Ali Gökmen

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ali Gökmen (d. 1 Nisan 1978, Tokat) Türk siyasetçi ve Sigortacı.

Ali Gökmen
Cumhuriyet Halk Partisi İBB ve Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi
Görevde
Makama geliş
31.03.2019
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı
Esenyurt
Görev süresi
2014-2019
Kişisel bilgiler
Doğum Tokat, Türkiye
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Mesleği Sigortacı

Ali Gökmen, 1978 yılında Tokat'ta dünyaya geldi. Evli ve iki çocuk babası olan Gökmen, iş hayatına 2004 yılında Gökmen Sigorta'nın kuruculuğunu üstlenerek, adım attı ve o tarihten bu yana kendi seçim bölgesinde sigortacılık alanında aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Siyasi kariyerine 1996 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Kıraç Belde Gençlik Kolları'nda başlayan Gökmen, adil ve demokratik bir Türkiye hedefiyle ilk siyasi adımını atmıştır. Kıraç Beldesi'nde çeşitli aktif siyasi görevler üstlenmiş, ardından 2008 yılında Esenyurt'un ilçe olmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

2014 yılında yapılan Olağanüstü Esenyurt İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı olarak seçilen Ali Gökmen, 2019 yılına kadar girdiği tüm parti içi ilçe kongrelerini, kazanarak, Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı görevine devam etmiştir. Bu dönemde gerçekleşen birçok seçim sürecini ekibiyle beraber koordine etmiş ve Esenyurt'taki kurumsallığı, istikrarı ve örgütçülüğü partisi adına güçlendirmiştir. 2019 Yerel Seçimleri'nde ilk sıradan Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Gökmen, Esenyurt Belediyesi Grup Başkanvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görevine devam etmektedir.