Amerika Birleşik Devletleri Anayasası Altıncı Değişikliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Amerika Birleşik Devletleri Anayasası Altıncı Değişikliği, Amerika Birleşik Devletlerinin ülkenin anayasası ile uyumlu olarak yapılan yasa ve antlaşmaları düzenler, hükûmetin alacağı bir tutumda bir gereklilik olarak dini bir ölçü kullanmasını yasaklar ve Anayasaya göre Konfederasyon Maddeleri ile daha önce oluşturulan borçlardan da Amerika Birleşik Devletlerini sorumlu tutar.

Yasa Maddesi Metni[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu Anayasa’nın kabulünden önce yapılmış bütün borç anlaşmaları ve girişilmiş yükümlükler, Konfederasyon için olduğu gibi, bu Anayasa uyarınca Birleşik Devletler için de geçerlidir.

Bu Anayasa ve bu Anayasa uyarınca yapılacak Birleşik Devletler yasaları; ve Birleşik Devletlerin yetkisi altında yapılmış ya da yapılacak, bütün antlaşmalar, ülkenin en üstün yasası olacak; ve bütün eyaletlerdeki yargıçlar, herhangi bir eyaletin anayasası ya da yasalarındaki karşıt hükümlere rağmen bu üstün yasaya uyacaklardır.

Daha önce sözü edilen Senato ve Temsilciler Meclisi üyeleri ve eyaletlerin yasama meclisleri üyeleri ve hem Birleşik Devletler hem de eyaletlerin yürütme ve yargı organları yetkilileri, bu Anayasa’ya sadık kalacakları hususunda yemin edecek veya söz vereceklerdir; ancak Birleşik Devletler’de herhangi bir görev veya kamu hizmeti için liyakat unsuru olarak bir din sınavı gerekmeyecektir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Constitution of the United States: A Transcription". Washington D.C.: National Archives and Records Administration. 8 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]