Alpha Prime

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alpha Prime
GeliştiriciBlack Element Software Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıIDEA Games
YapımcıBlack Element Software
MotorEnforce 2 Engine
PlatformPC
Çıkış10 Aralık 2007
TürFPS
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Alpha Prime, Black Element Software tarafından geliştirilen ve 2007 yılında piyasaya sunulan fps bilgisayar oyunudur. Oyun, Black Element'in kendi yapım oyun motoru olan Enforce2 Engine ile yapılmıştır. Oyunun senaryosu Ondřej Neff tarafından yazılmıştır. Alpha Prime ilk olarak 7 Kasım 2007'de Steam'de yayınlanmıştır[1] ve 30 Ağustos 2011'den bu yana bulut oyun servisi OnLive üzerinden de erişilebilir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Alpha Prime, uzayın derinliklerinde bir yerde, terkedilmiş hubbardium madenini barındıran bir astroid. Bazı madenciler hubbardium madeninden uyuşturucu yapabilmeyi umuyorlar. Oyunun kahramanının görevi ise bu karmaşa içerisinden kurtulmak ve düşmanlarını alt etmek.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda toplam 10 görev ve seviye, 5 sivil ve 14 çeşit düşman unsuru bulunuyor. Oyun mekanikleri, etkileşimli bir çevre, hackleme sistemi ve "mermi zamanı" sistemi sunmaktadır. Geleneksel birinci şahıs nişancı oyunu yapısına, bilgisayar korsanlığı ve nesne konumlandırma bulmacaları serpiştirilmiş bir oynanış sunmaktadır.

Müzikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Jaroslav Kašný tarafından bestelenen Alpha Prime müzikleri 16 parçadan oluşmakta ve websitesi üzerinden ücretsiz olarak sunulmaktadır.


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2019.