emmonak
Kotzebue
Nome
St. Mary's
Unalakleet
1953 Unalakleet Air Taxi olarak kuruldu.
Sky Lease Cargo Skylease Cargo MD-11.jpg GG KYE SKY CUBE Miami 1969 Wrangler Aviation olarak kuruldu ve 1973 yılında faaliyete geçti.
Skyway Enterprises Lear Jet 23, SkyWay Enterprises AN0215751.jpg KI SKZ SKYWAY-INC 1981 1983 yılında faaliyete geçti.
Southern Air Southern Air Boeing 747-200 KvW.jpg 9S SOO SOUTHERN AIR Cincinnati
Anchorage
Leipzig/Halle
1999 Bazı Amazon Air uçuşlarında kullanılır.
Tepper Aviation Lockheed L-100-30 Hercules (L-382G) AN0758785.jpg Crestview 1987
Transair KH MUI MAUI Honolulu 1982
UPS Airlines UPS Airlines.jpg 5X UPS UPS Louisville
Chicago/Rockford
Cologne/Bonn
Columbia (SC)
Dallas/Fort Worth
Hamilton
Hong Kong
Kuala Lumpur
Miami
Ontario
Philadelphia
Shanghai-Pudong
Shenzhen
1988
USA Jet Airlines The most patriotic of jets. (7861046874).jpg UJ JUS JET USA Ypsilanti
Laredo
1994
West Air PCM PAC VALLEY Las Vegas
Oakland
Ontario
Sacramento
San Diego
1988
Western Global Airlines KD WGN WESTERN GLOBAL Florida
Liege
Anchorage
Ft. Myers
2013
Wiggins Airways WG WIG WIGGINS AIRWAYS Manchester 1929

Hava ambulansları[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu Görsel IATA ICAO Çağrı işareti Merkezi ve odak şehirler Kurulma Notlar
AirMed International AirMed International British Aerospace BAe 125-800A CBR Gilbert.jpg Birmingham-Shuttlesworth 1987 MEDjet International olarak kuruldu..
Air Methods Denver-Centennial 1980
Critical Air Medicine 1984
LIFESTAR
Life Lion

Devlet tarafından işletilen havayolları[değiştir | kaynağı değiştir]

Havayolu Görsel IATA ICAO Çağrı işareti Merkezi ve odak şehirler Kurulma Notlar
Comco Comco Boeing 757-200 CBR Gilbert-1.jpg 2002
Janet Justice Prisoner and Alien Transportation System MD-83 N311FV taking off.jpg WWW JANET Las Vegas 1972
Justice Prisoner and Alien Transportation System JUD JUSTICE Oklahoma City 1980 1995 yılında faaliyete başladı.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]