Almanların Antarktika Seferi (1938–1939)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seferin amblemi

Alman Donanması kaptanı Alfred Ritscher ( 1879–1963) liderliğindeki Almanların Antarktika Seferi (1938–1939 ), Alman devletinin düzenlediği resmi üçüncü Antarktika seferidir. Sefer, Hermann Göring'in dört yıllık planının bir parçası olarak gerçekleştirildi. Alman Hükümet yetkilisi Helmuth Wohlthat, seferin planlama ve hazırlık aşamaları için görevlendirildi. Keşfin ana sebebi ekonomik çıkarlar olarak yorumlanmaktadır. Bunun sebebi Alman Devletinin endüstriyel yağlar, normal yağlar ve diyet yağlarındaki dışa bağımlılığı ortadan kaldırma politikasıydı. Antarktika hâkimiyetiyle balıkçılık potansiyeli keşfedilecek ve Alman balina avcılığı istasyonunun ilk adımları atılacaktı. İşletme aynı zamanda 20° Batı ve 20° Doğu arasındaki bölgedeki Antarktika topraklarının gelecekteki işgaline yönelik bir fizibilite çalışması yürütmekle de görevlendirildiğinden, hazırlıklar sıkı bir gizlilik altında gerçekleştirildi.[1][2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Eric Niiler. "Hitler Sent a Secret Expedition to Antarctica in a Hunt for Margarine Fat". A&E Television Networks, LLC. 15 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2021. 
  2. ^ C. P. Summerhayes. "Hitler's Antarctic Base: The Myth and the Reality". University of Cambridge. 29 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2021.